Uutiset & Artikkelit

20.12.2018 22:06
Vilpasvikings.fi

Tervetuloa Salohalliin, Juwan Staten!

Juwan Staten nähdään 1,5v tauon jälkeen Salohallin parketilla. Nyt Helsinki Seagullsin paidassa. Kuva Ville Vuorinen.

 


Kotkassa tiistaina tappion kärsinyt Salon Vilpas pelaa vielä perjantaina yhden liigapelin ennen lyhyttä joululomaa. Salohallin mielenkiintoisin ja seuratuin hahmo on taatusti Helsinki Seagullsin vikkeläkinttuinen takamies numero 3. Paitaa kantaa nimittäin Juwan Staten, joka pelasi Vilppaan paidassa kaudella 2016-2017 ja johdatti viikingit hopealle Joensuun Katajan juhliessa mestaruutta.

185-senttinen West Virginian yliopiston kasvatti urakoi tuolloin Vilppaalle 48 ottelua, heitti 13.9 pistettä, napsi 2.9 levypalloa ja jakeli 4.3 syöttöä. Meriitit riittivät vuoden ulkomaalaispelaajan titteliin ja Statenin tie vei seuraavaksi kaudeksi Ranskan kakkosliigaan. Paluu Korisliigaan tuli hieman yllättäen, kun Seagulls julkaisi marraskuussa tehneensä sopimuksen vikkelän väkkärän kanssa. Nyt Statenilla on alla seitsemän liigapeliä (16.4/2.3/4.6 syöttöä) ja hänen liittymisensä jälkeen Gullsit ovat nousseet alkukauden suosta ja jumbopaikalta jo seitsemännelle tilalle. Keskiviikkona se kaatoi Kisahallissa Pyrinnön 87-82 ja viimeiset kymmenen peliä ovat kohentuneet saldoon 5/5. 

 

Juwan Staten palkittiin Vilppaassa pelatessaan vuoden ulkomaalaispelaajana. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Juwanin debyytti tapahtui 18. marraskuuta, jolloin Seagulls rypi neljän ottelun tappioputkessa. Staten veti joukkueen kanssa kahdet treenit, pelasi 35:38 minuuttia ja upotti 22 pistettä Karhun korisukkaan. Gulls voitti 82-81 ja siitä lähtien joukkueen peli on ollut aivan toisennäköistä.

- Gulls pelaa erinomaisella tasolla tällä hetkellä. Heidän aggressiivinen puolustus avaa mahdollisuuksia nopeisiin hyökkäyksiin jatkuvasti ja niissä atleettiset pelaajat Staten ja Jackson ovat parhaimmillaan, toteaa Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo.

 

Statenin tulo ei ole kuitenkaan ainoa selitys Seagullsien nousulle, sillä petrausta on tapahtunut muillakin. Alkukauden täysin varjojen mailla vaeltanut Christopher Ortiz (16.5/5.7) on ollut kuin eri mies ja vaarallisuus etenkin kaarella (41.5%) on parantunut huimasti. Yhden koko pelin lokkipaidassa pelannut Wayne Blackshear on edelleen toipilaana, joten Mikko Larkaksen muut vahvistukset ovat takamies Tyler Thornton (9.3/3.6/4.5 syöttöä) sekä 198-senttinen urheilullinen laituri Jalen Jackson (11.6/2.2). 

Kotimainen joukko ei esittelyjä kaipaa. Teräsmies Tuukka Kotti (15.8/9.2) painaa edelleen kuin nuori varsa ja liigan kokenein pelaaja Timo Heinonen (20 kautta, 795 ottelua) tuuraa mainiosti. Salostakin tuttu Alex Vaenerberg (4.2/2.4) on kotiutunut Helsinkiin ja nuori Ricky Waxlax (5.3/3.3) on noussut viisikon mieheksi Larkaksen ryhmässä.

- Viimeinen peli ennen joulutaukoa ja vastus kovin mahdollinen. Mestarisuosikki numero yksi heidän kotihallissaan on suurin haaste jokaiselle joukkueelle. Oma tekemisemme on parantunut, mutta ailahtelu pelin sisällä on silti vielä liian suurta, myöntää coach Larkas.

Seagulls Salohallissa: 1 Thornton, 2 Vaenerberg, 3 Staten, 4 E.Waxlax (GTD50%), 5 Jackson, 8 Heinonen, 11 Kotti, 12 Ortiz, 30 Laakso, 35 Granlund, 47 R.Waxlax. 

 

Vilpas pääsee perjantain otteluun koko rosterillaan ja illan teemana on kasvojenpesu. Huikean 14 ottelun voittoputken jälkeen alla on nyt kaksi tappiota. Lauantaina Salohallissa Katajalle 87-97 ja tiistaina Kotkassa KTP:lle 76-72. Kymeenlaaksossa Vilpas oli liian paljon Jamie Skeenin (28/11) tehojen varassa ja Salohallissa apuja tarvitaan laajemmalta rintamalta mikäli voitosta edes halutaan haaveilla.

Vilpas perjantaina: 2 Skeen, 3 Baldwin, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 8 Ballard, 9 Rannikko, 10 Taylor, 11 Taimela, 12 Kivimäki, 21 Laine.

 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin, jolloin Vilpas nappasi voiton Kisahallista lukemin 91-94. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Joukkueet kohtasivat kertaalleen marraskuun alussa ja tuolloin Vilpas poistui Kisahallista Hookin wingseille kolmen pisteen voitolla 91-94. Erikoinen ottelu, jossa Seagulls ei saanut alussa ohi sitten millään ja johti parhaimmillaan +14. Gulls upotti ensimmäiset kolmosensa 7/7 ja eteni alun viisi minuuttia ilman yhtään ohiheittoa! Vilpas tuli kuitenkin sitkeästi rinnalle ja johti parhaimmillaan +11... Kentän hahmo oli +38 tehoilla vääntänyt Tuukka Kotti (29/12), Vilppaan voiton takana olivat Teemu Rannikko (19), Juho Nenonen (18) sekä kentän kovimman plus/miinuksen tehnyt Aatu Kivimäki (15, +17). Vaikka Seagulls voitti kolme jaksoa, ratkaiseva ero tapahtui kolmannella jaksolla (15-28). 

 

Vilpas Vikings - Helsinki Seagulls Salohallissa perjantaina kello 18:30. Otteluisäntänä Finnfoam. Nyt mukaan huutamaan merilokit kumoon ja pistetään tappioille piste! Siten on mukavampi lähteä kuuden päivän ruhtinaalliselle joulutuolle...

 

OSTA LIPPU MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit