Uutiset & Artikkelit

05.04.2018 19:03
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Katkera maku Vilppaan runkosarjan päätöksessä

Korisliigan runkosarja on vihdoin paketissa ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat pudotuspelipaikkansa ratkoneet. Vilpas päätti oman osuutensa keskiviikkona Salohallissa 47 pisteen voitolla liigakarsintoihin suuntaavasta Lapuan Kobrista. Loppunumerot Salohallissa olivat 110-63 (48-30) ja viikinkien asenne merkityksettömässä ottelussa oli kunnossa. Siihen ilonaiheet jäivätkin, sillä päätöskamppailu jätti varsin ikävän jälkimaun Vilppaan kannattajien suihin. Kapteeni Teemu Rannikko loukkaantui heti ensiminuutella ja torstain magneettikuvaukset paljastivat karun totuuden. Rannikon kausi on paketissa ja näin joukkue saa tulla loppukauden toimeen ilman kokeneinta pelaajaansa.

Asetelma runkosarjan päätöspeliin
Runkosarjan päätöspeli ei aiheuta suuria tunteita ja se näkyy myös katsomon puolella. Paikalle saapuu kauden pienin katsojajoukko eli 835 kiinnostunutta ja suorasta säilymisestä pelaavien Kobrien kokoonpanossa on aukkoja. Panu Peltokangas on kipeänä penkillä ja nuori lupaus Perttu Blomgren puuttuu rosterista. Vilppaalta Riku Lainetta lukuunottamatta kaikki mukana.

Lopputulos ja tilastot
Vilpas-Kobrat 110-63 (27-15, 21-15, 35-23, 27-10)
Vilpas: Tobin Carberry 19/4, Javontae Hawkins 18/8/4 syöttöä, Mikko Koivisto 18/2, Jaylon Brown 15/3, Aaron Jones 12/6/4 syöttöä, Juho Nenonen 8/1, Aatu Kivimäki 7/4/7 syöttöä, Matias Ojala 6/5, Miikka Luosmaa 4/2, Topias Kuukkanen 3/2, Teemu Rannikko 0/1.
Kobrat: Jussi Turja 14/1, Maurice Creek 14/5, Tuomas Viertola 10/0/5 syöttöä, Christopher Ortiz 8/8, Nick Kellogg 7/0, Ville Turja 6/1, Jordan Richard 4/10.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Avausjakso menee Vilppaalle 27-15, mutta se jäi sivuseikaksi. Kaikkien huomio kiinnittyi Teemu Rannikon loukkaantumiseen neljännellä minuutilla. Harvoin on Salohallia hiljennetty yhtä tehokkaasti kuin Rannikon vääntelehtiessä tuskissaan parketin pinnassa. Jakson toinen kohahdus kuultiin, kun Juho Nenonen syötti selän takaa Aaron Jonesin ilmavaan donkkiin. "Pakko olla vahinko", totesi Mikko Koivisto Nenosen yllätyssyötöstä...
2) Nick Kellogg nappaa neljännen virheensä tekuna ja Vilpas karkaa 19 pisteen johtoon. Koiviston käsi käy kuumana, kolmoset 3/3. Puoliajalle kotijohdossa 48-30, levyt 21-14 ja Kobrien valopilkkuna 12 pistettä pussittanut Jussi Turja.
3) Vilpas upottaa alkuun neljä kolmosta pussiin ja jakson lopulla ero kasvaa 30 pisteeseen. Koiviston kolmossaldo 6/7, joukossa yksi jopa levyn kautta.
4) Hawkins rikkoo sadan pisteen rajan (100-63) neljä minuuttia ennen loppua räväkällä donkillaan ja sen jälkeen Kobrat ei saa kokoon enää pistettäkään. 40 ottelun runkosarja on ohi ja Vilpas voi tuulettaa kauden 20. kotivoittoaan. 110-63.

Ottelun ratkaisu
Keskiviikon kamppailu osoitti, mikä on sarjakärjen ja sarjajumbon ero. Kapealla rosterilla Saloon saapunut Kobraryhmä ei pystynyt pistämään kampoihin missään vaiheessa ja Vilpas juoksi 11 miehen voimin karkuun. Levypallot kotijoukkueelle 40-26, 26 koriinjohtavaa syöttöä ja tasokas kaukoheittopeli johti 47 pisteen kotivoittoon.

Teemu Rannikko
Tällä kertaa olisi toivonut, että jostain olisi löytynyt oraakkeli, joka olisi ennen peliä kertonut: "Teemu, sinun ei kannata pukea tähän peliin." Runkosarjan 40 ottelusta 31 kertaa peliasuun pukenut Rannikko viettää loppukauden Joonas Iisalon apuna vaihtopenkillä, sillä "Taikurin" ja Vilppaan kannattajien taivas musteni heti avausjaksolla. Ajassa 3:21 Rannikko ajoi Kobrien puolustuksen keskelle ja yritti syöttää pallon Aaron Jonesille. Sen jälkeen Salohalli hiljeni totaalisesti. Torjuntaan noussut Jordan Richard putosi kokeneen takamiehen päälle ja Rannikon peli päättyi tuskaisiin irvistyksiin. Vasen nilkka vedettiin saman tien jäihin, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Torstain magneettikuvaus vahvisti peloista pahimman - Rannikon kausi oli siinä. Nyt toivotetaan voimia sinne Kaarinan suuntaan! Pelihalut olisivat olleet valtavat ja nyt mestaruuden jahtaaminen alkaa uudessa roolissa.

Parhaat pelaajat
Vilppaasta parasta pelaajaa oli vaikea valita, sillä palkinnon olisi voinut antaa useammallekin viikingille. Otteluisäntä Neurosonic päätyi silkkikätiseen Mikko Koivistoon, joka upotti seitsemästä kolmosestaan kuusi. Koivisto oli myös Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammas. Aaron Jones paukutteli komeiden donkkien ohella 12 pinnaa, Tobin Carberry kokosi joukkueen korkeimman pistemäärän (19) ja puolusti Nick Kelloggin pimentoon. Javontae Hawkins (18) uurasti tuttuun tapaan hikeä valuen, Aatu Kivimäki jatkoi hienoa kauttaan seitsemällä syötöllä... Varsinaisen yllätyksen Neurosonic tarjosi lahjoittamalla koko joukkueelle upean hoitotuolin, tietysti Vilppaan väreissä ja logolla. Vilpas kiittää!

Syömähammaskisa päätökseen
Länsirannan hammaslääkäreiden koko kauden jatkunut Syömähammaskisa päättyi runkosarjan viimeiseen otteluun. Ennen ottelua Teemu Rannikko johti viidellä kiinnityksellä, mutta Mikko Koivisto nousi Kobrat-pelin huikealla heittopelillään lopulta tasoihin. Koska Rannikko ei voi enää jatkaa kisaa pudotuspeleissä, kisaisäntä Seppo Tulosen päätöksellä tämän vuoden voitto jaetaan Rannikon ja Koiviston kesken. Länsirannan hammaslääkärit luovuttaa Vilpas-KTP -ottelun alussa molemmille matkalahjakortit.

Erikoishuomiot
Salohallin taika säilyi loppuun asti eli 20 ottelusta vakuuttavat 20 voittoa. Siinä lähtökohta, josta on mukava lähteä pudotuspeleihin. Lapuan tilanne ei ole kadehdittava. Runkosarja päättyi 4. huhtikuuta ja liigakarsinnat aloitetaan 18.4. ja tulos on selvillä viimeistään 22.4. Parin viikon pelaamattomuus, palkkakulut juoksevat koko ajan ja karsinnalla ei välttämättä ole mitään merkitystä. Tosin tässä vaiheessa ei ole vielä täyttä varmuutta, pelataanko karsintoja ollenkaan. Kobrien peliasuissa huomio kiinnittyi pelaajien niskaan. Nick Kelloggin niskapaikka oli edelleen täysin blanco ja Jordan Richard pelasi Jenningsin nimi yliteipattuna. Perusasiat kuntoon, Kobrat!

Coach corner
Crayton: "Nyt otetaan muutama päivä vapaata, parannellaan pikkuvaivoja ja keskitytään tuleviin karsintoihin. Henki on joukkueessa ihan hyvä. Tänään oli vaikea peli, sillä alussa ei tehty asioita kuten oli sovittu ja Vilpas pisti meidän maksamaan siitä."
Iisalo: "'Teemu menee huomenna magneettiin ja sitten tiedetään enemmän. Meillä on riittävän laaja materiaali voittaa mestaruus ilman Teemuakin. Tänään meiltä kelpo esitys ja hoidettiin homma tyylikkäästi. 32 voittoa ja kahdeksan tappiota on paremmin kuin viime kaudella ja voittomarginaali on kasvanut kymmenellä pinnalla. olen tyytyväinen siihen, mitä ollaan saatu aikaan."

Pudotuspelit käyntiin sunnuntaina
Torstain magneettikuvaus paljasti, että coach Iisalo ja joukkue saavat tulla kevään pudotuspelit toimeen kentän puolella ilman kapteeniaan. Valitettavaa, mutta tällaista urheilu on raadollisimmillaan. Runkosarjan viimeinen ja merkityksetön peli ja... Oli niin tai näin, puolivälierät alkavat jo sunnuntaina ottelulla Vilpas-KTP. Jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa ja siihen salolaisleirissä uskotaan vahvasti. Hyvä puoli on, että Vilpas on päässyt pelaamaan yhdeksän kertaa tällä kaudella ilman "Taikuria", joten aivan puskista tilanne ei tule. Vastuunkantajia joukkueessa kyllä riittää.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit