Uutiset & Artikkelit

04.04.2018 07:45
otteluennakko
Vilpasvikings.fi

Viimeistä viedään keskiviikkona, Kobrat päättää Vilppaan runkosarjan

Vilpas pääse tänään virittelemään peliä playoffs -kuntoon, kun viimeisellä kierroksella vastaan asettuu Salohallissa Kobrat. Kuva Ville Vuorinen.

 

Korisliigan päätöskierroksella keskiviikkona on paljon pelissä. Vilppaan osalta homma on ollut selvä jo pitemmän aikaa, mutta vieraaksi saapuvalle Lapuan Kobrille vierasvoitto tietäisi suurella todennäköisyydellä liigakarsintojen välttämistä. Panokset ovat huipussaan jännittävän korisillan kierroksella myös Helsingissä, Joensuussa ja Kouvolassa. Runkosarjan sijat 4-7 ovat vielä hämärän peitossa ja kevään puolivälieräparit ratkeavat illan pelien jälkeen.

 

Vedetään alkuun yhteenveto illan otteluista. Vilpas on varma runkosarjan voittaja, Kauhajoen Karhubasket kakkonen, BC Nokia kolmas ja KTP on sinetöinyt kahdeksannen tilansa.

 

Helsingissä iskevät yhteen Seagulls (4) ja KTP (8). Mikäli ennakkosuosikki Seagulls voittaa, se varmistaa nelospaikkansa. Homma on siis stadilaisten omissa käsissä, KTP:lle ottelulla ei ole enää merkitystä. Jos Seagulls häviää, he joutuvat kääntämään katseensa Kouvolan otteluun. Kouvojen voittaessa Seagulls olisi yhä nelonen ja Kouvot nousisi viidenneksi. Pyrinnön voittaessa Seagullsin sija vaihtuisi viidenteen keskinäisten ottelujen perusteella, jotka menivät tamperelaisille 3-1. Eli lokkien puolivälierävaihtoehdot ovat Seagulls-Kouvot, Seagulls-Pyrintö tai Pyrintö-Seagulls.  

 

Joensuussa Kataja (7) kohtaa Korihait (10). Mikäli Korihait hakee vierasvoiton, se varmistaa sijan 10 ja laittaa varmuudella Kobrat karsimaan. Tuolloin myös Kataja jää seitsemänneksi ja kohtaa puolivälierissä Kauhajoen. Kotivoitollakin Katajan katseet ovat vahvasti Kouvolan ottelussa. Kouvojen voittaessa Kataja olisi kuudes ja kohtaisi BC Nokian. Pyrinnön voittaessa Kataja jää Kouvojen taakse seitsemänneksi ja kohtaa Karhun. Yhteenvetona Katajan vaihtoehdot ovat Karhu-Kataja ja BC Nokia-Kataja.

 

Mielenkiintoisin peli kisataan siis Kouvolassa, jossa vastakkain ovat Kouvot (6) ja Pyrintö (5). Kotivoitolla Kouvot nousee viidenneksi ja kohtaa 1. kierroksella Seagullsin. Pyrintö jäisi tässä skenaariossa sijalle seitsemän ja pelaisi Karhua vastaan. Jos voittaja on Pyrintö, se voi nousta jopa neljänneksi (Seagullsin tappiolla Kotkalle). Muuten sija viisi tuo vastaan edelleen Seagullsin, tosin kotiedun menettäneenä. Kouvojen vaihtoehdot ovat Seagulls-Kouvot ja BC Nokia-Kouvot. Pyrinnöllä vaihtoehtoja on kaikkein eniten: Pyrintö-Seagulls, Seagulls-Pyrintö, BC Nokia-Pyrintö ja Karhu-Pyrintö.

 

Vilppaalla ei keskiviikon pelissä ole enää panosta ja ainoa merkitys onkin, pysyykö kotitili puhtaana koko runkosarjan ajan. Nyt salolaisilla on koossa 19 voittoa 19 ottelusta. Kobrat on kohdattu kauden aikana kolmesti ja joka kerta voitokkaasti. Salohallissa 97-66, Lapualla 77-100 ja 75-127.

Kobrien viimeinen voitto on viime viikolta, kun se haki jatkoaikapisteet Kotkasta 113-119. Voitolla se säilytti mahdollisuudet suoraan säilymiseen. Derrick Craytonin ja Ville Turjan valmentama Kobrat on voittanut kauden vierasotteluistaan kolme ja hyökkäyspään tehot lepäävät vahvasti viiden ulkomaalaispelaajan harteilla. Tiedossa ei vielä ole, kuka heistä istuu keskiviikon pelin penkillä. 

 

14 ottelua Kobrapaidassa pelannut Nick Kellogg (20.9) on noussut pohjalaisten ykköstykiksi, mutta korintekovoimaa löytyy muiltakin. Maurice Creek (19.2) kärsi pitkään pikkuvaivoista ja tehot putosivat, mutta viime otteluissa meno on taas palannut omalle tasolle. 203-senttinen Christopher Ortiz (17.0) on lapualaisista ainoana pelannut kaikki 39 ottelua ja muistissa on komeat 40 pistettä Kotkaa vastaan. Paras levypallomies 206-senttinen Jordan Richard (10.3) on pelannut kahdeksan peliä ja ryhmän viides mies Stephen Croone (14.6) 25 ottelua. Etenkin Kouvot ei muistele Croonea lämmöllä, sillä mies upotti heitä vastaan 34 ja 38 pistettä.

 

Kuva Markus Moisio

 

Vilpas lähtee peliin 11 miehen voimalla, vain Riku Laine on yhä sivussa. Joukkue esitti sunnuntaina hienoa asennetta Nokialla ja kaatoi sarjakolmosen peräti 49 pisteellä. Sataprosenttista heittopeliä esittänyt Matias Ojala (21) osoitti kuntokäyrän olevan nousussa ja muutenkin Vilppaan peli oli iloista katseltavaa. 

- Viimeinen runkosarjan ottelu ennen pleijareita ja tarkoitus on säilyttää hyvä vire ja pysyä terveenä. Kobrilla on edelleen panosta pelissä, joten he tulevat peliin varmasti valmistautuneena, tuumii Joonas Iisalo. 

 

Ottelussa ratkeaa myös Länsirannan hammaslääkärien koko kauden kestävä Syömähammas-kisa. Jokaisessa runkosarjan kotiottelussa valitaan Vilppaan paras kotimainen pelaaja ja eniten kiinnityksiä kerännyt viikinki palkitaan matkalahjakortilla. Kisa on enää kahden kauppa, sillä ennen Kobrat-ottelua lahjakortissa on vahvimmin kiinni Teemu Rannikko (5). Ainoa uhkaaja on neljän voiton Mikko Koivisto. Voitosta eivät kisaa enää Juho Nenonen (3), Aatu Kivimäki (3), Matias Ojala (2) eikä Miikka Luosmaa (2). Kuka vie Syömähammaskisan 2018, se nähdään keskiviikkona.

 

Vilpas Vikings - Lapuan Kobrat Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä Neurosonic. Tervetuloa kauden viimeiseen runkosarjapeliin!      

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit