Uutiset & Artikkelit

03.02.2018 17:06
Vilpasvikings.fi

Vilppaalla täyden kympin vierailu Lapualle

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo oli normaalia paremmalla tuulella Lapuan urheilutalolla perjantai-illalla. Vilpas oli juuri todistanut harvalukuiselle lapualaisyleisölle näytteen nykykunnostaan ja lyönyt kotijoukkue Kobrat maanrakoon 75-127 (35-67). Selvästi väsynyt kotijoukkue putosi kelkasta nopeasti ja Vilppaan iltaan mahtui upeita ennätyksiä. Pistemäärä 127 on seuran liigaennätys, 52 pisteen koriero samoin. Sarjajohtaja upotti 19 kolmen pisteen heittoa, mikä sivuaa kaikkien aikojen ennätystä eikä 27 koriinjohtavaa syöttöä ole ihan jokapäiväistä kauraa. Päävalmentajaa miellytti myös tapa, jolla voitto saavutettiin - eli koko joukkueen voimin. Kaikki yksitoista pelaajaa pelasivat vähintään kymmenen minuuttia ja jokainen teki vähintään kolme pistettä. Yksi ilonaihe lisää oli uuden takamiehen Jaylon Brownin esitys. "JB" pääsi liigavauhtiin reilun 20 minuutin peliajalla ja tulosta syntyi. Sähäkkä takamies jaksoi painaa töitä pakkipäässä ja heitti hyvillä prosenteilla 21 pistettä.

 

Asetelma Pohjanmaalle

Ennakkoasetelmat eivät olleet tällä kertaa Kobrien puolella. Kolmas peli kuuteen päivään kapealla rosterilla on tappava tahti ja se näkyi heti aloitusheitosta lähtien. Kun hommaan lisätään joukkueen terveysongelmat, ottelun lopputulos ei ollut suuri yllätys. Ykköstykki Maurice Creek on sivussa takareisivamman vuoksi vielä viikkoa ja korvaajaksi hankittu Nick Kellogg saapui Lapualle vasta torstai-iltana. Ykkössentteri Terence Jennings katkaisi akillesjänteensä keskiviikon ottelussa, joten Kobrat jäi auttamatta pieneksi salolaisten rinnalla. Vilpas jyräsi koko yhdentoista miehen rosterillaan ennätysvoittoon ja kasvatti sarjajohtonsa jo 14 pisteeseen.

 

Lopputulos ja tilastot

Kobrat - Vilpas 75-127 (22-36, 13-31, 15-28, 25-32)

Kobrat: Nick Kellogg 20/3, Christopher Ortiz 19/9,  Stephen Croone 12/3, Jussi Turja 8/2, Tuomas Viertola 6/2, Panu Peltokangas 5/4, Perttu Bolmgren 3/0, Ville Turja 2/1.

Vilpas: Tobin Carberry 24/5/4 syöttöä, Jaylon Brown 21/4/4 syöttöä, Javontae Hawkins 18/3, Aaron Jones 14/3/5 syöttöä, Matias Ojala 12/4, Miikka Luosmaa 10/4, Aatu Kivimäki 9/0, Riku Laine 7/4, Teemu Rannikko 6/3/8 syöttöä, Mikko Koivisto 3/2, Topias Kuukkanen 3/2.

 

Ottelun kulku jaksoittain

1) Vilppaan taktiikkana oli laittaa painetta keskiviikkona hurjat 38 pistettä Kouvojen koriin iskeneeseen Stephen Crooneen. Duunissa loistivat Carberry ja Brown vuorotellen mainosti. Vilpas johti ensimmäisellä tauolla 22-36 ja koska heittopeli oli hyvää molemmilla, levypallot jäivät vähiin (4-8). Vilppaalta jo kymmenen miestä kävi kentällä.

2) Toisen jakson lopulla ero kasvoi jo 30 pisteeseen ja puoliajalle poistuttiin numeroista 35-67. Levyt Vilppaalle 10-22, joista seitsemän hyökkäyskorilta. Kolmoset upposivat 8/16 ja kakkosten prosentti pysyi 79 prosentissa. Vilpas juoksi Lapuan menetyksistä 11 pistettä, voitti maalatun alueen pisteet 12-26  ja sai apua penkiltä 24 pinnan edestä.  

3) Kuuden minuutin kohdalla eroa jo 41 pistettä ja jakson lopussa tilastossa komeili 22 koriinjohtavaa syöttöä.

4) Kahden minuutin pelin jälkeen taululla lukemat 55-101 ja aloitusviisikko sai nauttia lähes koko jakson penkiltä, kun muu miehistö piti hauskaa kentällä. Kaikki saivat hyvät minuutit ja kori-iloittelu päätyi 127 pisteeseen. Hieno suoritus koko joukkueelta! 

 

Ottelun ratkaisu

Materiaaliero. Vilppaalla on koossa kaikkien aikojen joukkue, jossa taitoa ja tasoa riittää. Aloitusviisikko repi heti hyvissä ajoin riittävän eron ja sen jälkeen Iisalolla oli helppo työ kierrättää pelaajilleen minuutteja sopivasti. "Ocean`s Eleven" kiitti ja rallatteli hymy huulilla 52 pisteen voittoon. 

 

(Jaylon Brown esitti hyviä otteita ja nakutti ensimmäiset pisteet Vilpas -paidassa 20/3)

Parhaat pelaajat

Kotijoukkueelta palkittiin 19 pistettä heittänyt Christopher Ortiz ja Vilppaalta uskomattoman tasaisesti ottelusta toiseen painava Tobin Carberry. Lapualla "Toe" missasi tasan yhden heiton, kun yksi seitsemästä kolmosesta pomppasi raudasta ulos.

 

Erikoishuomiot

Sarjaykkönen ei aiheuttanut Urheilutalon lehtereille suurta ryntäystä. Viralliseen lukemaan 552 katsojaa oli ilmeisesti otettu mukaan Fanseatin katselijatkin... Kentällä nähtiin kaksi uutta liigalaista. Lapuan Nick Kellogg ehti uudelle kotipaikalleen torstai-iltana eikä ehtinyt vetämään yhtään treeniä joukkueen kanssa. Siihen nähden ensiesitys (20/3) oli ihan ok. Vilppaan Jaylon Brown (21/4/4) pelasi jo keskiviikkona Salossa, mutta seitsemän minuutin stinttiä ei voi oikein pelaamiseksi laskea. Nyt aikaerosta oli toivuttu paremmin ja esitys oli vähintäänkin lupaava. Jordanmaista sähäkkyyttä löytyy ja puolustuspäässä virtaa on edeltäjäänsä enemmän. Lapua kaipaa jalkaleikkaukseen kauden päättäneen Jenningsin tilalle uutta isoa miestä. Kokemuksesta voi todeta, että hyvän ison miehen löytäminen helmikuun alussa ei ole niitä helpoimpia hommia. Upea tilastohuomio on pelaajien peliajat. Tobin Carberry sai nauttia Lapuan murskajaisista kauimmin (22:41), mutta Riku Laine jäi vain sekunnin päähän. 

- Meiltä ehjä 40 minuuttia. Heittoprosentit pysyivät korkeina, voitettiin levyrit ja annettiin paljon syöttöjä. Tultiin peliin hyvällä asenteella ja pidettiin kaasu pohjassa koko pelin ajan, totesi Laine.

Jokainen pelaaja pelasi vähintään kymmenen minuuttia ja oma lukunsa oli Teemu Rannikon esitys. "Taikuria" ei rasitettu kuin reilut 13 minuuttia, mutta siinäkin ajassa kaiken kokenut kippari ehti jakaa kahdeksan syöttöä. Tasaisen vauhdin taulukolla syöttömäärä olisi noussut 24 passiin... 

 

Coach corner

Ville Turja: "Otteluennakossa sanoin, että homma ratkeaa siihen, kuinka valmiita ollaan henkisesti ja miten pienellä rotaatiolla on palauduttu. Muutama huono vihellys tuomareilta ja kasetti hajosi välittömästi ja kaikki unohtui. 1vs1 puolustus loppui, rotaatiot ei toimineet. Vilppaalta aivan loistava peli ja Joonas ei varmaan saa tästä pelistä yhtään huonoa klippiä videopalaveriin. En ole silti paniikissa, sillä jotenkin näin tämän tulevan keskiviikon Kouvot-voiton jälkeen. Olen tyytyväinen uuteen mieheen ja hän tulee auttamaan meitä paljon."

Joonas Iisalo: "Ensiksi haluan lähettää Lasselle voimia toipumiseen. Meiltä tänään kympin arvoinen suoritus eikä valmentajana jäänyt mitään negatiivista sanottavaa. 27 syöttöä, seitsemän menetystä ja 127 pistettä kuvastavat meidän hyvää heittopäivää ja pallon liikettä."

 

Seuraavaksi Pattillottoman Korihaiden kimppuun

Vilppaan kausi jatkuu ensi viikolla kahdella ottelulla. Keskiviikkona bussin keula kääntyy kohti Vakka-Suomea, jossa vastaan asettuu liigapaikastaan kamppaileva Korihait. Evälaumalla on ollut vaikea kausi ja ulkomaalaisvahvistuksia on kävellyt autokaupungin kaduilla jo yhdeksän. Juho Nenosen paluu näyttää todennäköiseltä. Viikon toinen peli osuu lauantaille ja Salohalliin, kun perjantaina viime hetken tappion Kotkassa kokenut BC Nokia saapuu Ultrasin käsittelyyn.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit