Uutiset & Artikkelit

22.12.2018 15:04
Vilpasvikings.fi

Kelsey Barlow korvaa Baldwinin Vilppaassa

Kelsey Barlow pelasi viime kaudella Kreikassa AEK Ateenan riveissä.            Kuva Basketball Champions League

 

Korisliigan joulutauolle ylivoimaisessa sarjajohdossa lähtevä Vilpas tekee muutoksen kokoonpanoonsa. Viime aikoina vaisusti esiintynyt takamies Diante Baldwin ei jatka joukkueessa ja uuden miehen pitäisi olla Salossa jo tapaninpäivänä. Vilpas ei hankkinut Baldwinin tilalle puhdasta takamiestä, vaan 196-senttinen Kelsey Barlow pelaa heittävänä takamiehenä ja avut ovat enemmän korinteossa ja urheilullisuudessa.

 

26-vuotias Barlow on toisen polven koripalloilija, sillä isä Ken Barlow pelasi Kreikan liigassa (PAOK) 1990-1993 ja tuolla reissulla myös Kelsey syntyi Thessalonikissa. Barlowin yliopistoura kulki kolme vuotta Purduessa ja viimeiseksi vuodeksi mies siirtyi Illinois-Chicagon paitaan tehoilla 14.8/4.9/3.9 syöttöä. Sen jälkeen takamies-laituri siirtyi NBA:n kehitysliigaan Grand Rapids Driven joukkueeseen kahdeksi vuodeksi. Avauskaudellaan hän pelasi D-liigassa 45 ottelua (7.2/2.7) ja toisella kaudella 47 ottelua (12.5/4.7). Huhtikuussa 2016 oli edessä ensimmäinen komennus Eurooppaan ja hän ehti pelata 11 ottelua Ranskan Lille Metropole Basketissa numeroin 11.7/4.7.

Paluu synnyinmaa Kreikkaan tapahtui kaudella 2016-2017. Seuraksi tuli Aries Trikalla BC ja 26 ottelussa Barlow oli Kreikan pääsarjan toiseksi paras korintekijä (14.0/4.3/3.2 syöttöä). Viime kaudella hn siirtyi Ateenan suurseura AEK:n paitaan, jossa hän ehti pelata Mestarien liigan lisäksi 15 Kreikan liigaottelua (7.1/2.4) ja paluu kotiin tapahtui helmikuussa. Tällä kaudella oli tarkoitus jatkaa uraa Kreikan GS Kymisin riveissä, mutta tiet erosivat heti syyskuussa.

- Jo jonkin aikaa on ollut selvää, että tarvitsemme joukkueeseen erilaisen fitin takamiesosastolle. Barlow tuo joukkueeseen palloa käsittelevän kakkospaikan pelaajan, jolta löytyy ratkaisuarsenaalista monipuoliset työkalut. Parhaimmillaan hän on avoimella kentällä, jossa pääsee käyttämään atleettisuuttaan hyväksi. Samalla hän tuo kaivattua kokoa lisää takakentän puolustukseen, jolla pystymme matchaamaan pahimpien kilpakumppaneiden atleettisia takamieslaitureita vastaan. Tämän ratkaisun myötä myös Aatun ja Henkan vastuu pelinjohdosta kasvaa, joka on varmasti molempien kehityskaaren kannalta hyvä asia, arvioi päävalmentaja Joonas Iisalo uutta tulokastaan.

Vilppaan syyskausi on ollut melkoinen menestys ja 18 ottelusta on koossa 15 voittoa. Korisliigan kakkoseksi kivunnut KTP otti loppukauteen kahdeksan peräkkäistä voittoa ja on sarjataulukossa kahdeksan pisteen päässä. Vilppaan kausi jatkuu välipäivinä back to back -peleillä Kaarinan Ura Basketia vastaan. Perjantaina 28.12 pelataan Salohallissa, sunnuntaina 30.12 Turussa. Jos peliluvat saadaan kuntoon, Barlow on joukkueen riveissä Varsinais-Suomen derbyissä.  

 

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit