Uutiset & Artikkelit

29.04.2018 20:51
Finaalit 2018, Karhu Basket, Pantterijahti
Vilpasvikings.fi

Tervetuloa Salohalliin, Karhubasket!

Vilpas kohtaa kevään Korisliigan finaaleissa Kauhajoen KarhuBasketin. Kuva Markus Moisio.

 

Homma on nyt selvä eli ensi sunnuntaina käynnistyvät Korisliigan finaalit 2018 mitellään Salon Vilppaan ja Kauhajoen Karhubasketin välillä ja aloitus tapahtuu täydessä Salohallissa. Kauhajokiset varmistivat seurahistoriansa ensimmäisen mitalin voittamalla sunnuntain viidennessä välierässä BC Nokian 84-82 ja tulos tiesi koko ottelusarjaa Karhulle voitoin 4-1. Finaalissa kohtaavat siis runkosarjan ykkönen ja kakkonen ja täältä Salosta isot onnittelut Pohjanmaalle!

Finaalisarja käynnistyy Salohallista ensi sunnuntaina kello 18:15 ja jatkuu keskiviikkona Kauhajoen liikuntahallissa keskiviikkona 9. toukokuuta kello 18:15. Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, joten ainakin lauantaina 12.5. pelataan Salossa kello 17:15 ja maanantaina 14.5. Kauhajoella kello 18:15. Mikäli kumpikaan ei ole ottanut vaadittavaa voittomäärää, ottelut jatkuvat seuraavasti: keskiviikko 16.4. Salohalli kello 18:15, perjantai 18.5. Kauhajoki kello 18:15 ja taatusti viimeinen peli Salossa maanantaina 21.5. kello 18:15. Otteluista kaksi ensimmäistä näytetään monikameratuotantona Fanseatilla ja mikäli käsipallon finaalisarja on ratkennut ennen viidettä peliä, Yle TV2 näyttää korisottelut kolmannesta finaalista eteenpääin suorana. Pronssista pelataan vain yksi ottelu ja se nähdään Nokialla 8.5, kun BC Nokia kohtaa Helsinki Seagullsin.

Karhubasketin ja BC Nokian välieräsarjasta ei draamaa jäänyt puuttumaan. Vain avausottelu kulki selviä raiteita päättyen lopulta Karhun 14 pisteen kotivoittoon. Muissa neljässä jännitystä riitti loppuun asti. Nokia voitti toisen ottelun kotonaan +5, Karhu kolmannen kotihallissaan +6 ja ottelusarjan käännekohta nähtiin perjantaina Nokialla, josta Karhu kairasi kolmen pisteen jatkoaikavoiton.

Sunnuntainen Game5 päättyi viime sekunnilla Karhun voittokoriin ja ainakin Rene Rougeaulla riittää tänään kavereita. Devoe Josephin tasoituksen 82-82 jälkeen Karhulle jäi viisi sekuntia aikaa voittokorin tekemiseen. Pallo pelattiin sivurajasta Rougeaulle, joka ajoi varsin helposti pohjaan saakka ratkaisun 84-82. Sankarin ohella voiton takuumiehenä hääri kesken kauden Pohjanmaalle palannut Greg Mangano. 208-senttinen Mangano heitti 30 pistettä Nokian sukkaan.

 

Runkosarjan ottelut joukkueiden välillä menivät 2-2. Molemmat hoitivat kotiottelunsa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaan ja Karhun välinen historia on nähnyt jo paljon. Kaikilla on varmaan muistissa tunteikas välieräsarja viime keväältä jonka Vilpas kuittasi edukseen seitsemännessä ottelussa. Ottelun jälkeinen fanien tapaaminen oli jotain ainutlaatuista. Vanhemmat fanit muistavat varmaan hyvin myös  Korisliigakarsinnat keväällä 2008. Tuolloin Vilppaan fanit täyttivät Kauhajoen vanhan hallin nurkkakulmauksen kolmen bussin voimin.

 

Viime keväänä vedettiin Vilppaan ja Karhun välillä ikimuistoinen välieräsarja, joka ratkesi Game7:ssä Vilppaalle. Kuva Markus Moisio.

 

Lipunmyynti sunnuntain avausfinaaliin Vilpas-Karhubasket käynnistyy maanantaina 30.4 kello 10:00 Zup Ticketin kautta ja suoraan Vilppaan toimistolta, Turuntie 21. Varmaa on, että lippujen kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Halli täyttyy nopeasti ja Kauhajoelta faneja liikkui pari sataa jo välierissä Nokialle. Määrä tuskin vähenee finaaleissa...

 

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit