Uutiset & Artikkelit

09.04.2018 08:33
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

KTP ja Dion Edwin antoivat shokkihoitoa Vilppaalle

Vilppaan kauden ensimmäinen kotitappio sattui aika ikävään paikkaan, puolivälierien avausotteluun. Runkosarjan kahdeksikko KTP ei saapunut Salohalliin nöyristelemään, vaan otti tärkeän avausvoiton 1957 katsojan edessä numeroin 83-87 (42-39). Ottelun sankariksi nousi Kotkan Dion Edwin, jonka hienoon iltaan (29/11) Vilpas ei oikein löytänyt lääkkeitä. Tai oikeammin lääkkeet istuivat lähes koko pelin pukukopissa, sillä Javontae Hawkins taittoi nilkkansa jo reilun neljän minuutin pelin jälkeen.
- Kun otetaan Teemu pois, siitä selvitään. Kun otetaan toinen pelaaja pois, se kaventaa meidän rotaatiota ja minuutit olivat aika paljon isompia kuin muissa peleissä, harmitteli Joonas Iisalo.
Joka tapauksessa ottelusarja lähti käyntiin mielenkiintoisesti ja ei voi sanoa, etteikö Kotka olisi voittoaan ansainnut. Se heitti läpi ottelun hienosti kaaren takaa (62%) ja pakotti Vilppaan 16 pallonmenetykseen. Ottelusarja jatkuu tiistaina Karhuvuoressa ja Vilppaalla on kuljettavana vain yksi tie eli hakea kotietu takaisin. Maanantai näyttää, mikä on Hawkinsin tilanne. Harvinaisen paljon epäonnea kuitenkin Vilppaan huhtikuuhun mahtuu.
Asetelma puolivälierän avausotteluun
Veikkaus ei paljon Kotkan voitolle arvoa anna, sillä kertoimella 11.00 olisi mahdollisuus tehdä tiliä. Vilpas saa kotiavaukseen 11 pelaajan ryhmän, ainoastaan Teemu Rannikko puuttuu riveistä. Kotkalla mukana koko sakki, kapteeni Michael Pounds tosin käsi vahvasti teipattuna. Salohalli täytyy jo hyvissä ajoin (1957 katsojaa) ja yleisölle jaetut 1800 T-paitaa tekevät hallista upeasti punavalkoisen. Sopivana mausteena ovat toki kotkalaisten vihreä-valkoiset värit. Luvassa hieno avausottelu runkosarjan ykkösen ja kahdeksikon välillä.

Lopputulos ja tilastot
Vilpas-KTP Basket 83-87 (19-18, 23-21, 18-19, 23-29)
Vilpas: Jaylon Brown 23/0, Tobin Carberry 20/6, Mikko Koivisto 18/0, Aaron Jones 14/11/6 syöttöä, Matias Ojala 5/8/4 syöttöä, Javontae Hawkins 2/1, Miikka Luosmaa 1/0, Juho Nenonen 0/2.
KTP: Dion Edwin 29/11/6 syöttöä, James Sinclair 19/2, Tim Williams 13/6, Mandell Thomas 12/1, Antto Nikkarinen 7/3, Mikael Aalto 4/1, Michael Pounds 3/0.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Brown aloitti karkelot kakkosellaan ja jakso lievästi Vilppaan. KTP johti kuuden sekunnin ajan ja tauolle numeroista 19-18. KTP hieman vahvempi korin alla, levyt Vilppaalle 10-7. KTP antoi tasoitusta huonolla vaparisihdillään (1/5). Carberrylle ja Koivistolle viisi pinnaa, Kotkalta Sinclair 6 ja Edwin 5. Tasaista on kuten pitääkin. Musta hetki Hawkinsin loukkaantuminen ennen jakson puoliväliä.
2) Jaylon Brownin jakso. Takamies säkitti 12 pistettä ja johdatti Vilppaan 42-39 taukojohtoon. Aina kun Vilpas sai pelattua pallon Aaron Jonesille (6) korin läheisyyteen, jotain hyvää tapahtui. Kotkan hahmot Antto Nikkarinen (7), Sinclair (5) ja Edwin (5). Vilppaan johto suurimmillaan +7 (39-32). Tasaista kuitenkin on ja puoliajalle kolmen pisteen kotijohdossa.
3) Jakso alkoi Edwinin johdolla. Kaksi kertaa pallo miehelle postiin ja KTP siirtyi 42-43 johtoon. Kotkan johto parhaimmillaan +4 (46-50), mutta Vilpas nousi taas kuuden pinnan keulille 58-52. Edwinin loppuhetkien ratkaisuilla KTP kiristi viimeiselle tauolle kahden pisteen päähän 60-58. Edwinillä koossa 24 pinnaa, Brownilla 18.
4) Kotkan iso pää virhevaikeuksissa, Williamsilla neljä ja Aallolla neljä. Mikko Koiviston yhdeksän pisteen breikillä Vilpas näyttää lähtevän karkuteille ja kun kolme minuuttia ennen loppua Carberry nostaa isännät kahdeksan pisteen johtoon, kaikki näyttää hyvältä. KTP on kuitenkin eri mieltä ja Williamsin korilla ero kuuteen. Jonesin missattua varman donkkinsa Thomas kaventaa toisessa päässä eron jo kolmeen (80-77). Williamsin suihkukomennuksen jälkeen (1:51) Matias Ojala kasvattaa kotijohdon uudestaan viiteen, mutta KTP ei luovuta. Thomas kakkosella 82-79 ja Koiviston EU-virheen seurauksena Edwin vapariviivalta 82-80. Edwinin ajotasoituksen jälkeen Vilppaalle yksi menetys lisää ja Sinclair on jäätä 12 sekuntia ennen summeria upottaen kolmosen 82-85. Koiviston yhdellä vaparilla ero kahteen, mutta Kotkalle jäi pallo ja 11 sekuntia aikaa hoitaa homma kotiin. Pounds ottaa kuitenkin hyökkääjän virheen ja antaa Vilppaalle mahdollisuuden voittokoriin. Sivurajasta pallo joutui Thomasin käsiin ja se oli siinä. Thomas viimeistelee viivalta loppunumerot 83-87.

Ottelun ratkaisu
Kotkan heittopeli eli rumasta ankanpoikasesta kuoriutui hetkessä kaunis joutsen. Runkosarjan heikoin kolmen pisteen heittojoukkue pisti kaaren takaa palloa pussiin 62 prosentin tarkkuudella (8/13). Kun se samalla pakotti aggressiivisella puolustuksellaan Vilppaan 16 pallonmenetykseen, eväät arvokkaaseen avausvoittoon oli luotu. Eikä voi väheksyä 190-senttisen Dion Edwinin huikeaa iltaa. Vajaan minuutin huilannut Kent Staten kasvatti kasasi 29 pistettä hyvillä prosenteilla, haki 11 irtopalloa ja jakeli ohessa vielä kuusi koriinjohtavaa syöttöä. Teholuku +37 kertoo kaiken taitavan laiturin arvosta.

Parhaat pelaajat
Sankari Edwinin ansiot jo käytiin läpi, joten annetaan arvoa myös tehokkaalle James Sinclairille (19), sataprosenttisesti heittäneelle Tim Williamsille (13) sekä erityisesti päätöskympillä kaikki pisteensä (12) tehneelle Mandell Thomasille. Vilppaasta otteluisäntä Salon kaupunki palkitsi 23 pistettä säkittäneen Jaylon Brownin. Tobin Carberry (20) oli jälleen luottettava ja Mikko Koivisto (18) osui kaarelta neljästi.

Erikoishuomiot
Kaikki putket katkeavat joskus ja nyt ei tarvitse enää laskea Salohallin peräkkäisten voittojen määrää. Putki jäi 20 voittoon ja se siitä. Vilpas Ultras teki jälleen komean fanimarssin Urheilutalolta Salohallille ja punaiset väripanokset toivat hienoa tunnelmaa urheilupuistoon. Fiilis oli hallilla hieno ja Vilppaan toimiston kovan työn ansiosta halli oli upeasti punainen ja valkoinen. Kiitos yhteistyökumppaneille 1800 T-paidasta. Donkit ovat koripallon suola, mutta tällä kertaa myös akilleen kantapää. Jos Brown ja Jones olisivat laittaneet omat lyöntinsä sisään, peli olisi voinut saada toisenlaisen lopun...

Coach corner
Ailus: "Kahden ja kolmen pisteen heittojen määrä oli tänään hyvässä balanssissa. Salolla oli muutama paikka karata, mutta haastettiin tänään hyvin ja hyvä lopputulos meille. Tässä on tunteiden kirjoa molemmin puolin ja ainoa, joilla ei pitäisi olla tunteita ovat tuomarit. Tänään he keskittyivät alusta lähtien minuun, Joonakseen ja meidän penkkiin. Se on huono lähtökohta. En ole kahteen kauteen ottanut yhtään teknistä ja nyt tuli ensimmäinen."
Iisalo: "'Kotkassa ei ollut mitään yllättävää. Meillä on ollut keskimäärin kymmenen menetystä ja tänään niitä tuli 16, Brownille ja Jonesille yhteensä kymmenen. Siinä pitää pystyä petraamaan. KTP laittaa painetta palloon ja syöttölinjoille, mutta siitä huolimatta täytyy pystyä pitämään pallosta huolta. Sanotaan, että ottelusarja alkaa vasta kun ensimmäinen vierasvoitto otetaan. Kotka otti sen voiton ja jos halutaan välieriin, meidän täytyy hakea vähintään yksi voitto Kotkasta."

Tapaus Javontae Hawkins
Vilppaan epäonni ei tunnu loppuvan ja joukkue elää omaa "April Madnessiään". Runkosarjan merkityksettömässä päätöspelissä joukkue menetti kapteeninsa Teemu Rannikon loppukaudeksi ja nyt oli vuorossa energinen laituri Javontae Hawkins. Mikään joukkue ei kestä kahden aloitusviisikon pelaajan menetystä. Viidennellä minuutilla "Haukka" väänsi nilkkansa korille ajossa ja nilkutti vaihtoon. Jalka yritettin teipata, mutta se ei auttanut ja Hawkin pelit loppuivat siihen. Harmi, sillä ottelua ratkoneet Edwin ja Sinclair olisivat kaivanneet Hawkinsin hellää huolenpitoa pakkipäässä. Mies menee maanantaina tarkempiin tutkimuksiin ja sitten ollaan viisaampia, nähdäänkö Vilppaan monitoimikonetta Kotkassa.

Tiistaina Karhuvuoreen
Ottelusarja jatkuu heti tiistaina Karhuvuoressa. Mikäli joku kuvittelee, että avaustappio söi Vilppaan välieräpaikan, kuvitelkoon. Vilpas lähtee Kymijoen alajuoksulle fanien kanssa ja tavoitteena on vain ja ainoastaan ottaa kotietu takaisin.
- Tämä oli yksi peli. Se analysoidaan ja tiistaina mennään Kotkaan sillä mentaliteetilla, että voitto otetaan, vakuutti Joonas Iisalo.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit