Uutiset & Artikkelit

22.04.2018 20:01
#korisliiga #vilpas #redandwhite, #pantterijahti
Vilpasvikings.fi

Vilpas haki jatkoaikavoiton Kisahallista Tuukka Kotin huippuillasta huolimatta

Ei yksi pääsky kesää tee, sanotaan. Lauantaina tuo pääsky oli nimeltään Tuukka Kotti, joka oli täysin pitelemätön Kisahallin parketilla. Kokeneen maajoukkueratsun 38 pisteestä huolimatta Vilpas venyi yhdeksän pisteen vierasvoittoon, mutta helpolla se ei tullut. Toiseen välierävoittoon tarvittiin viiden minuutin jatkoaika, jolla Vilpas viiletti karkuun lukemin 5-14. Aaron Jones oli pelipäällä takoen kovat lukemat 21/17, Jaylon Brown teki kovia ratkaisuja hyökkäyspäässä ja tärkeään rooliin nousi myös Matias Ojala kuudella tärkeällä vapaaheitollaan. Tilanne ottelusarjassa on nyt 2-0 Vilppaalle ja kolmas kohtaaminen nähdään tiistaina Salohallissa. Toisessa välieräsarjassa BC Nokia tasoitti sunnuntaina puntit 89-84 kotivoitolla.

Asetelma toiseen välierään
Legendaarinen Kisahalli on loppuunmyyty ja Vilppaan punavalkoisia kannattajia on saapunut isolle kirkolle neljällä bussilla. Laulu raikaa ja tunnelma on upea heti alkulämmittelystä lähtien eli kaikki on valmista hienoon korisiltaan.

Lopputulos ja tilastot
Seagulls - Vilpas 77-86 (23-17, 12-18, 18-16, 19-21, 5-14)
Vilpas: Jaylon Brown 22/6, Aaron Jones 21/17, Javontae Hawkins 15/5, Mikko Koivisto 9/4, Matias Ojala 8/5, Tobin Carberry 6/5, Juho Nenonen 3/1, Aatu Kivimäki 2/2/4 syöttöä, Miikka Luosmaa 0/2.
Seagulls: Tuukka Kotti 38/10, Jermaine Marshall 13/4/5 syöttöä, Michael Caffey 8/8, Remy Abell 5/2, Alex Vaenerberg 4/2, Melsahn Basabe 4/5, Timo Heinonen 3/4, Antti Kanervo 2/5.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Ottelu käyntiin Aaron Jonesin donkilla, sitten Seagulls otti komennon. Se johti jakson puolivälissä Marshallin kolmosella 13-6, mutta Vilpas sisuuntui ja nousi pari minuuttia ennen taukoa pisteen päähän 15-14. Loppuhetket olivat taas kotijoukkueen juhlaa ja kahden minuutin breikille mentiin numeroista 23-17. Vilpas suti kolmosensa 1/9.
2) Neljän minuutin jälkeen Carberry vei Vilppaan pitkästä aikaa johtoon 25-27. Sitten Gulls nousi taas kuuden pisteen karkumatkalle ja puoliajalle mentäessä Vilpas nousi tasoihin 35-35. Hyökkäyslevyt vieraille 3-11. Mikko Koivisto osui kolmesti kaaren takaa, Kotilla koossa 12 pistettä. Gulls teki tarkkaa työtä vapareissa upottaen kaikki kymmenen yritystään.
3) Kolmannen jakson puolivälissä kotijohto oli kasvanut Kotin komennossa kahdeksaan pisteeseen, Heinonen otti neljännen virheensä. Kolme minuuttia ennen loppua eroa oli jo yhdeksän pinnaa, mutta Vilpas teki avausottelun tapaan hyvän runin loppuhetkille kaventaen kotijohdon lopulta kahteen (53-51). Vilppaalla koossa jo 16 irtopalloa hyökkäyskorilta. Hawkins (13) nousi isoon rooliin, Jonesilla kasassa 11/15 ja kaikki vaparinsa upottaneella Kotilla koossa 20 pistettä.
4) Nenosen avauskolmosella ero yhteen pinnaan 55-54 ja neljän minuutin kohdalla Jones tasoitti pelin 61-61. Sen jälkeen mentiin kori korista ja Heinosen peli päättyi ajassa 1:57. Kotti nosti kääntöhypärillään Gullsit 70-68 johtoon reilu minuutti ennen summeria, mutta Ojala tasoitti pelin vapareillaan. Caffey toisessa päässä vapareista 72-70, mutta mies rikkoi seuraavaksi Ojalaa. Caffeylle viides virhe ja Ojala tasoitti 72-72. Seagullsille jäi aikaa 11,8 sekuntia voittokoriin, mutta Vilppaan onneksi Marshallin kolmosyritys kiersi raudasta ulos ja edessä viiden minuutin jatkoerä. Kotti oli kasannut 33/8, Jones 19/17.
5) Kisahallin surullisen kuuluisa kello temppuili taas ja tauko meni aika pitkäksi. Vilppaalle se tuntui sopivan paremmin. Vaenerbergin missattua molemmat vapaaheittonsa Ojala nosti Vilppaan 72-74 johtoon, tietysti vapareista. Kotin yhdellä vapaaheitolla ero yhteen ja Brown ajoi toisessa päässä pohjaan asti 73-76. Kotin vapareilla ero taas pisteeseen ja Brown uusittua temppunsa Vilpas johti taas kolmella. Kellossa 2:27 ja Kotti rankaisi kakkosella 77-78. Seuraavaksi Jones donkkasi eron taas kolmeen ja Brown lisäsi johdon viiteen vapareista. Marshall kolmonen ohi, Jones kakkonen ohi, Marshall kolmonen ohi ja vierasvoiton varmisti 26 sekuntia ennen loppua Jaylon Brown keskimatkan kakkosellaan 77-84. Loppunumerot viimeisteli Hawkins vapaaheitoista.

Ottelun ratkaisu
Hyökkäyslevypallot ja pakki. Vilpas raapi Aaron Jonesin (6) johdolla peräti 20 irtopalloa Seagullsin korilta ja se on valtavan paljon. Kotijoukkue joutui tyytymään neljään. Tuukka Kotin lähes täydelliselle illalle Vilppaan puolustus ei voinut mitään, mutta muu lokkiryhmä saatiin mukavasti kuriin. Mikko Koiviston puolustuspeliä on pakko kehua, sillä Antti Kanervo ei saanut yhtään vapaata tilaa ja kova tykki sai ilmaan vain kolme kolmosta. Vaarallinen Jermaine Marshall häirittiin kolmosheitoissa saldoon 1/9 ja muutenkin Gulls heitti kolmosensa harakoille (3/21). Oma vaikutuksensa oli varmasti myös Timo Heinosen ja Michael Caffeyn virhetilien täyttymisellä neljännellä jaksolla. Käyttöä miehille olisi ollut jatkoajallakin.

Parhaat pelaajat
Yli 40 minuuttia raatanut Tuukka Kotti oli aivan maaginen ja tuntui, ettei forssalaiskasvatti saanut ohi millään. Etenkin työskentely vapariviivalla oli jäätävää (18/20). Teholukema +43 kertoo kaiken sentterin illasta. Vilppaasta parhaan pelaajan palkinnon kuittasi komean tupla-tuplan (21/17) urakoinut Aaron Jones, mutta muitakin sankareita löytyi. Jaylon Brown (22) aiheutti nopeudellaan ja röyhkeillä ajoillaan jatkuvasti vaikeuksia Gulls-puolustukselle ja pääsylipun jatkoajalle hankki Matias Ojala, joka teki auringontarkkaa työtä päätöshetkien vapareissaan.

Coach corner
Larkas: "Salo oli lopussa kylmäpäinen ja laittoi ne pallot sisään, jotka meidänkin olisi pitänyt laittaa. Jatkoajan alkuun laitoimme vain yhden neljästä vaparista sisään. Pieniä mentaalipuolen nukahduksia tulee edelleen liikaa. Jos aiomme Salohallissa voittaa, niiden pitää olla lähellä nollaa."
Iisalo: "Eiköhän jokainen maksava asiakas saanut tänään vastinetta rahoilleen, oli huikea peli. Vähän jopa inhoittava fiilis, molemmat joukkueet olisivat ansainneet voiton. Tuukka Kotti, huh huh! Tuntui, että hän käytti kaikki tilaisuutensa hyväksi ja piti vielä puolustuksen tiiviinä. "
Tiistaina jatketaan Salohallissa
Seagulls saapuu Salohalliin tiistaina ja ottelu alkaa kello 18:30. Viimeksi Vilppaan voiton näki 1711 katsojaa. Pistetäänkö nyt paremmaksi?

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit