Uutiset & Artikkelit

15.04.2018 20:47
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilpas puolusti KTP:n aseettomaksi ja kohtaa torstaina Seagullsin

Salon Vilppaasta tuli lauantaina kolmas joukkue, joka varmisti paikkansa Korisliigan mitalipeleihin. Karhuvuoren teemana oli puolustus ja siihen ei voi olla kovin pettynyt. Vilpas piti KTP:n 55 pisteessä ja marssi lopulta helppoon 55-88 (28-49) voittoon. Nyt salolaisilla on neljä päivää aikaa valmstautua torstaina alkaviin välieriin. Vierasmatkat eivät tule muodostumaan ongelmaksi, sillä vastaan asettuu sunnuntaina Kouvot kolmannen kerran kaatanut Seagulls. Toisessa välieräparissa kohtaavat Kauhajoen Karhubasket ja BC Nokia. Toukokuun 6. päivänä alkaviin finaaleihin vaaditaan neljä voittoa.

Asetelma Karhuvuoreen
Käsikirjoitus lauantain otteluun on selvä. Voitolla Vilpas on välierissä, tappiolla jatketaan maanantaina Salohallissa. Tiistaina Vilpas murskasi Kotkan Karhuvuoressa 31 pisteellä ja salolaiset ovat matkassa vain yhdellä tavoitteella. KTP kaatuu ja saadaan lisää lepoaikaa raskaaseen välieräsarjaan. Molemmat joukkueet pääsevät mukaan tämän hetken parhailla kokoonpanoilla. Vilppaalta Teemu Rannikko jatkaa valmennuksen apuna ja Kotkalta Michael Pounds pelaa käsi vahvasti teipattuna. Vartti ennen ottelun alkua Vilppaan yli satapäinen faniryhmä saapuu paikalle ja tuo hienon lisämausteen Karhuvuoren yllättävän vajaaseen katsomoon.

Lopputulos ja tilastot
KTP Basket - Vilpas 55-88 (17-22, 11-27, 14-18, 13-21)
Vilpas: Javontae Hawkins 14/1, Tobin Carberry 14/11, Matias Ojala 13/2, Jaylon Brown 12/4/4 syöttöä, Aaron Jones 8/12/8 syöttöä, Mikko Koivisto 8/2, Aatu Kivimäki 6/5, Juho Nenonen 6/2, Topias Kuukkanen 4/1, Miikka Luosmaa 2/4, Riku Laine 0/1.
KTP: Tim Williams 14/4, Dion Edwin 12/7, James Sinclair 7/6, Mikael Aalto 7/6, Antto Nikkarinen 7/0, Ilmari Kallio 3/0, Joni Herrala 3/3, Mandell Thomas 2/1.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Matsi käyntiin Carberryn kolmosella, mutta muuten mentiin Kotkan hallinassa. Kotijohto parhaimmillaan kuudessa pisteessä 15-9 ja arkkitehtina seitsemän pisteen Nikkarinen. Matias Ojala nosti neljällä vaparillaan ja kolmosella Vilppaan viiden pisteen taukojohtoon 17-22. Loppuhetket Vilppaalle 0-11 ja Kotka osui seitsemästä kolmosesta yhden.
2) Aaron Jones räväytti heti alkuun sellaisen donkin, että oksat pois! Vilpas puolusti 5,5 minuuttia Kotkan nollille ja vei runin 0-19. Puoliajalle mentiin 21 pisteen vierasjohdossa ja levypalloissa ero kasvoi kymmeneen (13-23). Carberry repi yhdeksän levyriä, Hawkins ja Brown olivat vieraiden pistekärjet (9).
3) Vilpas kasvatti 0-7 runilla eron heti 28 pisteeseen ja Antto Nikkarisen loukkaannuttua peli oli siinä. Viimeiselle tauolle lukemista 42-67.
4) Iisalo veti jakson puolivälissä viisikon miehet penkille ja lopussa taululla seisoi Vilppaan 33 pisteen voitto 55-88. "Oi Vilpas on..."

Ottelun ratkaisu
Kun pakkipää toimii, pelaaminen helpottuu. KTP sai ratkaisupelissä kokoon 55 pistettä, mikä ei ole paljon 40 minuutissa. Vilpas antoi kotijoukkueelle pisteitä jaksoittain 17, 11, 14 ja 13. Viikinkien puolustuspään lukkona on koko kauden toiminut Aaron Jones, jonka edestä helppoja koreja ei nostella. Jonesin ohella täytyy nostaa esille Tobin Carberryn merkitys joukkueelle. Tobin saa yleensä coach Iisalolta paimennettavakseen vastustajan parhaan korintekijän ja vaatimaton Carberry hoitaa nöyrästi työnsä illasta toiseen. Lauantaina "Toe" oli jälleen kerran se x-factor, jolla peliä käännettiin vierasvoitoksi. Kahden kolmosen mies kokosi 14 pistettä, mutta tärkeimmät avut löytyivät silti puolustuksesta (kolme riistoa, yksi blokki) ja levypalloista. Niitä takamiehen paikalta enemmän laitaan siirtynyt Carberry repi 11, joista kolme hyökkäyspäästä. Coach Iisalo oli merkinnyt Kotkan Mandell Thomasin erityismerkillä scouttipapereihin ja hänen suhteen ei jäänyt parantamisen varaa. Thomas puolustettiin kahteen pisteeseen.

Parhaat pelaajat
Kotkan raati palkitsi kotijoukkueesta Antto Nikkarisen, joka aloitti matsin hienosti pussittaen seitsemän pinnaa heti alkuminuuteilla. Takamiehen kausi päättyi kuitenkin kolmannella jaksolla loukkaantumiseen, kun hän sai prässitilanteessa vastustajan kädestä täysin tahattoman tällin kurkkuunsa. Vilppaan parhaana palkittiin hienoa kautta pelaava Aatu Kivimäki. "Karkkilan Kisner" kellotti 21:14 minuuttia, heitti kuusi pistettä ja haki kauden ennätyksensä levypalloissa (5). Carberryn ansiota ei tällä kertaa palkittu. Tobinin teholukema +25 oli Jonesin (+28) jälkeen kentän toiseksi paras ja plus/miinustilastoissa mies oli täysin omaa luokkaansa +34. Aaron Jones jäi yhden korin ja kahden syötön päähän tripla-tuplasta.

Erikoishuomiot
Ottelusarjan erikoisuus oli vieraspelaaminen, saldona yksi kotivoitto (Vilpas +8), kolme vinstiä vieraissa. Etenkin Kotkalle vierapelaaminen sopi huomattavasti paremmin ja kotoisesta Karhuvuoresta muodostui kauhujen kammio. Vilpas haki Steveco Areenalta kaksi täydellistä blow-out -voittoa, 31 pisteellä ja 33 pisteellä. Toinen huomio on Vilppaan jäätävän kova puolustuspeli. Se antoi kotiavausta (87) lukuunottamatta KTP:lle vaivaiset 64, 69 ja 55 pistettä. Siihen ei pystynyt mikään muu kolmesta välieräjoukkueesta. Karhun vastaavat luvut olivat Pyrintöä vastaan 74, 88 ja 75, BC Nokian 78, 82 ja 80 Katajaa vastaan sekä Seagullsin 90, 72, 73 ja 74 Kouvoja vastaan.
Kolmas huomio on, että Vilpas Ultras ja muu fanijoukko on vahvasti oman joukkueensa takana. Se lupaa hyvää kevään jatkopeleihin. Lauantaina Kotkaan suuntasi kaksi bussillista punavalkoisia kannattajia ja osa ajoi vielä omilla autoilla perässä. Meteliä riitti läpi ottelun ja laululistaa oli muokattu mm. Haloo Helsingillä... KTP:n valmentaja Ray Ailukselle ottelu oli viimeinen joukkueen peräsimessä ja taustajoukoilla on edessä uuden valmentajan rekrytoint.
- Nyt hypätään äidin kyytiin ja lähdetään katsomaan lapsia, päätti Ailus urakkansa.

Coach corner
Ailus: "Unelma-alku, sitten konsepti hävisi ja parempi joukkue voitti. Tässä sarjassa kaksi vieraspeliä oli meiltä erittäin hyvää koripalloa. Kolmannessa pelissä oli mahdollisuus voittaa, mutta Vilpas teki 18 pistettä todella kovilla koreilla. Kotona ei päästy omalle tasolle millään tavalla. Ensimmäinen tavoite oli säilyttää sarjapaikka. Kun Tim, James ja Antto tulivat joukkueeseen, löydettiin usko ja joukkuehenki kasvoi valtavasti. Ollaan ainoa joukkue, joka on voittanut Salon Salossa."
Iisalo: "KTP oli yksi niistä ainoista joukkueista, joka pystyi haastamaan meitä Salohallissa. Ekaksi täytyy kiittää ja kehua kollegaa. Kun Simms vaihtui Williamsiin ja Antto tuli, tiesin että tulee aika hemmetin inhoittava joukkue vastaan. Ei meiltä eka pelin jälkeen usko eikä itseluottamus lähtenyt. Tuli aika paljon negatiivista kommentointia, mitä ei olisi siinä vaiheessa kaivannut vaan olisi pitänyt tukea. Joukkue tuli kuitenkin yhteen ja se oli hieno nähdä. Viisi viikkoa pelattiin pelejä, joilla ei ole ollut meille merkitystä. Eka KTP-pelin jälkeen puolustus on ollut sillä tasolla, jolla voidaan voittaa playoff-pelejä. Kiva nähdä, että kun Teemu on pois, Aatu Kivimäki on tullut sieltä, Miikka Luosmaa on tuonut hienoja minuutteja ja Riku Laine oli nostamassa Kaarinaa liigaan. Samaan aikaan voittava joukkue ja nuoria pelaajia, jotka menevät eteenpäin. "

Neljän päivän tauko peleistä
Vilppaalle tarjoutui lauantaisella voitolla neljän päivän lepo peleistä, seagullsin lepoaika on päivää lyhyempi. Maanantaina treenit jatkuvat, mutta pääpaino on tietysti Seagullsin scouttauksessa. Välieräsarja käynnistyy torstaina Salohallista ja jatkuu lauantaina Helsingissä. Varmat jatkopelit ovat tiistaina Salossa ja torstaina Kisahallissa. Jos sarja ei ole ratkennut, seuraavat pelipäivät ovat 28.4 (Salo), 1.5 (Helsinki) ja taatusti viimeinen mahdollisuus 3.5 (Salo).

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit