Uutiset & Artikkelit

11.12.2018 13:41
Vilpasvikings.fi

Koriahne Pyrintö katkaisemaan keskiviikkona Vilppaan putkea

Viikinkipursi seilaa ennätyksellisessä myötätuulessa, kun runkosarjan voittoja on takana jo 13 putkeen. Keskiviikkona joukkue kohtaa kovan haasteen kun sarja kakkonen Pyrintö saapuu haastamaan Salohalliin. Kuva Markus Moisio.

 

Keskiviikkona korisfanien katseet kääntyvät Salohalliin. Vastakkain iskevät liigan ykkönen Salon Vilpas (13/1) ja kakkonen Tampereen Pyrintö (9/3) eli maukkaampaa pikkulauantaita ei voisi toivoa. Vilpas seilaa huikeassa 13 ottelun voittoputkessa ja ainoasta tappiosta on kulunut yli kaksi kuukautta. Pyrinnön vaarallisuudesta kertoo liigan kovin hyökkäyskalusto. Se on ylittänyt sadan pisteen rajan kuudessa pelissään ja ratkaisijoita on riittänyt laajalla rintamalla. Ihan vaan vinkkinä - keskiviikkona kannattaa suunnata Salohallille!

 

Sami Toiviaisen toinen kausi Pyrinnön päävalmentajana on alkanut mukavasti. Punapaidat ovat voittaneet viimeisistä kymmenestä pelistään seitsemän ja viimeiseen viiteen peliin mahtuu yksi tappio - Ura Basketille Turussa 83-75. Viimeksi kaatui Joensuun Kataja Pyynikillä 109-93, sitä ennen Lapuan Kobrat 95-87. Toiviainen on löytänyt luotettavan tuntuisen vahvistusnelikon, jonka taso ei suuremmin heilahtele illasta toiseen. 

Toisen kauden vahvistus Kenneth Manigault on joukkueen paras korintekijä (18.5/4.7) ja hyvää työtä ovat tehneet myös levyrirohmu Kevin Johnson (12.3/11.2), Jaylon Tate (14.2/1.9/5.5 syöttöä) sekä Eron Harris (13.5/2.8). Pyrinnöltä peräti seitsemän miestä on kaksinumeroisilla pisteillä ja se jos mikä miellyttää taatusti coach Toiviaista.

Ilman ongelmia ei Pyrintö Saloon saavu, sillä lähes koko viime kauden huilannut Joonas Caven (10.2) on jälleen sairastuvalla ja energinen Lassi Kilpinen puuttuu rosterista. Suurin menetys on kuitenkin kapteeni Antero Lehto (12.3), jonka kokemusta ei hevillä korvata. Toiviainen onkin joutunut nostamaan kokoonpanoon nuoria miehenalkuja omista junnuista ja he ovat vastanneet huutoon pelaamalla ihan miesten lailla.

- Korisliigan kärkikamppailu edessä. Vilpas on tällä hetkellä kaikilla mittareilla mitattuna sarjan paras joukkue. Heidän monipuolisesta joukkueesta on vaikea löytää heikkouksia. Meidän on kyettävä juoksemaan kenttää ja saamaan mahdollisimman paljon helppoa pallonliikettä, jotta voimme kamppailla voitosta, painottaa Toiviainen.

Pyrintö keskiviikkona: 2 Tate, 3 Manigault, 7 Harju, 10 O.Heinonen, 14 Harris, 21 P.Heinonen, 31 Saarinen, 40 J.Kilpinen, 65 Johnson.

 

Vertaillessa joukkueen tehoja ei voi välttyä keskiviikon kilpakumppaneiden samankaltaisuudesta. Vilppaan rosterista on turha etsiä pistemiesten ykkösnimeä, jollei Antonio Ballardia lasketa. Ballard on neljässä pelaamassaan pelissä kuluttanut sukkaa 18.8 pisteen edestä ja tuonut aivan uudenlaista energiaa viikinkien otteisiin. "Tonen" jälkeen onkin tasaista Brandon Taylorin (13.1) vetäessä letkaa. Jamie Skeen (12.9), Diante Baldwin (12.1), Juho Nenonen (11.5), Teemu Rannikko (10.7) ja eiköhän Mikko Koivistokin (9.9) voida laskea tähän joukkoon.

Tilastoissa joukkueet miehittävät useassa kategoriassa sijat yksi ja kaksi. Tehdyissä pisteissä toki, mutta heittoprosenteissa Pyrintö on ollut jopa pelottavan hyvä. Kakkosten tarkkuus 58.1% on omaa luokkaansa ja kolmosissa (43.1%) jälki on ollut jopa vieläkin hurjempaa. Inhimillisyyttä kauteen tuo sentään vapariprosentti 74.3%. Vilppaan vahvuus komean voittoprosentin ohella on ollut levypallopelaaminen, jossa salolaiset ovat liigan ykkösiä 41 irtopallolla.

 

Vilpas nappasi vierasvoiton joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Pyynikillä lukemin 91-100. Teemu Rannikko oli tuolloin Vilppaan paras tehtaillen 20p. Kuva Jani Virolainen.

 

Joukkueet kohtasivat lokakuussa Pyynikillä ja Vilpas osoittautui paremmaksi lukemin 91-100. Tuolloin pelistä muodostui enemmän takamiesten koitos, sillä Pyrinnön tulitusta johti Jaylon Tate (20) ja Vilppaan tehomiehet olivat Rannikko (21) ja Baldwin (21). Isot miehet Skeen (6) ja Johnson (3) jäivät sivurooliin.

- Pyrintö on pelannut erinomaisen alkukauden. Joukkue on napsinut kovia voittoja vaikka avainpelaajia on ollut poissa. He ovat sarjan paras hyökkäysjoukkue ja siirtymässä lähes mahdoton puolustettava. Meidän tulee kontrolloida tempoa, voittaa levypallot ja pitää pallosta huolta. Tämän hetken parhaat joukkueet kohtaavat, joten toivottavasti fanimme löytävät hallille sankoin joukoin tukemaan joukkuetta, toteaa Joonas Iisalo.

Vilpas jahtaa 14. peräkkäistä voittoa kokoonpanolla: 2 Skeen (GTD50%), 3 Baldwin, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 6 Luosmaa (GTD50%), 7 Nenonen, 8 Ballard, 9 Rannikko, 10 Taylor, 12 Kivimäki, 21 Laine.

 

Vilpas Vikings - Tampereen Pyrintö Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Vilpas ja Pyrintö ovat iskeneet yhteen Korisliigassa 70 kertaa vuosien aikana ja voitot ovat tasan! Viimeiset kymmenen peliä ovat menneet tosin salolaistahdissa, Pyrinnöllä on niistä vain yksi voitto. Keskiviikon otteluisäntänä Elisa. Nyt kaivataan mökkiä täyteen ja väkeä kannustamaan Vilpas uuteen voittoennätykseen!

 

Ennakkoliput matsiin ZupTicket kautta sekä keskiviikkona Vilppaan toimistolta klo 9-12. Hallin ovet ja lipunmyynti avautuvat klo 17.15. Tervetuloa!

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit