Uutiset & Artikkelit

27.04.2018 15:14
#korisliiga #vilpas #redandwhite, #pantterijahti
Vilpasvikings.fi

Vilpas varmisti finaalipaikan Kisahallissa

Nyt se on varmaa. Salon Vilpas pelaa toista vuotta putkeen Korisliigan finaaleissa ja tarjoaa kannattajilleen takuuvarmaa viihdettä pitkälle toukokuuhun. Asia sai sinetin torstaina Kisahallista, jossa Vilpas selätti Seagullsin neljännen kerran. Tällä kertaa ottelun käsikirjoitusta olisi ollut mahdotonta kirjoittaa etukäteen, sillä siksi ihmeellisestä pelistä oli kyse. Seagulls oli täysin omaa luokkaansa avauskympillä vieden sen 20-9. Vilpas kosti korkojen kanssa toisella kympillä pitäen nyt helsinkiläiset yhdeksässä pisteessä. Kun Vilpas osui toisella puoliajalla kahdeksan kertaa kaaren takaa, Seagulls ei pystynyt enää nousemaan voittotaistoon. Loppunumerot Vilppaalle 69-86 (29-33) ja joukkueella on nyt yhdeksän päivää aikaa valmistautua tulevaan finaalivastustajaan. Kevään ensimmäinen finaali nähdään Salohallissa toukokuun 6. päivä.

FINAALIEN LIPUNMYYNTI ALKAA MAANANTAINA KELLO 10. INFOA TÄÄLTÄ

Asetelma neljänteen välierään
Game 4, Kisahalli. Paikalla 1128 katsojaa ja oman mausteensa soppaan tuo Vilppaan äänekäs punavalkoinen fanijoukko. Asetelma on selvä. Seagulls voi voitolla venyttää ratkaisua lauantaiksi Salohalliin, Vilpas taas voi voitolla alkaa katselemaan Nokian ja Karhun videoita.

Lopputulos ja tilastot
Seagulls-Vilpas 69-86 (20-9, 9-24, 16-23, 24-30)
Vilpas: Jaylon Brown 17/6/4 syöttöä, Aaron Jones 15/14/3 torjuntaa, Mikko Koivisto 13/3, Aatu Kivimäki 11/3, Tobin Carberry 9/3, Javontae Hawkins 9/3, Juho Nenonen 7/2, Matias Ojala 5/2.
Seagulls: Antti Kanervo 19/3, Antti Niskanen 13/4, Tuukka Kotti 13/8, Jermaine Marshall 8/1, Timo Heinonen 7/4, Michael Caffey 6/4/5 syöttöä, Melsahn Basabe 2/1, Remy Abell 1/4, Alex Vaenerberg 0/1.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Sysimusta jakso vierasjoukkueelle. Heitot eivät uponneet mistään, josta kertoo kakkosprosentti 33 ja kolmosprosentti 0. Kun menetyksiä tuli vielä viisi, Seagullsin johdossa 20-9 ei jäänyt ihmeteltävää. Vilppaalta palloa sukan läpi saivat vain Aaron Jones (5) ja Juho Nenonen (4) ja viidestä kolmosesta yksikään ei osunut. Kotijoukkueelta Antti Kanervo sai oikean turbostartin upottaen nopeasti kymmenen pistettä. Kotijohto suurimmillaan 15-3.
2) Toinen jakso oli kuin eri ottelusta. Kolmosista osui puolet ja niitä merkittiin Kivimäelle kolme, Jonesille kaksi ja Ojalalle yksi. Viidessä minuutissa Vilpas käänsi 11 pisteen taukotappion pinnan johdoksi ja karkasi seuraavassa kolmessa minuutissa 0-16 runilla 11 pisteen karkumatkalle. Kivimäelle kolmessa minuutissa 11 pinnaa, Jonesille kahdeksan. Kanervo hyytyi kolmannen virheen vuoksi penkille ja lokkien korinteossa oli suuria vaikeuksia.
3) Ero kasvoi kympin aikana neljästä pisteestä yhteentoista. Seagullsin tehot lepäsivät Tuukka Kotin harteilla (8), Vilppaasta onnistujia löytyi leveältä rintamalta. Brown jakson tähti seitsemällä pisteellä, Hawkins ja Koivisto tekivät viisi pinnaa mieheen ja Carberry neljä. Vilppaan kolmoset 3/6 ja levypallot kääntyivät Vilppaalle 27-30.
4) Puolentoista minuutin kohdalla nähtiin kentällä todellista pleijarivääntöä ja tuomarikolmikko joutui minuuttikaupalla ratkomaan tuomioita. Tekniset virheet Carberrylle, Jonesille, Kotille ja Marshallille, jolle se oli kriittisesti viides. Muutenkin virhetilit alkoivat uhkaavasti täyttyä ja neljässä joutuivat pelaamaan Ojala, Kanervo, Kotti. Ajassa 4:33 Carberry teki seuraa Marshallille. Molemmat heittivät kovia kolmosia, mutta ero pysytteli salolaisittain turvallisena, koska aina Seagullsin kolmoseen pystyttiin vastaamaan välittömästi. Viimeisen niitin iski Hawkins kaaren nupin kolmosellaan 2:23 ennen loppua (62-79).

Ottelun ratkaisu
Sysimustan avauskympin (20-9) jälkeen Vilppaan palaset loksahtivat kohdalleen ja kenttä kääntyi päälaelleen. Salolaiset veivät toisen kympin 9-24 ja nousivat piikkipaikalle. Mikä hienointa, jälleen rosterista löytyi uusi ratkaisija. Salohallissa se oli viimeksi Matias Ojala, nyt tahtipuikkoa nousussa esitti Aatu Kivimäki. Jones ja Ojala pohjustivat nousun kolmosillaan heti alkuminuuteilla, jotka Vilpas vei 0-8. Jakson puolivälissä Kivimäki pamautti kolmosen pohjaan (22-23) ja Carberryn kakkosen perään toisen kolmosen (22-28) ja heti seuraavasta hyökkäyksestä kolmannen (22-31). Kun seuraava hyökkäys päättyi "Karkkilan Kisnerin" kakkoseen, nuori takamies oli upottanut hetkessä 11 pinnaa ja Vilpas karannut 11 pisteen karkumatkalle 2-24 runilla. Kun Jaylon Brown hoiteli oman pistetehtailunsa (7 pinnaa) kolmannella jaksolla, voiton siemen oli kylvetty ja päätösjaksolla vieraat pelasivat maltilla voittomarginaalin kasvaessa lopulta 17 pisteeseen. Ottelu näytti myös Vilppaan vahvuuden eli puolustuspelaamisen. Seagulls pystyi tekemään varsinaisella peliajalla neljässä pelissä pisteitä 71,72, 71 ja 69. Jos joku vielä väittää, että joukkue on ongelmissa ilman Teemu Rannikkoa...

Parhaat pelaajat
Kisahallin parhaita ei varsinaisesti palkittu, ainoastaan tehokkaimmat Subway-pelaajat. Ateriakortit pokkasivat Aaron Jones (+27) ja Antti Kanervo (+18). Palkinnot olisi silti voinut jakaa Aatu Kivimäelle (11/3) ja Antti Niskaselle (13/4) eikä kenelläkään olisi varmasti ollut nokan koputtamista.

Coach corner
Larkas: "Onnittelut Salolle, parempi joukkue jatkaa ihan ansaitusti. Laitoimme kaiken peliin enkä voi pelaajia syyttää tästä. Kolme tiukkaa peliä hävittiin ja tänään vähän loppui kaasu. Vilpas on lähellä Suomen mestaruutta."
Iisalo: "Täytyy kiittää Seagullsia tyylikkäästä ottelusarjasta. Odottelemme toisesta parista vastustajaa ja se on taas kolmas joukkue, joka on erilainen kuin me. Kumpi vaan tulee, olemme valmiita vastaamaan haasteeseen."
Nyt huilataan
Ottelusarjan katkaiseminen neljässä pelissä oli pienoinen yllätys kaikesta huolimatta ja Seagullsille täytyy antaa tunnustus hienosta vastuksesta. Jokainen peli oli täyttä taistelua ja paremmalla loppuhetkien toteuttamisella Mikko Larkaksen ryhmä olisi voinut pitkittää sarjaa toukokuun puolelle. Nyt Vilpas saa ansaitsemansa lepotauon ja huilaa kaksi päivää totaalisesti. Salille palataan sunnuntaina ja siihen mennessä voi olla jo enemmän tietoa tulevasta vastustajasta. BC Nokia ja Karhubasket ottavat tänään yhteen neljännen kerran Nokialla. Jos kotijoukkuee voittaa, se tietää ainakin kahta lisäpeliä ja sehän sopii Vilppaalle. Jos Karhu kairaa ensimmäisen vierasvoiton, sarja on katkolla sunnuntaina Kauhajoella.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit