Uutiset & Artikkelit

22.12.2018 09:04
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Teemu Rannikko jälleen Vilppaan sankarina

Salohallissa nähtiin perjantaina erikoinen Korisliigan ottelu. Vilpas oli alussa täysin köysissä Seagullsin hurjassa heittorumbassa ja hurjimmillaan taululla loisti jo 19 pisteen vierasjohto. Vilpas nousi jakso jaksolta lähemmäksi ja ottelu huipentui viimeiselle sekunnille ja Juwan Statenin ratkaisuun. Hetkeä ennen päätösjakson sankari Teemu Rannikko oli heittänyt kolmosellaan Vilppaan pisteen johtoon 80-79 ja yleisö pidätteli hengitystään Statenin ajaessa korille. Vilppaan puolustus toimi loistavasti ja sai estettyä ex-viikingin heiton eikä kahden ottelun tappioputki saanut jatkoa. Kuuden päivän joulutauolle salolaiset lähtevät turvallisen kahdeksan pisteen etumatkalta. Tauon aikana Vilpas tekee muutoksen kokoonpanoonsa. Diante Baldwinin sopimus purettiin lauantaina ja uusi mies on jo lähtökuopissa jenkkilässä. Mikäli pelilupa saapuu ajoissa Suomeen, 196-senttinen Kelsey Barlow on mukana rosterissa 28. joulukuuta, kun sarjajohtaja kohtaa Salohallissa Kaarinan Ura Basketin.

Seagulls tuli sellaisella puhdilla Salohalliin, että oksat pois. Tai sanotaan, että Christopher Ortiz tuli. Huimaan heittovireeseen viime viikkoina noussut 203-senttinen Ortiz pisti palloa sukkaan, vapaana tai ahdistettuna. Ei väliä, kaikki upposi. Brandon Taylor nosti alta Vilppaan 2-0 johtoon, mutta sen jälkeen estradi oli Ortizin. Vain 2:17 oli pelattu aloitusheitosta ja Ortiz oli upottanut jo neljä kolmosta sisään - neljällä heitolla. Taylor sai komennuksen penkille ja Juho Nenonen kutsun paimentamaan Kent Staten kasvattia. Kun valtavat aplodit Salohallin yleisöltä esittelyssä saanut Juwan Staten säkitti vielä korkealta lähtevän kakkosen, Seagulls johti salama-alullaan 4-14. Koko jakso mentiin sinipaitojen tahdissa eikä edes Joonas Iisalo aikalisä tehonnut ja Seagulls purjehti ensimmäiselle tauolle 17 pisteen johdossa 12-29. Ortizin pöljä päivä jatkui vielä viidenellä kolkilla ja Staten säesti kuudella pinnalla. Oli siinä Salohallin 1534 katsojalla ihmeteltävää...

Alkushokista selvittyään Vilpas lähti kelaamaan siimaa takaisin ja voitti toisen jakson kuudella pinnalla (21-15). Levypalloissa se oli parempi 21-15 ja hyökkäyslevyissä ylivoimainen (8-1). Ongelma oli menetykset ja niistä seuranneet helpot lay-upit toiseen päähän. Seagulls voitti nopeiden hyökkäysten pinnat peräti 2-17 ja se on paljon. Ortizkin rauhoittui ja sai kasaan enää kaksi pistettä.
Kolmannella jaksolla ero jatkoi kaventumistaan. Henri Kantosen kolmosella ensiksi kahdeksaan (42-50), Antonio Ballardin andykkösellä kolmeen ja 1:18 jäljellä Aatu Kivimäki tasoitti lukemiin 50-50. Kotihurmio jatkui Jamie Skeenin kakkosella, jolla Vilpas siirtyi ensi kertaa johtoon masentavan alun jälkeen. Vilpas vei jakson 19-8 ja se oli pitkälti Ballardin seitsemän pinnan ansiota. Ortiz ei saanut kasaan pinnaakaan ja Staten jäi kahteen. Viimeiselle kympille tasatilanteesta 52-52.

Päätösjakso oli sitten Teemu Rannikon heiniä. Taikuri hyödynsi mainiosti Seagullsin kontakteja, oli erehtymätön vapariviivalla (8/8) ja mikä tärkeintä, otti vastuun viimeisestä hyökkäyksestä. Aatu Kivimäki syötti ja Rannikko osui kaarelta 80-79.
- Tällä kertaa kuvio oli vihdoin piirretty minulle ja saatiin loppuun hyvä puolustus. Tiedettiin, että Juwan ottaa viimeisen heiton, totesi Rannikko.
Loppu olikin lievästi sanoen dramaattinen. Vilpas nousi seitsemän pisteen johtoon (59-52) reilun minuutin jälkeen ja kaikki näytti hyvältä.
- Tuli tunne, että momentum kääntyi meille, kun oltiin seitsemän pinnan johdossa, totesi Iisalo.
Ja oli vahvasti väärässä. Kun kellossa oli jäljellä 2:25, Seagulls nousi Ortizin seitsemännellä kolmosella jo 72-77 johtoon ja Vilpas oli taas pulassa. Aikalisän jälkeen Mikko Koivisto kavensi kolmosellaan 75-77, mutta Tuukka Kotti kasvatti vierasjohdon neljään vapareista ja kellossa jäljellä 28 sekuntia. Iisalon toisen aikalisän jälkeen Rannikko pääsi vapariviivalle ja ero taas kahteen, kellossa nyt 15 sekuntia. Seagullsin aikalisän jälkeen Timi Heinonen ei saanut heitettyä sivurajaa viiden sekunnin sisällä ja pallo Vilppaalle.
Iisalo piirsi viimeisellä aikalisällään kuvion, jonka päätteeksi Rannikko tulitti kolmosen pohjaan ja Seagullseille jäi yhdeksän sekuntia omaan ratkaisuun. Pallo pelattiin Statenin käteen, pieni viive ja sitten kohti koria. Vilppaan puolustus oli kuitenkin tähän varautunut, Rannikko putosi Vaenerbergistä auttamaan ja Staten jäi lopulta kolmen Vilppaan puolustajan ympäröimäksi. Heitto jäi torsoksi ja se oli siinä.
- Harmittaa, että sinipaidat viheltää mitä viheltää. Hyvä peli, mutta Salo olisi voinut voittaa siten, että olisi ollut mahdollisuus pelata rehellisesti loppuun asti, harmitteli kuumana pelin jälkeen käynyt Mikko Larkas.
Tällä hän tarkoitti loppusekuntien tilanteita, joissa viiden sekunnin virhe tuotti pallonmenetyksen ja Statenin viimeinen puolustus todettiin sääntöjen mukaiseksi.
- Teemu on erinomainen kalastamaan virheitä ja voi olla, että viimeinen oli hyvä puolustus. Täytyy katsoa se nauhalta, linjan mukainen se ei ollut. Nämä pelit olisi kiva antaa pelaajien ratkaista, harmitteli Larkas.

Vilppaan parhaana otteluisäntä Finnfoam palkitsi ansaitusti Rannikon (16/1/5 syöttöä).
- Ihan samanlainen alku kuin Kisahallissa. Saatiin vastapallokolmosia, mutta ei pistetty sisään ja Ortiz laittoi kaikki sisään. Toisella ja kolmannella neljänneksellä meiltä tosi hyvää puolustusta, kiitteli Rannikko.
Muita kotisankareita olivat Antonio Ballard (19/6) ja neljä kolmosta upottanut Mikko Koivisto (15/5). Muut: Jamie Skeen 2/7, Henri Kantonen 8/2, Juho Nenonen 7/3, Brandon Taylor 6/8, Aatu Kivimäki 7/1. Diante Baldwinille ottelu oli viimeinen Vilppaan paidassa ja uusi mies Kelsey Barlow pakkailee laukkujaan jo USA:ssa.

Seagullsin palkinnon pokkasi Juwan Staten (22/3), jonka hypäri lähtee edelleen huikean korkealta. Christopher Ortiz (25/5) heitti kolmoset 7/10 ja Jalen Jackson kokosi tehot 13/3. Tuukka Kotti (10/7) jäi tällä kertaa normaalia pienempiin lukemiin.
- Salo on paha paikka pelata. Aloitimme hyvin, mutta tiesimme, että Vilpas tulee takaisin. Mielestäni pelasimme hyvän pelin ja meillä oli kaikki saumat voittaa tänään, mietti vanhaan kotihalliin palannut Staten.


Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit