Uutiset & Artikkelit

12.04.2018 08:43
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilppaalta tyrmäävä esitys Karhuvuoressa - tänään jatketaan Salohallissa

Kaksi päivää voi kaiken muuttaa. Sunnuntaina KTP pelasi hienon ottelun Salohallissa ja ryöväsi kotiedun puolivälierien avausottelusta. Tiistaina Vilpas teki vastavierailun Karhuvuoreen ja iski avausheitosta lähtien päälle kuin yleinen syyttäjä. Harvoin on pudotuspeli ollut ohi jo ensimmäisen kympin (7-30) jälkeen, mutta Steveco Areenalla sekin ihme nähtiin. Vilpas ei antanut kotijoukkueelle mitään ilmaiseksi, puolusti kotkalaiset aseettomiksi riehuen levypalloissa ja lattian pinnassa hienolla ilmeellä. Ottelusarjan toinen osa Vilppaalle murskalukemin 64-95 (26-52) ja kotietu takaisin Saloon. Illan suureksi hahmoksi nousi Aaron Jones (23/11), joka masensi kotijoukot molemmissa päissä kenttää. Puolivälierä 3 nähdään Salohallissa jo tänään torstaina ja varmaa on, että lauantaina jatketaan Karhuvuoressa. Jatkuuko Vilppaan Karhuvuoren vire vai pystyykö KTP uusimaan avauspelin energiansa? Se nähdään tänään Salohallissa kello 18:30.Asetelma Karhuvuoreen
Asetemat otteluun ovat erikoiset. Runkosarjan kahdeksikko KTP haki kotiedun itselleen Salosta ja nyt sillä on mahdollisuus siirtyä jo katkopaikalle välieriin. Runkosarjan ykkösen Vilppaan puhdas kotitili näki päätöksensä ja salolaiset ovat - jollei ihan selkä seinää vasten - niin ainakin tukalassa paikassa. Tappiolla välieräpaikka on jo melko kaukana ja nyt on aika ja paikka tasoittaa pelit. Hommaa ei helpota, että Teemu Rannikon lisäksi laituri Javontae Hawkins murjoi nilkkansa avauspelissä omenan kokoiseksi. Viikinkien huoltojoukot ovat ahertaneet "Hawkin" nilkan kanssa pitkää päivää ja mies saadaan lopulta teipattua pelikuntoon. Tällä on iso merkitys koko joukkueelle. Mikko Koivisto pitkästä aikaa aloitusviisikossa!

Lopputulos ja tilastot
KTP Basket - Vilpas 64-95 (7-30, 1922, 18-23, 20-20)
Vilpas: Aaron Jones 23/11/4 torjuntaa, Jaylon Brown 13/0, Javontae Hawkins 13/7, Juho Nenonen 13/3, Matias Ojala 9/3, Mikko Koivisto 8/4, Tobin Carberry 7/5/5 syöttöä, Miikka Luosmaa 5/3, Aatu Kivimäki 2/3/7 syöttöä, Topias Kuukkanen 2/3 riistoa.
KTP: James Sinclair 19/2, Mandell Thomas 11/2, Dion Edwin 9/5, Joni Herrala 8/0, Tim Williams 5/6, Antto Nikkarinen 4/0/4 syöttöä, Mikael Aalto 3/4, Janne Lehtoranta 3/0, Michael Pounds 2/0, Ilmari Kallio 0/1.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Jonesin avauskori näyttää suunnan tulevalle. Neljässä minuutissa 2-10, kuuden minuutin jälkeen 5-19 ja Kotkan molemmat aikalisät käytetty. Vierasjohto suurimmillaan +25 (5-30) ja Karhuvuoren yleisö hiljenee. Vilpas vie levypallot peräti 3-18 ja avaustauolle numeroista 7-30. Huh huh!
2) Jakson alkupuolella pleijaritunteet kuumenevat ja parin minuutin tuomarikokouksen jälkeen Nenoselle tekninen, Edwinille EU. Matias Ojalan tehohetkien jälkeen tilanne jo 21-49. Ojala pussitti yhdeksän pistettä putkeen ja siivitti vieraat 26-52 taukojohtoon. Jonesilla koossa 15/9 ja yhdeksän pisteen miehiä Ojala, Hawkins ja Nenonen. Kotkan tehot kahden miehen harteilla, Sinclair 10, Thomas 7.
3) Kisa voittajasta on jo ohi ja ero käy suurimmillaan 33 pisteessä. Kotka onnistunut kahdesti kaaren takaa.
4) Katseet kohti torstaita ja Salohallia. Herrala herättelee Karhuvuorta kahdella kolmosellaan ja nuorin Lehtoranta yhdellä. 40 minuutin jälkeen taululle Vilppaan 31 pisteen voitto ja tunnelma salolaisten pukukopissa on hieman erilainen kuin sunnuntaina.

Ottelun ratkaisu
Taisteluilme. Kun jokainen pelaaja on valmis pistämään kroppansa likoon ja syöksymään lattialla kierivän pallon perään, sellainen joukkue on aina vahvoilla. Sellainen joukkue nähtiin Karhuvuoressa ja se ryhmä ei esiintynyt valkovihreissä peliasuissa. Vilpas lähti heti aloitusheitosta lähtien omille teilleen, kasvatti johtoaan tasaisesti ja teki Kotkan pelaamisesta äärimmäisen vaikeaa. Kun vielä Aaron Jones riehui läpi ottelun täysin omissa korkeuksissaan ja Javontae Hawkins raatoi kipeällä nilkalla, Karhuvuoren yli tuhatpäinen yleisö hiljeni melko nopeasti. Vilpas Ultras sai laulaa sielunsa kyllyydestä ja ottelun jälkeen yhtyä joukkueen kanssa yhteislauluun "jos sä uskot Pantteriin, niin taputa..."

Parhaat pelaajat
Vilppaan iso mies Aaron Jones ei ole turhaan varteenotettava ehdokas vuoden ulkomaalaispelaajaksi. Kotkan Tim Williamsia kentälle ja penkille seuranneen Jonesin tiistainen iltapuhde oli mainio. Viisi mojovaa donkkia, 23 pistettä heitoin 10/15, 11 levypalloa (neljä hyökkäyspäästä), kaksi syöttöä, ja neljä näyttävää torjuntaa veivät uskon muiltakin kuin Williamsilta. Hawkinsille olisi voinut antaa pelin jälkeen sisupuukon ansioistaan ja jos jostain löytyy Tobin Carberryä tasaisempi koripalloilija, ehdotuksen saa lähettää Vilppaan toimistolle. Oma lukunsa oli nuori takamies Aatu Kivimäki, joka ei 22 minuutissa menettänyt palloa kertaakaan ja jakeli ohimennen seitsemän syöttöä. KTP:n parhaana raati palkitsi 19 pistettä Salon ottelun tapaan pudotelleen James Sinclairin. Muista kotkalaisista ei tällä kertaa löytynyt vastuunkantajaa ja eniten sunnuntain tasosta jäi Dion Edwin, jonka 12 heitosta vain neljä osui osoitteeseen.

Erikoishuomiot
Reitti Karhuvuoreen on käynyt tutuksi vuosien varrella, mutta matka Kotkaan on nykyään yllättävän nopea. Kiitos perille asti vievän moottoritien. Kauan palvellut Karhuvuori oli saanut uudet päätykatsomot ja se on hyvä juttu. Topias Kuukkanen osoittautui melkoiseksi pallohaukaksi. Reilut pari minuuttia ennen loppua kentälle päässyt Kuukkanen napsi peräti kolme riistoa. Mukava oli todeta myös Riku Laineen paluu kentälle polvivamman jälkeen ja Riksan urakka jatkui heti keskiviikkona Korisliigan nousukarsinnoissa Kaarinan Ura Basketin riveissä. Ura haki 10 pisteen voiton HBA:sta ja on nyt voiton päässä liigapaikasta. Kaarina voi varmistaa historiallisen liiganousun perjantaina kotihallissaan.

Coach corner
Ailus: "Lopputuloksessa oli paljon Salon hyvyyttä. He pääsivät hyökkäyslevypalloihin silloin, kun eivät saaneet palloa koriin. Paine on nyt Vilppaalla, joka on selvästi Suomen paras joukkue. Me olemme vasta kahdeksanneksi paras. Meillä on nyt päivä aikaa miettiä, mitä pystytään parantamaan. Itseluottamus ei saa kadota mihinkään ja täytyy löytyä uskoa, että me pystytään tämä sarja hoitamaan. Me emme ole pelanneet paikkaa vielä kertaakaan eikä prässätty. "
Iisalo: "Ekan pelin jälkeen jokaiselle joukkueessa jäi jotain hampaankoloon. Tänään oltiin aktiivisia ja saatiin Kotkan nopeat hyökkäykset kokonaan pois. Tilanne on 1-1 ja ylihuomenna meidän on pidettävä huolta kotikentästä. Avausottelussa oma munaukseni oli, että kavensin rotaatiota liian paljon (Aatu ja Miikka) ja koitan oppia siitä. Laajalla rotaatiolla pelaaminen on ollut meidän identiteetti koko kauden , "

Flint, Michigan
Vielä ennen ottelun alkua oli epävarmaa, pystyykö Javontae Hawkins pelaamaan. Sunnuntaina vääntynyttä nilkkaa on hoidettu keinolla jos toisella ja buranaa on kulunut kiitettävästi, mutta "Hawk" on Flintin katujen kasvatti ja se velvoittaa. Periksi ei anneta. Reilun 100 000 asukkaan kaupunki Michiganissa ei nauti luksuselämän leimasta, ei sinne päinkään. Detroitin lähistöllä sijaitseva Flint on tunnettu General Motorsin syntypaikkana, mutta kaupungin elämä on romahtanut hurjasti huippuajoista. Presidentti Barack Obama julisti hätätilan kaupunkiin vuonna 2016, kun säästöjen takia juomaveteen liuennut lyijy aiheutti asukkaille vakavia sairauksia. Elokuvamaailmassa tunnetuinta mainosta Flint on saanut Will Ferrellin mainiossa komediassa "Semi-Pro", joka sijoittuu koripallomaailmaan ja "Flint Tropics" -joukkueeseen. Karhuvuoressa Flintin "Haukka" taisteli kuin on koko kauden taistellut eli sata lasissa. Peliaikaa kertyi normaalia vähemmän (18 minuuttia), mutta yksijalkaiseksi mies hyppi kuin nuori varsa ja kakkoset upposivat 3/3, kolmoset 1/2 ja vaparit 4/5. On se kova!

Tänään back to Salohalli
Ottelusarjan osa 3 tulee vastaan jo tänään ja otteluisäntänä täydessä Salohallissa on Astrum Auto. Illan voittaja saa ottelusarjan katkolle lauantaiksi Karhuvuoreen. Tätä ottelua ei kannata missata. Kello 18:30, be there!

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit