Uutiset & Artikkelit

10.02.2018 07:28
otteluennakko, Bc Nokia, Salohalli
Vilpasvikings.fi

Labovic ja BC Nokia Salohallin painekattilaan

(Tänään on luvassa huikea korisnäytelmä Salohallissa, kun BC Nokia saapuu kylään. Kuva Markus Moisio.)

 

Lauantai on Salohallissa GAMEDAY ja tätä matsia ei kannata missata! Syy numero 1: kyseessä on Vilppaan ainoa kotiottelu helmikuussa. Syy numero 2: vastaan asettuu kovakuntoinen BC Nokia, joka saa tuekseen bussillisen faniryhmä Alakulman kannattajia. Syy numero 3: tammikuun pelaajaksi valittu Dragan Labovic vastaan lokakuun ja marraskuun pelaaja Aaron Jones. Eli mars paikalle kello 17:00!

 

Heti alkuun on todettava, että on hienoa huomata Vilpas Ultrasin johdattamalle polulle nousevan myös muita faniryhmiä. Koko Korisiigan kannalta tätä soisi näkevän enemmänkin ja toivotaan, että faniryhmät virittävät Salohallin oivaan tunnelmaan. Tule tsekkaamaan, kummat vievät voiton katsomon puolella - punavalkoiset vai keltamustat?

 

Parketin puolella Ville Tuomisen luotsaama BC Nokia (15/13) pyrkii katkaisemaan Vilppaan (24/6) jo 14 ottelua kestäneen tappiottoman kauden. Aihio siihen on olemassa, sillä BC Nokia on liigan kovakuntoisimpia joukkueita. Se pelasi tammikuussa seitsemän liigaottelua ja voitti niistä kuusi. Helmikuun alkuun se hävisi hieman yllättäen kotonaan KTP:lle, mutta paikkasi homman viimeksi kotonaan kaatamalla liigakakkosen Seagullsin 85-75. 

Lisää gloriaa BC Nokia nappasi Kuukauden pelaaja -raadilta, sillä serbisentteri Dragan Labovic valittiin juuri tammikuun pelaajaksi. Kivitalon kokoinen "Labo" operoi  tammikuussa 27 minuutissa 17.0 pistettä, 8.9 levypalloa, antoi 2.6 syöttöä ja napsi 1.1 riistoa peliä kohden. Koostaan (207cm/115kg) huolimatta Labovic on erittäin tarkkakätinen pelaaja, sillä "Serbian härkä" on koko liigan tarkin vapaaheittäjä (92.5%) ja hän osuu tarkimmin myös kolmen pisteen kaarelta (48.3%). Listan kakkosena on muuten Vilppaan Tobin Carberry 47.3% osumatarkkuudella.

BC Nokian alkukauden pelaajista Lawrence Gilbert, Thomas Laerke ja Nicolai Andersen ovat häipyneet Nokian katukuvasta, mutta nykyinen nelikko on liigan eliittiä. Takamies Vincent Council (15.1/3.7/6.6 syöttöä) on pelannut kaikki 28 ottelua, laituri Leyton Hammonds (14.0/6.6) on huilannut yhden pelin ja uusin hankinta Devoe Joseph (17.7/3.8) on esiintynyt 10 viimeisessä ottelussa. 

Oma lukunsa on sitten 30-vuotias Labovic. Hän pelasi alkukauden samassa joukkueessa Vilppaan Jaylon Brownin kanssa Makedoniassa, mutta seuran pudottua europelistä kummatkin suuntasivat uusiin haasteisiin. Nokian kotimaisessa rosterissa on laatua ja siitä pitävät huolen iso Daniel Dolenc (10.6), kikkataituri Eldar Skamo (8.2), ikitaistelija Henri Hirvikoski (3.2) sekä uransa parasta kautta pelaava Aapeli Alanen (6.8). Coach Tuomisen peluutusta helpottaa myös Niko Mattilan (6.2) paluu sairastuvalta.

 

(Vilppaan kotitaika on kestänyt jo 14 ottelun ajan. Nähdäänkö tänään kotivoitto nro 15.? Kuva Anne Nenonen)

Runkosarjan voittoa kohti porskuttava Vilpas johtaa sarjaa hurjalla 14 pisteen erolla Seagullsiin. Vilppaan loppukauden on mentävä aivan vihkoon, mikäli ykkössija karkaa käsistä. Kotisaldo on edelleen puhdas 14/0 ja salolaisten ylivoimasta kertoo jäätävä koriero +448. Kakkosena oleva Seagulls on plussalla 174 pisteen verran. Viikinkien kotiotteluiden pistemäärä lähentelee sataa (97.0) ja viimeinen tappio on neljä peliä sitten Tampereelta.

Vilpas pääsee illan otteluun liki täydellä kokoonpanolla, ainoastaan alaraajavammasta kärsivä Riku Laine on sivussa.

 

Vilpas Vikings - BC Nokia lauantaina Salohallissa kello 17:00. Otteluisäntänä on Finnparttia ja ovet avautuvat kello 15:30. Kannattaa tulla ajoissa nauttimaan tunnelmasta!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit