Uutiset & Artikkelit

27.12.2018 21:35
Vilpasvikings.fi

Tervetuloa Salohalliin, Doug Wiggins!

Ura Basketin tuorein hankinta Doug Wiggins edusti Vilpasta kaudella 2015-2016. Kuva Janne Ivanoff.

 

Yksi asia on ainakin käynyt selväksi viime vuosien Korisliigassa - Vilppaan entiset ulkomaalaispelaajat ovat haluttua valuuttaa muissa joukkueissa. Viime viikolla Juwan Staten käväisi entisessä kotihallissaan Seagullsin paidassa ja perjantaina Salohalliin astelee kolmen vuoden tauon jälkeen Doug Wiggins. Pukeeko "Dougie" Ura Basketin paidan päälleen, riippuu peliluvasta. Kotijoukkue Vilpas pelaa joka tapauksessa kolmella amerikkalaisella, sillä Diante Baldwin lähti kotimaahansa jo jouluaattona ja Kelsey Barlowin joulupäiväoharin jälkeen uutta miestä ei ole vielä valittu.

 

30-vuotias Doug Wiggins pelasi Vilppaassa kaudella 2015-2016 mukavilla 15.7 pisteen ja 5.5 syötön tehoilla. Connecticutin mies jatkoi Salosta Ranskan kakkosliigaan ja viime kaudella 185-senttinen takamies pokkasi Tanskan mestaruuden Bakken Bearsin riveissä. Paluu Korisliigaan tapahtuu siis tänä viikonloppuna back to back -peleissä Vilpasta vastaan, joko Salossa perjantaina tai Turussa sunnuntaina. Tällä hetkellä Wigginsin perässä on vielä GTD25% merkintä, mikä tarkoittaa pelaamisen olevan hyvin epävarmaa. Sama merkintä on myös pitkään poissaolleen Stephen Croonen perässä.

 

Ura Basketin kausi on jo nyt romaanin arvoinen ja tapahtumia on riittänyt Kristian Palotien liigadebyyttikaudelle ihan tarpeeksi. Heti alkukaudesta Nokialta hankittu Eldar Skamo loukkaantui preseasonilla Vilpasta vastaan ja "Ede" huilasi 13 ottelua. Nyt neljässä ottelussa on syntynyt 7.3 pinnaa ja 4.8 levyriä. Kauden kolmannessa pelissään - Vilpasta vastaan - takamies Stephen Croone loukkaantui ja Ura pelasi pitkään kahdella ulkomaalaisella (Avery Woodson, Malik Dime). Kotimaisesta ryhmästä Aleksi Akpaso on ollut poissa useaan otteeseen ja Pyry Rainamaa viimeiset kymmenen peliä...

Joulukuussa liigan blokkihirmu Dime (16.6/12.6/3.3 torjuntaa) sai tarjouksen Bulgariasta ja lähti etelämmäksi vieden mukanaan hirvittävän määrän korinalusuhkaa molemmissa päissä. Kun samaan syssyyn viisi ottelua Kaarinassa pelannut Chris McNealy (7.6/5.0) loukkaantui, sarjanousija joutui taas pelaajakaupoille.

Wigginsin lisäksi Palotie palkkasi joulutauolla riveihinsä alle kaksimetrisen sentterin Karachi Edon (24v, Fresno State), joka tekee liigadebyyttinsä Salohallissa perjantaina. Eli täydet 17 ottelua kaarinalaisista ovat pelanneet vain ex-viikinki Mikael "Ässä" Sandberg (6.4/5.5), kapteeni Eero Sahlberg (4.8/1.4) sekä maajoukkuetakuri Fiifi Aidoo (12.1/3.6/5.8 syöttöä).

 

Vilpas ja Ura kohtasivat edellisen kerra Salohallissa reilu kuukausi sitten. Silloin Vilppaan Antonio Ballard johdatti kotijoukkueen voittoon lukemin 94-78. Kuva Ville Vuorinen.

 

Yhdeksäntenä majaileva Ura Basket on Korisliigan tasaisessa keskikastissa kuudessa voitossa yhdessä Kouvojen, Seagullsin ja Katajan kanssa, tappioita sillä on yksitoista. Viimeisistä viidestä pelistä naapurilla on kasassa yksi voitto (Seagulls +15) ja neljä tappiota (Korihait -17, BC Nokia -14, KTP -21, Vilpas -16). Huolestuttavaa on, että sekä Korihait ja Nokia iskivät Uran päähän sata pinnaa.

Ura Basket Salohallissa: 3 Woodson, 7 Skamo, 8 Hänninen, 10 Niemi, 11 Akpaso (GTD25%), 12 Sandberg, 21 Sahlberg, 30 Airenne, 23 Croone (GTD 25%), 55 Aidoo, Doug Wiggins (GTD 25%), Karachi Edo.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tämän vuoden liigassa. Lokakuussa Kupittaan Palloiluhallissa upean yleisön (2449) edessä Vilpas oli lopulta parempi 81-88, mutta tuosta pelistä vieraiden riviestä ovat perjantaina poissa Dime, Croone, Rainamaa ja Akpaso (GTD 25%). Toinen kohtaaminen päättyi marraskuisessa Salohallissa Vilppaan voittoon 94-78 huikean kolmosnäytöksen jälkeen. Vilpas säkitti 18 kolkkia sisään Juho Nenosen (5) johdolla.

Sarjajohtaja Vilpas (15 voittoa, kolme tappiota) pääsee illan kamppailuun kymmenen miehen voimalla ja jenkkikolmikkona jatkaa Skeen-Taylor-Ballard.

Vilpas perjantaina: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 8 Ballard, 9 Rannikko, 10 Taylor, 12 Kivimäki, 21  Laine.

Varsinais-Suomen Derby numero kolme Vilpas Vikings - Ura Basket perjantaina Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä Taxidata. Tervetuloa!

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit