Uutiset & Artikkelit

29.12.2018 19:02
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Kolmas jakso Ura Basketin turma Salohallissa

Kauden kolmas kohtaaminen Vilppaan ja Ura Basketin välillä ei tuonut muutosta voimasuhteisiin. Ilman uutta sisäpelaaja Soma Edoa otteluun lähtenyt Ura Basket sinnitteli 20 minuuttia Vilppaan tahdissa, mutta tauon jälkeen meno muuttui. Vilpas palasi pukukopista energisenä ja voitti kolmannen jakson murskaavasti 27-7. Se riitti tällä kertaa ja loppunumerot kirjattiin 1789 katsojan edessä Vilppaalle selvästi 92-67 (45-42). Voitto oli Vilppaalle jo kauden kolmas ja joukkueet iskevät yhteen neljännen ja viimeisen kerran runkosarjassa heti sunnuntaina Kupittaan Palloiluhallissa kello 17:00.


Ottelun etkot oli täynnä draamaa. Miehistövaihdoksiin joulutauolla lähteneen Uran tilanne oli varsin sekava. Kuukausia sivussa ollut Stephen Croone oli mukana alkuverryttelyssä, mutta ei kuitenkaan pelannut ja Aleksi Akpaso hengaili siviilivaatteissa ryhmän mukana. Myös kymmenen peliä huilannut Pyry Rainamaa oli edelleen sivussa. Ex-viikinki Doug Wigginsin pelilupa oli jo kunnossa, mutta kovapomppuisen sisäpelaaja Soma Edon ei. Puuttuvaa paperia odoteltiin viime hetkeen saakka, mutta lopulta nimi vedettiin yli pöytäkirjasta ja vieraiden koko pieneni ratkaisevasti.
- Ison miehen puute sekoitti ihan äärettömästi, koska elin siinä uskossa ja harjoittelimme siinä uskossa, että meillä olisi toinen iso pelaaja tänään, harmitteli coach Palotie lehdistössä.
Samassa hän antoi ison peukun Salohallin korisväelle ja erityisesti kannattajaryhmä Ultrasille.
- Meininki oli taas kerran aika huikea ja fanien toimesta sopivaa huutelua. He tuovat valtavasti energiaa, kiitteli Palotie.


Yhdeksäntenä sarjassa oleva Ura Basket aloitti rivakasti. "Ässä" Sandbergin kolmosella heti johtoon, joka säilyi liki seitsemän minuuttia. Vasta Mikko Koiviston kolmosella Vilpas siirtyi piikkipaikalle 18-15 ja ensimmäiselle tauolle mentiin sopuisasti 25-25. Jakson ikävin hetki koettiin, kun Henri Kantonen väänsi nilkkansa reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Kantonen palasi onneksi kentälle kolmannella jaksolla.
Toinen jakso oli samaa tasaista puurtamista ja Vilppaan johto oli suurimmillaan 43-38. Ura oli vaarallisimmillaan nopeissa hyökkäyksiin lähdöissä ja fastbreakpinnat menivätkin vieraille 5-14. Myös kahden pisteen heittojen tarkkuus oli kovaa tasoa (68.4%). Vilpas oli puolestaan vanhempi kakkospalloissa (7-2) ja kolmen pisteen heitoissa (7/15). Puolustuksen plussaksi on laskettava, että se antoi Uralle vain yhden hyökkäyslevypallon. Jamie Skeen ja Brandon Taylor iskivät kymmenen pinnaa mieheen, vieraista Avery Woodson ja Eldar Skamo pääsivät yhdeksään.

Tauon jälkeen kentälle asteli uuden virtalatauksen saanut kotijoukkue. Heittopeli parani kympin aikana huomattavasti (2p 7/12, 3p 4/8) ja puolustus toimi mainiosti. Ura sai ensimmäiseen viiteen minuuttiin kokoon kaksi pistettä ja taulunhoitaja sai lisätöitä vasta kolme minuuttia ennen taukoa Fiifi Aidoon upottaessa kolmosen. Tuossa vaiheessa Vipas oli karannut omille teilleen 64-47. Vilpas sai pakotettua vieraat huonompiin heittoihin (2p 2/9, 3p 1/8) ja ero kasvoi viimeiselle tauolle 23 pisteeseen koko jakson mennessä viikingeille peräti 27-7.
- Niin kauan kuin pystytään pakottamaan vastustaja 5-5 peliin ja päästään käyttämään hyväksi meidän kokoa, se on meidän etu, muistutti päävalmentaja Joonas Iisalo.
Ja Vilppaan isot miehet olivatkin ihan mukavasti talkoissa mukana. Otteluisäntä Taxidatan palkitsema Brandon Taylor (21/7) osui kaaren takaa 3/3, Jamie Skeen punnersi lähempää 14/4 ja Juho Nenonen (6) repi seitsemän levypalloa. Antonio Ballard (15/6) jaksaa taistella jokaisesta irtopallosta ja energiapakkaus kävi hakemassa viisi hyökkäyslevyriä Uran korilta. Illan suurimmat aplodit sai kuitenkin 16-vuotias Leevi-Matias Taimela, joka pääsi niittaamaan uransa ensimmäiset liigapisteet vapariviivalta loppuhetkillä. Muut: Mikko Koivisto 11/3, Henri Kantonen 4/2, Miikka Luosmaa 3/2, Teemu Rannikko 5/5/7 syöttöä, Aatu Kivimäki 9/4/7 syöttöä, Riku Laine 2/2.
- Puolustus on ottanut selkeitä askelia eteenpäin. Jo Kotkassa ja Seagullsia vastaan olimme aika hyviä ja tänään ajoittain todella hyviä. Tänään kokeiltiin myös vaihtavaa puolustusta ja tärkeää oli, että saatiin pidettyä vanhempien jannujen minuutit aika alhaisina, totesi tyytyväinen päävalmentaja.

Uusi peli on edessä kuitenkin jo sunnuntaina.
- Lyhyt valmistautumisaika molemmilla joukkueilla. Katsomme videota lauantaina, yritämme kehittyä muutamalla osa-alueella ja käytämme aikaa palautumiseen. Uran uuden ison pelaamiseen meidän tulee olla valmiita, pohtii Iisalo.
Tällä hän viittaa Kupittaan Palloiluhallin sunnuntaiseen paikallisderbyyn. Liigan otteluohjelma on hieman outo, sillä Ura ja Vilpas iskevät neljännen ja viimeisen kerran yhteen runkosarjassa jo nyt, ennen vuoden vaihdetta. Coach Palotie saa otteluun mukaan uuden sentterinsä Some Edon ja se tuo taatusti lisää pohdittavaa Vilppaan valmennukselle. Onneksi paikalle saapuu kaksi bussillista Vilppaan kannattajia...
Vilpas Kupittaalla kello 17:00: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen (GTD50%), 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 8 Ballard, 9 Rannikko, 10 Taylor, 11 Taimela, 12 Kivimäki, 21 Laine.

Salohallissa ainoa iso mies oli Mikael Sandberg (7/8), joten Ura joutui pelaamaan todellista smallballia. Doug Wiggins (4/4/3 syöttöä) on yhä nopea, mutta joukkuekuvioissa hän ei ymmärrettävästi vielä ollut samalla sivulla. Parhaana palkittiin varsin lämpöisenä käynyt Fiifi Aidoo (12/10) ja Eldar Skamo (14/8) oli paras pistemies. Ykköstykki Avery Woodson (9/1) ei saanut pistettäkään aikaiseksi toisella puoliajalla ja koko joukkeen saldo jäi vaatimattomasti 25 pisteeseen.
- Onnittelut paremmalle joukkueelle ja kolmannella neljänneksellä he nättivät meille kaapin paikan. Ei pysytty konseptissa ja ainoa tapa millä pystymme pärjäämään on olla inhottavampi, aggressiivisempi ja nopeampi. Kaikki tämä katosi täysin kolmannella jaksolla ja se oli ehdottomasti Vilppaan hyvyyttä, myönsi Palotie.
Ura Basket sunnuntaina: 3 Woodson (GTD50%), 7 Skamo, 10 Niemi, 12 Sandberg, 14 Wiggins, 15 Edo, 21 Sahlberg, 30 Airenne, 55 Aidoo.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit