Uutiset & Artikkelit

14.12.2018 13:45
Vilpasvikings.fi

Kataja ja Matias Ojala suoraan Volgalta Salohalliin

Matias Ojala palaa huomenna Salohalliin Kataja basketin kapteenina. Tervetuloa Matias! Kuva Ville Vuorinen.

 

Kaikki ei mene aina kuten suunnitellaan eikä edes sinne päin. Murphyn laki toimi ainakin Joensuun Katajan kohdalla, sillä Venäjän retki FIBA Europe Cupissa meni täysin reisille. Kotijoukkue Saratov nöyryytti Katajaa keskiviikkona 41 pisteellä ja paluumatkasta Suomeen muodostui ikimuistoinen reissu. Moskovan lennon peruunnuttua joukkue matkasi 15 tuntia junassa Moskovaan ja lento sieltä kotisuomeen venähti perjantai-iltaan. Yö kotisängyssä muuttui pääkaupunkiseudun hotelliyöksi ja joukkue pelaa europaidoissa Vilpasta vastaan Salohallissa lauantaina kello 17:00. 

 

Katajan pimeää ja ankeaa joulukuuta ei käy kateeksi. Alkuun 5.12 Karhu vieraissa (89-90), 7.12 Pyrintö vieraissa (109-93), 12.12 Europe cupia Saratovissa (98-57), nyt lauantaina Vilpas vieraissa, 21.12 KTP vieraissa ja 28.12 BC Nokia vieraissa. Kuun ainoat kotipelit osuvat ensi keskiviikolle, jolloin Tanskan ylpeys Bakken Bears saapuu itäiseen Suomeen ja 30. joulukuuta pelattavaan liigapeliin Kataja-Seagulls.

Vilpas on pelannut Korisliigan joukkueista lauantain jälkeen eniten otteluita eli Kataja-peli on Vilppaalle ottelu numero 16. Kun siihen lisätään kaksi Suomen cupin matsia, ottelumääräksi tulee 18. Kataja tosin pistää vieläkin paremmaksi, vaikka liigapelejä (9) on pelattu hyvin verkkaiseen tahtiin. Eurokentillä joensuulaiset ovat pelanneet jo 11 ottelua ja se nostaa koko syykauden ottelumäärän lukuun 20. 

 

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kertaalleen ja Vilpas haki lokakuun lopulla maukkaan vierasvoiton Joensuun avarasta Areenasta 87-94. Kataja vei ottelua kolme jaksoa, mutta hyytyi Vilppaan käsittelyssä neljännellä, jonka salolaiset voittivat peräti 14-31. Jamie Skeen (27/11) oli huimalla pelipäällä ja hyvää tukea antoivat Diante Baldwin (19/4) ja Brandon Taylor (16/7). Katajan paras oli Rahlir Hollis-Jefferson, jonka peleihin tuli pitkä katkos loukkaantumisen myötä. Tilalle hankittu Norsunluurannikon maajoukkuemies Guy Landry Edi (8.0/4.0) ei ole pystynyt täyttämään RHJ:n saappaita.

 

Vilpas haki joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa maukkaan vierasvoiton Joensuusta Jamie Skeenin (27/11) johdolla. Kuva Ville Vuorinen.

 

Katajalta löytyy viisi miestä, jotka ovat takoneet yli kymmentä pinnaa per peli. Toisen kauden vahvistus Daniel Mullings (15.3/7.3) on ollut takuuvarma ja taatusti yksi sarjan urheilullisimpia pelaajia. Muu ulkomaalaisosasto on ailahdellut pitkin kautta. Vincent Simpson 11.3/2.1) on jäänyt neljässä pelissä yhdeksästä alle kymmenen pisteen ja takamiehen suurimmat onnistumiset ovatkin Eurokentiltä. Jo Namika Lahdesta tuttu sentteri Ryan Wright (10.2/4.2) on ailahdellut ehkä vieläkin enemmän. Kotimainen rosteri kestää vertailun kenen tahansa kanssa ja susijengistatusta löytyy Ilari Seppälällä (15.2/6.0 syöttöä), Matias Ojalalla (6.5/4.2) ja Topias Palmilla (14.9/5.3). Myös ison pään kaksikko Tommi Huolila (7.0/4.7) - Samuli Vanttaja on vihdoin pelikuntoinen.

- Vilpas on ollut erinomainen ja meillä on hampaankolossa kotipelistä, jossa olimme niskan päällä kolme jaksoa.Olennaista lienee, miten saamme kaivettuaenergiaa lauantai-iltapäiväksi, tuumii päävalmentaja Juha Sten.

Kataja lauantaina: 1 Seppälä, 2 Simpson, 4 Wright, 6 Herrala, 7 Perttu, 8 Huolila, 9 Ojala, 12 Vanttaja, 23 Edi, 25 Mullings, 31 Palmi.  

 

Vilppaan puolelta suurin kysymysmerkki on Antonio Ballardin pelaaminen. Energinen laituri sai Pyrintö-pelissä tällin jalkaansa ja se ei ole vielä oireeton. Sarjajohtaja lähtee hakemaan 15. peräkkäistä voittoaan tämän kauden liigasta, joten ollaan aika isojen asioiden äärellä...

Historian kautta Kataja on selkeästi edellä joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa, sillä Vilppaalla on koossa 14 voittoa 55 pelistä. Viime vuosina tilanne on kuitenkin kääntynyt ja viimeiset 10 peliä ovat menneet Vilppaalle 6-4.

Vilpas Salohallissa: 2 Skeen, 3 Baldwin, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 8 Ballard (GTD50%), 9 Rannikko, 10 Taylor, 11 Taimela, 12 Kivimäki, 21 Laine. 

Huominen on myös Veikkauspeli ja Veikkaus tarjoaa 50 ensimmäiselle Veikkauskorttia tai mobiilisovellusta näyttävälle Vilppaan kaulahuivin veloituksetta. Lisäksi Veikkauksen mobiilissa voit lunastaa edun 2in1 sadalle ensimmäiselle. Hallin ovet avautuvat 15:45, joten kannattaa tulla ajoissa.

Vilpas Vikings - Joensuun Kataja Salohallissa lauantaina kello 17:00. Otteluisäntänä Signhero. Ole laiska!

 

Osta liput matsiin

                         

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit