Uutiset & Artikkelit

20.04.2018 15:24
#korisliiga #vilpas #redandwhite, #pantterijahti
Vilpasvikings.fi

Vilppaalle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Korisliigan välierät avattiin Salohallissa torstaina ja Vilpas otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan loppunumeroin 78-71 (37-38) Helsinki Seagullsista. Vilpas heitti läpi ottelun heikosti, mutta kun puolustuspeli toimii, se antaa mahdollisuuden voittaa huonomallakin heittopäivällä. Seagulls johti ottelua 25 minuutin ajan, mutta Vilpas kiri päätösjaksolla ohi ja lopulta seitsemän pisteen avausvoittoon. Isäntien ykkösonnistuja oli laituri Tobin Carberry, joka kuritti lokkeja 20 pisteellä. Taistelu finaalipaikasta jatkuu lauantaina Kisahallissa ja viikinkien ei tarvitse pelata yksin. Paikalle saapuu kolme bussillista punavalkoisia kannattajia, joten meteliä Mannerheimintiellä tulee riittämään.

Asetelma ensimmäiseen välierään
Teemu Rannikkoa lukuunottamatta joukkueet pääsevät parhailla miehistöillään avauskamppailuun. Odotettavissa tasainen taisto ja fyysinen yhteenotto. Molemmat joukkueet tykkäävät juosta ja Seagulls on täynnä kokemusta ja taitoa. Salohalliin valuu mukavasti väkeä ja lopulta paikalla mukavasti 1711 katsojaa, katsomo punavalkoinen ja tunnelma jälleen kerran hieno.

Lopputulos ja tilastot
Vilpas - Seagulls 78-71 (17-22, 11-27, 14-18, 13-21)
Vilpas: Tobin Carberry 20/8, Javontae Hawkins 14/3, Aaron Jones 13/10/3 riistoa, Jaylon Brown 13/1, Matias Ojala 6/2, Aatu Kivimäki 6/3, Mikko Koivisto 4/2, Juho Nenonen 2/3, Miikka Luosmaa 0/2/.
Seagulls: Jermaine Marshall 16/5, Antti Kanervo 15/4, Michael Caffey 14/2/4 syöttöä, Tuukka Kotti 11/9, Remy Abell 9/2, Timo Heinonen 6/6, Melsahn Basabe 0/3, Antti Niskanen 0/1.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Ottelun alku myöhästyi kymmenen minuuttia korisukan korjauksen takia ja Vilpas oli jäässä alkuminuutit. Seagulls aloitti vahvasti 0-7 runilla, mutta Vilpas tasoitti Brownin kolmosella 7-7. Loppujakso taas vieraiden hallintaa ja ensimmäiselle tauolle numeroista 15-21. Brown kasasi seitsemän pinnaa, kollega Caffey kuusi. Kolmosissa vaikeaa kummallakin, Vilpas osui 1/8, Seagulls 1/6.
2) Vilppaan vaparikammo jatkui, mutta jakson puolivälissä Ojalan kolmosella tilanne tasan 25-25 ja Carberryn kahdella nopealla hyökkäyksellä 29-25. Runi Vilppaalle 10-0 ja katsomo tykkäsi. Pitkälle tauolle hieman onnekkaasti, kun Brown kaatui ajaessaan korille. Pallo ajautui kuitenkin Jonesin käsiin ja viime sekunnin kavennus nosti Vilppaan pisteen päähän 37-38. Vilpas vahva hyökkäyslevyreissä (7-1). Carberry 10, Brown 9 - Marshall 9, Kanervo 7.
3) Seagulls hallitsi jaksoa ja siirtyi ajassa 2:30 jo kymmenen pisteen johtoon 45-55. Vilppaan aikalisän jälkeen paketti saatiin kasaan ja Hawkinsin ja Jonesin andykkösillä ero neljään, Hawkinsin vapareilla tasan 55-55 ja Ojalan viime sekunnin kulmakolmosella 58-56. Carberry 14, Hawkins 12, Brown 11 - Caffey 14, Kanervo 11.
4) Vilpas hivuttautui pienelle karkumatkalle ja jakson puolivälissä Carberry kasvatti eron seitsemään (69-62). Ottelu näytti saavan niitin Carberryn kolmosella, kun kellossa oli jäljellä 3:38 Vilppaan johdon kasvettua 11 pisteeseen. Vieraat olivat kuitenkin eri mieltä ja kiri alkoi Kanervon kolmosella. Brownin floppitekun jälkeen Kanervo kavensi eron seitsemään ja 0:46 Kotin kakkosella viiteen (76-71). Hawkinsin missattua lay-upin Kanervo pääsi yrittämään kaarelta kavennusta kahteen pinnaan, mutta Vilppaan kannattajat saivat huokaista helpotuksesta. Heitto ohi, levyri Hawkille ja voiton varmistus vapariviivalta 78-71.

Ottelun ratkaisu
Rosterin laajuus oli tällä kertaa Vilppaan valtti. Viikinkien penkki otti selkävoiton 26-9 lokeista ja se on pitkässä sarjassa iso etu myös jatkossa. Hawkins 14, Ojala 6, Kivimäki 6 vastaan Abell 9. Numerot ovat vieläkin rumemmat, kun katsotaan penkkiläisten plus/miinustehoja. Kivimäki +24, Ojala +10, Hawkins +8 ja vain Luosmaa (-5) jäi pakkaselle. Gullsin puolelta Vaenerberg -22, Abell -15, Basabe -11, Niskanen -11 ja Waxlax -2.

Parhaat pelaajat
OP Lounaismaan palkintoraati valitsi vieraista alati vaaralllisen Jermaine Marshallin (16/5) ja kaksinumeroisille ylsivät myös Antti Kanervo (15), liukas Michael Caffey (14) ja aina vaan jaksava Tuukka Kotti (11). Vilppaan ykkönen oli Tobin Carberry (20/8), jolle ei huonoa päivää tunnu sattuvan. Javontae Hawkins (14) piti laivaa kurssissa pitkiä toveja ja vähätellä ei voi tupla-tuplan raatanutta Aaron Jonesiakaan (13/10).

Erikoishuomiot
Tuomarikolmikko Sarekoski-Selkee-Kaunisto sai coach Iisalon kehut pelin jälkeen ja syystäkin. Esitys oli kauden parasta mitä Salohallissa on nähty. Turhiin hipaisuihin ei puututtu ja pelaajien annettiin pelata, kuten pleijareissa kuuluukin. Aatu Kivimäeltä jälleen hieno iltapuhde, plus/miinuksissa kentän ykkönen (+24). Kotijoukkueen vapaaheittopeli (12/22) tökki läpi ottelun ja nähtiinpä sellainenkin ihme, että pomminvarma Tobin Carberry pisti molemmat heitot ohi! Kolmosässät Koivisto ja Nenonen olivat syväjäässä kaarella (0/9) ja koko joukkueen tarkkuus bonuskaarelta jäi 19 prosenttiin (4/21).
- Jos laitetaan Mikko ja Juho heittämään noi heitot vapaana, ei ne kauhean monta peliä laita kaikkia ohi, tuumi Iisalo.
Silti hienoa, että Vilpas pystyy näinkin huonolla heittopelillä voittamaan yhden liigan kovimmista joukkueista. Entäs kun se pöljä heittopäivä osuu kohdalle?

Coach corner
Larkas: "78-71 eli molemmat sai aika paljon kaverilta pois. Kotiläksyt oli hyvin tehty. Otettiin kymmenen pisteen johtoasemassa tyhmiä heittoja ja päästettiin Vilpas mukaan. Lopussa saatiin muutama stoppi ja päästiin avoimelle kentälle. Viiden pisteen asemassa saatiin Antille vielä avoin kolkki, mutta sekin meni ohi. Pitää pystyä pelamaan paremmalla intensiteetillä ja ottaa enemmän vahvuuksia vastustajalta pois. Liikaa menetyksiä, toisen yrityksen pisteet 10-2 ja menetyksistä Vilpas teki 21 pistettä. Niitä ei saa tulla, jos halutaan voittaa."
Iisalo: "Otan hieman vaisua alkua omaan piikkiini. Ei olla vedetty koko kentän 5vs5 peliä ollenkaan neljään päivään. Mielummin ollaan tuoreina ja ilman loukkaantumisia eikä otettu mitään riskejä. Molemmat söi tilan hyvin toiselta ja puolen kentän hyökkäys meni hankalaksi. Penkiltä saatiin 17 pinnaa enemmän. Eka voitto ja neljää kaivataan. Nyt kebabin kautta videoita katsomaan."

Lauantaina Kisahalliin fanikulttuuria ja Hookista wingsejä
Yhdellä välipäivällä mennään ja pelit jatkuvat jo lauantaina Kisahallissa. Pallo nousee ilmaan kello 17:00 ja omilla autoilla isolle kirkolle matkaaville pieni vinkki. Parkkipaikkaa voi joutua etsimään kaukaa, sillä naapurissa pelataan samaan aikaan Veikkausliigaa HJK-KuPS. Toivotaan, että Vilppaan vierasvire a´la Kotka jatkuu ja joukkue voi lähteä nauttimaan Hookin wingsejä Kisahallin päätyyn hyvillä mielin. Vilpas Ultras ja muu fanijoukko heittää stadilaisille haastetta huutokisaan kolmen bussin voimalla. "Kisahalli, huutakaa meille..."

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit