Uutiset & Artikkelit

13.04.2018 19:53
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Sitkeä KTP kiusasi Vilpasta loppuun saakka

Kaksi Korisliigan välieräjoukkuetta on torstain jälkeen selvillä. Kauhajoen Karhubasket kaatoi kolmannen kerran peräkkäin Tampereen Pyrinnön ja BC Nokia teki saman tempun hallitsevalle mestarille Joensuun Katajalle. Vilpas pisti puolestaan sarjan katkolle voittamalla KTP:n Salohallissa 1683 katsojan edessä yhdeksällä pisteellä 77-69 (36-32) ja sillä on mahdollisuus varmistaa välieräpaikka lauantaina Karhuvuoressa. Neljäs semifinalisti löytyy parista Seagulls-Kouvot.
Vilpas ei päässyt kolmannessa ottelussa helpolla ja Salohallissa nähtiin tiukka ja intensiivinen kamppailu. Kotijoukkue johti puolitoista minuuttia ennen loppua turvallisen tuntuisesti 13 pisteellä, mutta Kotka nousi vielä taistelemaan voitosta. Vilppaan sankariksi nousi laitahyökkääjä Javontae Hawkins, jota KTP ei saanut kuriin ja nuhteeseen missään vaiheessa. "Hawk" sivusi kauden ennätyspisteitänsä (26) ja toi energiallaan hienon latauksen kentälle.

Asetelma Salohalliin
Ennen ottelua Salon katukeskustelujen kuumin puheenaihe on Matias Ojalan pelaaminen. "Matu" loukkasi nilkkaansa Kotkan kamppailussa ja pelaaminen ratkeaa vasta pelipäivänä. Odotettavissa kiihkeä ilta, sillä KTP katkaisi sunnuntaina Vilppaan pitkän kotiputken ja tiistaina salolaiset suorittivat ryöstöretken Karhuvuoreen hakemalla huikean 31 pisteen vierasvoiton. Torstain voittajalla sarja menee katkolle, joten panokset ovat huipussaan.

Lopputulos ja tilastot
Vilpas - KTP Basket 77-69 (19-20, 17-12, 20-13, 21-24)
Vilpas: Javontae Hawkins 26/2, Aaron Jones 17/14/2 torjuntaa, Jaylon Brown 16/4, Tobin Carberry 10/4, Mikko Koivisto 3/1, Aatu Kivimäki 3/1, Juho Nenonen 2/2, Matias Ojala 0/3, Miikka Luosmaa 0/2.
KTP: James Sinclair 18/3, Dion Edwin 16/4, Mandell Thomas 11/0, Antto Nikkarinen 10/3, Tim Williams 7/9, Michael Pounds 4/2, Mikael Aalto 3/2, Joni Herrala 0/1.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Vilpas aloitti Aaron Jonesin kahdella donkilla ja siitähän yleisö tykkää. Jaksoa edettiin Vilppaan johdossa tilanteeseen 12-11, mutta Kotka sai paikkapuolustuksellaan ja kovalla heittopelillään pelin haltuunsa kirien 12-18 johtoon. Tauolle numeroista 19-20 ja Hawkinsilla koossa seitsemän pinnaa, Sinclairilla kuusi. Vilppaalla ei yhtään vapaaheittoa ekaan kymppiin.
2) Toinen jakso mentiin pitkään tasatahdissa. Vasta loppuhetkillä Vilpas sai tehtyä pienen hajuraon (36-30) ja pitkälle tauolle mentiin neljän pisteen erolla 36-32. Avauspuolikkaalle isännille peräti 11 menetystä ja vapariviivalle päästiin kerran. Hawkins 12, Brown 8, Jones 6/5, Kotkalta Sinclair 8 ja Thomas 7. Dion Edwin puolustettiin kolmeen pisteeseen.
3) Kaksi minuuttia ennen loppua Hawkins vei Vilppaan kymmenen pisteen johtoon 53-43 ja mies kruunasi hienon jakson viime sekunnin kolmosella, levyn kautta. Viimeiselle kympille lukemista 56-45.
4) Yleisölle tarjoiltiin vihdoin helpotusta ja Vilpaan johto kasvoi turvallisen tuntuiseen 13 pisteeseen 71-58. Hermot nousivat kuitenkin uudestaan pintaan 1,5 minuuttia ennen loppua. Ensiksi 38:25 Sinclair vapareilla 71-60 ja perään Vilppaalle menetys. Hawkinsille EU-virhe ja Mandell Thomas vapariviivalta 71-62. 38:37 Ojala rikkoi Poundsia ja "Homppa" niittasi viivalta 71-64. Eli 12 sekunnissa turvallinen johto oli kaventunut seitsemään. Kotkan aikalisän jälkeen pallo Jonesille ja kotijohto kasvoi 73-64. Pallo Kotkalle ja Jones rikkoi Edwiniä. Toinen heitoista sisään ja ero kahdeksaan. Pounds pisti seuraavaksi Brownin viivalle, yksi heitto sisään (74-65) ja kellossa jäljellä 37 sekuntia. Toisessa päässä Edwin pussitti nopean kolmosen ja kun Jones rikkoi heitossa, Edwin kavensi neljän pisteen hyökkäyksellä 74-69. Kello kävi kutkuttavan hitaasti ja Vilppaan viimeisen aikalisän jälkeen kotijoukkue oli lähellä hölmöillä sivurajansa. Onneksi tilanteesta tuomittiin Poundsille virhe ja Carberry kasvatti vapareilla kotijohdon taas seitsemään. Sinclairin kolmonen ohi ja kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta.

Ottelun ratkaisu
Vilppaan onni oli, että se johti ottelua jo 13 pisteellä 1,5 minuuttia ennen summeria. Sen jälkeen salolaiskatsojien kämmenet saivat hikoilla urakalla. Kotka oli sitkeä kuin liima ja hivuttautui pallonhallinta kerrallaan lähemmäksi ja lähemmäksi. Kun Jaylon Brown nosti lay-upillaan Vilppaan 71-58 johtoon, peli näytti pelatulta, mutta mitä vielä! Kotka nousi viiden pisteen päähän 74-69 ja oli lähellä saada vielä puolen kentän riiston. Vilppaan voiton avain oli Kotkan pitäminen 69 pisteessä ja se riitti oman hyökkäyspelin ollessa vaikeaa.

Parhaat pelaajat
Javontae Hawkins! Nilkka arkana pelaava laituri pelasi huikean ottelun. Peliaikaa 28:17, kakkoset 4/8, kolmoset 4/7 ja vaparit 6/6. Hawkinsin 26 pistettä tulivat todella tarpeeseen, sillä Vilppaan hyökkäyspeli oli kaukana kauden parhaasta. Tärkeä osa hyökkäystä oli myös Jaylon Brown 16 pisteellä. Kotkan parhaana otteluisäntä Astrum Auto palkitsi Antto Nikkarisen (10).

Erikoishuomiot
Vilpas oli oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella ulkomaalaisten pisteiden (69) varassa. Jenkkinelikon ulkopuolelta kotijoukkue sai apua vain kahdeksan pisteen verran. KTP eli puolestaan aloitusviisikkonsa varassa, sillä Kotkan koko viisikko raatoi kentällä yli 30 minuuttia mieheen. Sinclair 36:18, Williams 34:20, Nikkarinen 32:03, Mandell Thomas 30:57 ja Dion Edwin 30:30. Rankkaa. Kummankin joukkueen tilastoissa menetyksiä löytyi enemmän kuin syöttöjä. Harvinaista sekin.

Coach corner
Ailus: "Salo on Suomen paras joukkue ja sillä on ylivoimaisesti paras valmennus. Me taistelemme loppuun saakka ja katsotaan mitä tapahtuu. Yritimme päästä paikkapuolustuksella kontrolloimaan ottelua ja se toimikin ihan hyvin. Salo pisti tänään kaksi kolmosta levyn kautta ja voittava joukkue tarvitsee onneakin taidon lisäksi. Pääsimme lopussa viiteen pinnaan ja melkein riistoon. Täytyy sanoa, että Salossa on hieno pelata. Tietää, että on hienossa tapahtumassa mukana."
Iisalo: "Olen tyytyväinen voittoon ja siihen että pidettiin Kotka 69 pisteessä. Ei meidän hyökkäys ollut erityisen hyvää ja molemmilla oli enemmän menetyksiä kuin syöttöjä. Se kuvastaa ottelun luonnetta eli tämä oli enemmän sellaista taistelupalloa. Teemun poissaolo ja johtajuuden puute näkyy etenkin lopuhetkillä."

Ottelusarja katkolla lauantaina
Vilppaalla on mahdollisuus katkaista puolivälieräsarja lauantaina Karhuvuoressa. Voitolla matka välieriin on varma, tappiolla viides ja ratkaiseva matsi pelataan maanantaina Salohallissa. Vilppaan fanit lähtevät matkaan kahdella bussilla, joten meteliä Karhuvuoresta ei tule puuttumaan!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit