Uutiset & Artikkelit

25.04.2018 12:18
#korisliiga #vilpas #redandwhite, #pantterijahti
Vilpasvikings.fi

Seagulls-sarja nyt katkolla, Vilpas ratkaisi kolmosilla

Salon Vilpas otti tiistaina kolmannen voittonsa Helsinki Seagullsista ja on voiton päässä finaalipaikasta. Salohallin 1735 katsojan edessä pelattu välieräottelu ratkesi tuttuun tapaan vasta loppuhetkillä, kun Vilpas pisti kovat heittonsa sisään ja Seagulls suti omansa ohi. Loppunumerot kiihkeässä kamppailussa olivat Vilppaalle 79-71 (44-43) ja kotijoukkueen sankareina olivat tällä kertaa kolmosrallissa onnistuneet Matias Ojala ja Juho Nenonen. Neljäs välieräpeli pelataan Kisahallissa torstaina ja tuolloin sarja on ensi kertaa katkolla Vilppaalle.

Asetelma kolmanteen välierään
Joukkueet tuntevat toisensa jo siksi hyvin, että mitään yllättävää ei ole luvassa. Tiukkaa ja fyysistä pystypainia sitäkin enemmän. Vilppaan puolelta suurin kysymysmerkki on Aaron Jonesin tilanne. Lauantaina Kisahallissa alaraajavamman saanut Jones ei pystynyt maanantaina harjoittelemaan ja mies kuskattiin treenien jälkeen lääkärin pakeille. Iso mies on kuitenkin mukana alkuverryttelyssä ja hyvä näin. Salohalliin saapuu väkeä entiseen tyyliin ja tunnelma on jälleen huikea. Paikalla 1735 katsojaa ja meteliä riittää...

Lopputulos ja tilastot
Vilpas-Seagulls 79-71 (29-21, 15-22, 18-20, 17-8)
Vilpas: Matias Ojala 17/4, Tobin Carberry 15/9/6 syöttöä, Aaron Jones 12/7, Juho Nenonen 9/4, Aatu Kivimäki 9/2/4 syöttöä, Javontae Hawkins 7/3, Mikko Koivisto 6/4, Jaylon Brown 4/4, Miikka Luosmaa 0/5.
Seagulls: Jermaine Marshall 23/7, Tuukka Kotti 17/6/4 syöttöä, Michael Caffey 12/8, Antti Niskanen 8/3, Melsahn Basabe 4/2, Antti Kanervo 3/3, Remy Abell 2/2, Timo Heinonen 2/6.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Matias Ojala pitkästä aikaa aloitusviisikossa ja peli käyntiin Jermaine Marshallin kakkosella. Javontae Hawkins nostaa jakson puolivälissä kotijoukot 13-11 johtoon ja etumatka kasvaa Kivimäen ja Carberryn kolkeilla 19-13. Tauolle numeroista 29-21, pisteykkösinä Carberry 7 ja Kotti 10. Vilppaalta jo kahdeksan miestä pisteille.
2) Vilppaan johto kasvaa jo 13 pisteeseen (34-21), mutta vieraat kirivät eroa kiinni loppujakson. Etenkin Marshall oli päättänyt, ettei nahkaa myydä halvalla ja tykittää seitsemän pistettä putkeen nostaen vieraat 42-43 johtoon. Gulls vei runin peräti 0-13, mutta Jonesin donkilla Vilpas siirtyy pisteen erolla pitkälle tauolle. Kotti jätettiin nyt nollille, Gullsien hahmo Marshallin ohella Antti Niskanen kahdella kolmosellaan.
3) Ojalan vahva vire jatkuu ja mies upotti hetkessä kahdeksan pistettä vieden kotijoukkueen 56-49 johtoon. Kotin ja Marshallin tehoilla Seagulls nousee taas kerran ja johtaa viimeiselle tauolle mentäessä 62-63. Vilppaalla kasassa jo kymmenen kolmosta.
4) Caffey siirtää vieraat alussa viiden pisteen karkumatkalle, mutta sitten astuvat esiin Ojala ja Nenonen. Seagulls missaa lähes kaikki ratkaisuheittonsa ja Carberryn vaparit vapauttavat Salohallin jännityksestä. Loppunumerot 79-71 ja Juho Nenonen pääsee jälleen laulattamaan Salohallia.

Ottelun ratkaisu
Onnistuminen vihdoin kaaren takaa. Vilpas on heittänyt voitoista huolimatta huonosti kaukaa, mutta tiistaina tahti oli erinäköistä. Se upotti 14 kolmosta oikeaan reikään ja mikä parasta, osumat sattuivat oikeille hetkille. Viimeiseen kuuteen minuuttiin Juho Nenonen osui kahdesti (69-68, 74-68) ja Matias Ojala kerran (77-71). Kun samaan aikaan Seagullsin ainoa onnistuja oli Jermaine Marshall (74-71), Vilpas otti niskalenkin vieraista. Kahdesti renkaan keskustan ohi tykittivät Heinonen, Kanervo ja Marshall sekä kertaalleen Caffey. Toinen ratkaiseva tekjä oli penkin käyttö. Seagulls taisteli matsin pääasiassa aloitusviisikollaan; Marshall 37:36, Kotti 36:23, Kanervo 33:30, Caffey 31:09 ja Heinonen 29:08. Iisalo pyöritti omaa rotaatiota selvästi laajemmin ja yli 30 minuutin verran ahersi vain Carberry (32:39).

Parhaat pelaajat
Vilppaalta otteluisäntä Kimmon Vihannes palkitsi hienosti onnistuneen Matias Ojalan (17/4). Matu säkitti kuudesta kolmosestaan viisi pohjaan ja viime peleissä "lautaskammoa" potenut Nenonen kaksi kolmesta. Muutenkin Vilpas sai karistettua parin pelin ajan vaivanneen takkuilun kaarelta pois ja osui 44% bonusviivan takaa. Se oli seitsemän onnistunutta yritystä enemmän kuin vierailla. Vilppaan ilta oli muutenkin kotimaisten, sillä normaalisti tasaisesti suorittavasta jenkkinelikosta vain Tobin Carberry saa suhtkoht puhtaat paperit. Aatu Kivimäki upotti kolme nättiä kolmosta ja Miikka Luosmaalta leijonamainen taistelu Kottia vastaan. Seagullsin parhaan pelaajan palkinnon pokkasi hienoa kevättä pelaava Tuukka Kotti (17/6) ja myös Jermaine Marshall (23/7) voi olla iltaansa tyytyväinen. Samaa ei voi sanoa itsensä penkille kiukutelleesta Melsahn Basabesta (3:31, 4/2) eikä Remy Abellista (8:53, 2/2). Antti Niskanen olisi ansainnut enemmänkin minuutteja kuin 10:58.

Coach corner
Larkas: "Sarjan tarina on ollut, että on hankittu itselle mahdollisuus voittaa ja lopussa pelataan huonommin kuin Vilpas. Tämä on ollut hieno sarja ja ollaan pelattu hyvin kaikki pelit. Molemmat joukkueet puolustaa hyvin ja Vilpas osui tänään paremmin. En ole tyytyväinen lopun heitonvalintoihin ja meidän täytyy yhdessä keksiä se tapa, jolla saadaan enemmän laatua viimeisen viiden minuutin heittoihin."
Iisalo: "Seagulls piti pallosta todella hyvää huolta vain neljällä menetyksellä eikä me saatu yhtä paljon kosketuksia palloon kuin edellisissä peleissä. Kun Juho, Matias, Mikko, Tobin ja Aatu olivat lopussa kentällä, löydettiin viisikko joka puolusti yhdessä. Jenkit istuivat penkillä, koska eivät puolustaneet miten pitää. Onhan nämä huikeita pelejä ja tänään me johdettiin 30 minuuttia. Jos joku kuvittelee, että tämä ottelusarja on ohi... Tänään Seagulls tuli ihan huikealla taistelulla peliin ja tulee ylihuomenna myös."
Torstaina jatketaan Kisahallissa
Vilppaalla on torstaina Kisahallissa ensimmäinen paikka katkaista välieräsarja ja päästä huilaamaan. BC Nokia ja Karhu jatkavat näillä näkymin vielä pitkään omassa välieräsarjassaan. Lepoa kaipaa etenkin joukkueen tärkein lenkki Aaron Jones, joka kolhi itseään lauantaina Helsingissä. "AJ" ei pystynyt treenaamaan maanantaina ja miehen pelaaminen kotipelissä oli epävarmaa.
- Jonesin pelaaminen ratkesi lopullisesti vasta 45 minuuttia ennen peliä. Eilen häntä käytettiin lääkärissä ja sieltä otettiin tavaraa pois ja laitettiin jotain lääkeseosta tilalle. Runkosarjassa hän ei olisi pelannut missään tapauksessa. Kunnia hänelle, moni jenkki ei olisi tänään pelannut, kiitteli Iisalo. Toivotaan, että tiistainen 26 minuuttia ei pahentanut tilannetta ja Jones nähdään myös torstaina Helsingissä.

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit