Uutiset & Artikkelit

02.04.2018 12:30
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilpas latisti Hirvikosken juhlat

Nokian palloiluhallilla nähtiin sunnuntaina tunteikas ilta. BC Nokian pitkäaikainen sotaratsu Henri Hirvikoski pelasi uransa viimeisen runkosarjan kotiottelunsa ja sai ansaitsemansa huomion yleisön toimesta. Vilpas ei illan juhlakalua suuremmin hemmotellut, sillä Hirvikosken päätöspeli päättyi tiukassa vartioinnissa ilman pisteitä viiden virheen säestämänä. Ottelu oli molemmille joukkueille merkityksetön, sillä runkosarjasijoitukset oli sinetöity jo aiemmin. Runkosarjan voittaja Vilpas kohteli sarjakolmosta kaltoin ja juoksi erinomaisen esityksen jälkeen murskaavaan 65-114 (26-57) voittoon. Korisliigan runkosarja päättyy keskiviikkona ja Vilpas kohtaa panoksettomassa päätöspelissään Lapuan Kobrat Salohallissa. Muilla panoksia kuitenkin riittää, sillä sijat 4-7 ovat vielä avoimet ja niistä kisaavat Pyrintö, Kouvot sekä Kataja.

(kuva Riiviö Images)

Asetelma Hirvikoski Nightiin
BC Nokia oli nähnyt paljon vaivaa kunnioittaen Henri Hirvikosken viimeistä runkosarjan kotiottelua ja "Henkan" pitkä ura saakin komean ja tunteikkaan päätöksen 747 katsojan edessä. Kummallekaan joukkueelle ottelulla ei ole enää merkitystä ja tärkeintä joukkueille on selviytyä ottelusta ilman loukkaantumisia sekä päästä viikon päästä sunnuntaina alkaviin pudotuspeleihin mahdollisimman terveenä. Nokialta sivussa Daniel Dolenc, Vilpas matkassa ilman Riku Lainetta ja Topias Kuukkasta.

Lopputulos ja tilastot
BC Nokia-Vilpas 65-114 (16-26, 10-31, 18-21, 21-36)
BC Nokia: Devoe Joseph 14/7/4 syöttöä, Dragan Labovic 13/5, Aapeli Alanen 13/8, Leyton Hammonds 9/4, Vincent Council 7/2/4 syöttöä, Eldar Skamo 5/5, Niko Mattila 4/2, Henri Hirvikoski 0/2, Waltteri Mäkelä 0/1.
Vilpas: Matias Ojala 21/3, Jaylon Brown 19/4/4 syöttöä, Tobin Carberry 17/3, Javontae Hawkins 14/6/4 syöttöä, Aatu Kivimäki 12/4/4 syöttöä, Aaron Jones 12/6, Juho Nenonen 10/5, Mikko Koivisto 6/7, Teemu Rannikko 2/2/7 syöttöä, Miikka Luosmaa 1/3.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Avausjakson puoliväliin mentiin vielä tasatahdissa 10-10, mutta toinen viitonen selvästi vieraille ja tauolle numeroista 16-26. Ojala ja Brown säkittivät kahdeksan pinnaa mieheen.
2) Kentällä enää vain yksi joukkue. Vajaassa kahdessa minuutissa 20-33, viiden minuutin kohdalla 22-43 ja puoliajalle siirryttiin 31 pisteen vierasjohdossa 26-57. Vilpas oli jäätävän hyvä ja Nokia jäi vieraiden pihdeissä 10 pisteeseen. Brown oli pitelemätön upottamalla puoliaikaan mennessä 17 pistettä. Vilppaan kakkoset 71%, kolmoset 38%.
3) Levypalloissa edettiin liki tasatahtiin 32-33, mutta piste-ero kasvoi jatkuvasti. Viimeiselle tauolle Vilppaan johdossa 44-78.
4) Tobin Carberry puhkoo sadan pisteen rajan, kun ottelua jäljellä 4:25. Ottelun suurimmat aplodit kerää Hirvikoski saatuaan viidennen virheensä ja hyvästellen kotiyleisön. Ojala rikkoo 50 pisteen rajan pari minuuttia ennen loppua, mutta viime hetkillä Nokia saa kavennettua eron 49 pisteeseen.

Ottelun ratkaisu
Vaikka ottelun lopputuloksella ei ollut merkitystä, yleensä paremmalla asenteella paikalle saapuva palkitaan. Vilppaalla asennetta löytyi ja se pelasikin erinomaisen ja ennenkaikkea vapautuneen ottelun. Koko kymmenikkö pääsi pisteille ja peliaika jakaantui taas tasaisesti Miikka Luosmaan 14:20 minuutista Matias Ojalan 23:22 minuuttiin. Vilpas jaksoi puolustaa hyvin läpi ottelun ja peli oli ohi jo puoliajalla, jolla vieraat johtivat 31 pisteellä. Peräti seitsemän salolaispelaajaa ylsi kaksinumeroisille pisteille.

Parhaat pelaajat
Matias Ojalalta selvästi kauden paras peli. "Matun" 21 pistettä syntyivät sataprosenttisella heittopelillä ja puolustuspäässä riitti jalkoja.
- Vaikka peli oli merkityksetön, meiltä hyvä puolustuspeli. Saimme helppoja koreja ja peli oli iloista, totesi Ojala.
Jaylon Brown oli avauspuoliajan karkumatkan sankari 17 pisteellään ja Nokialta raati palkitsi Aapeli Alasen.

Erikoishuomiot
Ottelun merkityksettömyys näkyi tällä kertaa vain toisessa joukkueessa. Vaikka Vilppaan keskittyminen on ollut treeneissä Kotkan kohtaamisessa, iloisuutta ja tekemisen meininkiä riitti kiitettävästi. Onnistumisia tuli jokaiselle ja se on hyvä asia ajatellen sunnuntaina starttaavia KTP-pelejä. Nokian uuden palloiluhallin suunnitelmat ovat pitkällä ja hyvä näin. Vaikka ulkona lämpötila oli niukasti plussalla, vanhan palloiluhallin vaihtopenkillä eivät olisi villahanskat olleet liikaa. Vetoa löytyi kiitettävästi. Hirvikosken Henkalle iso käsi pitkästä urasta Korisliigassa. Hieno mies ja hienot läksijäiset!

Coach corner
Tuominen: "Uuden vuoden jälkeen on kiristetty koko ajan ja kun keskiviikon jälkeen kolmossija varmistui, tästä tuli tällainen välipeli. Tunteellinen matsi ja Vilpas oli älyttömän hyvä. Välillä kun saat selkään oikein kunnolla, tullaan muutama pykälä alaspäin ja pistetään sitten työhousut jalkaan."
Iisalo: "'Iso käsi Henkalle ja hienoa että hän on jatkossakin Nokian toiminnassa mukana. Meiltä oikein ehjä esitys. Puolustettiin oikein hyvin eikä annettu Nokialle mitään ilmaiseksi. Meillä oli hyvä suunnitelma, mitä Nokialle annetaan ja mitä ei. Siinä onnistuttiin tänään."

Runkosarjan päätös keskiviikkona
Vilppaan osalta runkosarja päättyy keskiviikkona Lapuaa vastaan Salohallissa. Illan panoksena on enää, säilyykö puhdas kotitili loppuun asti. Sunnuntaina on sitten edessä tosipelit, kun puolivälierät Vilpas-KTP starttaavat kotikentällä. Tiistaina jatketaan Karhuvuoressa ja torstaina taas Salossa. Kolmella voitolla jatkoon ja tarvittaessa lisäpelit pelataan lauantaina (Kotka) ja maanantaina (Salo).

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit