Uutiset & Artikkelit

11.02.2018 19:45
Otteluraportti, Voitto, BC Nokia, Salohalli
Vilpasvikings.fi

Vilppaalle 15. peräkkäinen kotivoitto hurjassa kolmosrallissa

(Salohallissa vietettiin todelliset kolmoskarnevaalit, kun molemmat joukkueet nakkasivat 19 kolmosta pussiin. Kuva Markus Moisio)

Huh huh, mitä kolmostykitystä tarjoiltiin Salohallin katsojille lauantai-illan kunniaksi. Vilpas ja BC Nokia pistivät pystyyn hurjan shown bonuskaaren takana ja heittivät kimppaan peräti 38 kolmen pisteen koria. Ennätyksestä on vaikea sanoa, mutta lukema lienee Korisliigan historian kovimpia. Itse ottelu tarjosi 1711 katsojalle nautinnollisen korisillan, joka päättyi Vilppaan seitsemän pisteen kotivoittoon 98-91 (55-36). Vilppaalle voitto oli järjestyksessään jo 15. peräkkäinen eli se ei ole vieläkään hävinnyt yhtään kamppailua kotiareenallaan. Ottelun ikävin hetki nähtiin toisella kympillä, kun Nokian Leyton Hammonds taittoi nilkkansa. Toivotaan, että vamma ei ole vakava. Lauantai-illan muita voittajia olivat Katajan kukistanut Seagulls sekä Korihait nujertanut Karhubasket. 

 

Asetelma lauantai -iltaan

Odotettavissa hieno korisilta Pormestarinkadulla. Kotitappioton Vilpas (14/0) ja vahvassa talvivireessä taivaltava BC Nokia iskevät yhteen ja Salohalliin saapuu 1711 katsojaa todistamaan tapahtumaa. Paikalla myös kolmen kuukauden pelaajat Aaron Jones (loka+marras) ja Dragan Labovic (tammi) sekä paljon hyviä heittäjiä. Pöytä on katettu! 

 

Lopputulos ja tilastot

Vilpas - BC Nokia 98-91 (26-26, 29-10, 20-23, 23-32)

Vilpas: Jaylon Brown 23/1, Javontae Hawkins 18/5, Juho Nenonen 16/4, Teemu Rannikko 10/4/11 syöttöä, Mikko Koivisto 10/2, Tobin Carberry 7/7, Matias Ojala 5/2, Aaron Jones 5/7, Aatu Kivimäki 3/1, Miikka Luosmaa 1/3.

BC Nokia: Dragan Labovic 25/5, Devoe Joseph 20/2, Vincent Council 19/6/11 syöttöä, Eldar Skamo 8/3, Leyton Hammonds 7/2, Daniel Dolenc 5/1, Aapeli Alanen 4/7, Niko Mattila 3/1, Henri Hirvikoski 0/1.

  

Ottelun kulku jaksoittain

1) Vilpas aloitti vahvasti ja siirtyi nopeasti 8-2 johtoon Teemu Rannikon johdolla. Nokia pääsi kuitenkin peliin mukaan ja siirtyi puolestaan Niko Mattilan kolmosella 15-16 johtoon ja uusi temppunsa Devoe Josephin vaparilla 20-21. Ne olivatkin ainoat kerrat, kun vierasjoukkue kävi johdossa. Tauolle numeroista 26-26, levyt Vilppaalle 10-6. Vilppaan kolmoset 5/10, Nokian 5/7.

2) Vilpas lähti tekemään pesäeroa heti alusta lähtien ja piti 13-0 runilla Nokian pisteittä lähes viisi minuuttia. Aatu Kivimäen kolmosella kotijohto kasvoi 20 pisteeseen (50-30) pari minuuttia ennen taukoa. Puoliajalle mentiin numeroista 55-36, levyt Vilppaalle 22-14, kotikolmoset 12/22, vierailla 7/15. Koko jakso murskaavasti 29-10. Leyton Hammondsin peli päättyi nilkkavammaan.

3) Nokia aloitti nousunsa ja kiri kolmessa minuutissa yhdeksän pisteen päähän 58-49. Sen jälkeen vuoristorata jatkui toiseen suuntaan ja kolmessa minuutissa Vilpas johti taas 19 pisteellä 71-52. Viimeiselle tauolle numeroista 75-59, levyt 33-24, Vilppaan kolmoset 16/32, Nokian 12/23.

4) Labovicin kolmosella Nokia nousi taas yhdeksän pisteen päähän (75-66) ja Teemu Rannikko sai neljännen virheensä. Reilut kaksi minuuttia ennen loppua Vilpas nousi Brownin kolmosella 12 pisteen johtoon 92-80, mutta Nokia ei vaan luovuttanut. Se pääsi vielä 18 sekuntia ennen summeria viiden pisteen päähän, mutta voitosta se ei enää päässyt tappelemaan. Juho Nenonen sinetöi voittoluvut 98-91 vapariviivalta. Levyt Vilppaalle lopulta 41-34 ja kolmoset 19/40. Nokian tarkkuus oli vieläkin parempi, 19/34.

 

Ottelun ratkaisu

Tällä kertaa ratkaisu tehtiin toisella neljänneksellä, jonka Vilpas voitti murskaavasti 29-10. Se sai Nokian pois raiteiltaan, napsi riistoja ja pääsi juoksemaan vapaalle kentälle. Avauskympin tasatilanteesta 26-26 kotijoukkue iski nopeasti 13-0 runin ja piti Nokian ilman pisteitä lähes viisi minuuttia. Kun viikinkien 12 kolmosesta upposi seitsemän, vieraiden kuoppa kasvoi turhan syväksi ja kipuaminen sieltä takaisin vei paljon voimia. Propsit nokialaisille, sillä he eivät missään vaiheessa antaneet periksi.

- Toisella neljänneksellä saimme aika hyvin sopeutettua puolustuksemme siihen, mitä Nokia yritti tehdä hyökkäyspäässä. Peli olisi voinut olla paketissa jo ensimmäisellä puoliajalla, jollei Joseph olisi onnistunut kahdessa kolmosessa viime hetkillä, totesi Joonas Iisalo.

 

Parhaat pelaajat

Otteluisäntä Finnparttia palkitsi kotijoukkueesta 23 pistettä heittäneen Jaylon Brownin, joka jatkoi hyviä esityksiään. Miehen avausottelua (Seagulls, seitsemän minuuttia) ei kannata laskea mihinkään, mutta sen jälkeen jälki on ollut hyvää. Lapualla 21 pistettä, Ukissa 16 ja nyt 23. Kun vielä puolustus maistuu, heitot uppoavat ja pallo pysyy hyvin näpeissä, Belgiassa pelaavaa John Jordania ei kaipaa enää yhtään. Länsirannan hammaslääkäreiden Syömähammas oli 16 pistettä säkittänyt Juho Nenonen. Vieraiden parhaana palkittiin hyvän pelin pelannut Labovic. Järkälemäinen serbi pelasi yli 30 minuuttia, upotti kolmoset 6/10 ja teki kentän parhaat pisteet 25.

 

(Ansaitusti otteluisäntä Finnparttia palkitsi Vilppaan parhaan Jaylon Brownin. Kuva Sinikka Makkonen)

Erikoishuomiot

Illan heittojakauma oli varsin erikoinen. Vilpas heitti 30 kahden pisteen heittoa ja 40 kolmosta. BC Nokia yritti kakkosia 35 kertaa ja latasi ilmaan 34 kolmosta. Eikä turhaan, sillä kummankin joukkueen prosentit kaaren takaa olivat huippuluokkaa. Vilppaalla 48% ja Nokialla peräti 56%. Ja täytyy muistaa, että kaaren takaa saa aina pinnan enemmän. Mukavaa oli todeta erotuomari Pekka Niemen paluu Korisliigaan. Hyviä viheltäjiä tarvitaan aina. Päävalmentaja Joonas Iisalolle ilta oli normaalia yksinäisempi, sillä apucoacheista Juuso Konttinen makasi kotona vatsataudissa ja Jere Anttila oli A-poikien mukana Tampereella. Aaron Jonesilta ilta ilman yhtään donkkia. Erikoista.

 

Coach corner

Ville Tuominen: "On todella hienoa, että Salo on tällainen lippulaiva tässä sarjassa. On tosi hieno juttu, että myös meillä on faniryhmä, joka on ollut nyt jo aika monella reissulla mukana. Toisella neljänneksellä Salo löi meille luun kurkkuun. Toteuttamisemme hajosi, tuli pallonmenetyksiä ja puoliaikaan mennessä Salo oli tehnyt 16 pistettä meidän menestyksistämme. Toisella puoliajalla meillä oli vain kaksi pallonmenetystä ja toteutimme paljon paremmin hyökkäystämme. Olen ylpeä jätkistämme varsinkin Hammondsin jouduttua sivuun. Vincent Council teki tosi hyviä päätöksiä suurimman osan pelistä ja olen tosi tyytyväinen, että tehtiin 91 pistettä täällä. Kolkkiprosentti oli kova."  

Joonas Iisalo: "Toisella neljänneksellä saimme aika hyvin sopeutettua puolustuksemme siihen, mitä Nokia yritti tehdä hyökkäyspäässä ja pääsimme siitä avoimelle kentälle juoksemaan. Vaikka Labovicin kolmoset (6/10) jäivät vähän liian auki, monet muut heitot olivat kuitenkin haastettuja. Jokainen joukkue haluaa tällä hetkellä meidän päänahan. Penkiltä saatiin 42 pinnaa, saimme enemmän vapaaheittoja ja hyökkäyslevypalloja ja johdettiin 39 minuuttia pelistä. Hyvä, laadukas ottelu ja hyvää lauantai-illan viihdettä."

 

KTP vielä sunnuntaina ja sitten maajoukkuetauolle

Vilpas on pelannut liigajoukkueista selvästi eniten pelejä (31) ja pelit jatkuu vielä ensi sunnuntaina Kotkassa. Sen jälkeen on edessä parin viikon pituinen maajoukkuetauko. Takaisin sorvin ääreen Vilpas palaa 3. maaliskuuta, jolloin Salohalliin saapuu Kouvolan Kouvot.

 

Ottelutilasto korisliiga.fi

Matsikuvat Vilpas Flickr (Sinikka Makkonen & Markus Moisio)

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit