Uutiset & Artikkelit

09.02.2018 09:23
Otteluraportti, KOrihait
Vilpasvikings.fi

Kolmosvoimainen Korihait kaatui kolmannen kerran

(Kuva Markus Moisio 30.12.2017 Korihait - Vilpas)

 

Pohitullissa nähtiin keskiviikkona melkoista hyökkäysjuhlaa. Kotijoukkue Korihait paukutti kolmosensa pussiin 68 prosentin tarkkuudella ja pussitti 92 pistettä Vilppaan päätyyn. Vilpas oli puolestaan murhaavan tarkka lähempänä koria ja heitti kakkosensa 81 prosentilla upottaen 112 pistettä hailauman päähän. Kun Seagulls ja Pyrintö hävisivät keskiviikon ottelunsa, Vilppaan sarjajohto kasvoi jo 14 pisteeseen. Runkosarjan voitto on taas askeleen lähempänä.

 

Asetelma Varsinais-Suomen derbyyn

Jos katsotaan sarjataulukkoa, veikkaajille tiedossa helppo peli. Vilpas johtaa sarjaa hurjalla erolla kakkosena olevaan Seagullsiin ja Korihait taistelee sarjapaikastaan Lapuan Kobrien kanssa. Aiemmat kohtaamiset menneet selkeästi Vilppaalle ja Korihaiden leirissä on kauden mittaan sattunut ja tapahtunut. Juan Pattillon korvaajaksi saapunut Julius Brooks on pelikelpoinen ja tekee ensiesiintymisensä kotiyleisönsä edessä. Vilppaasta Juho Nenonen on taas mukana ja ainoa siviilimies on Riku Laine.

 

Lopputulos ja tilastot

Korihait - Vilpas 92-112 (21-27, 19-21, 26-38, 26-26)

Korihait: Marius van Andringa 21/1, Kevin Bracy-Davis 16/6, Sean O´Brien 15/5, Teemu Sulonen 14/1, Matt Gibson 7/4/11 syöttöä, Eero Lehtonen 5/0, Akseli Mäkelä 5/2, Justus Kilpinen 4/0, Julius Brooks 4/6, Vesa-Pekka Laine 1/1.

Vilpas: Aaron Jones 21/6/7 syöttöä/3 torjuntaa, Javontae Hawkins 16/3, Jaylon Brown 16/3, Juho Nenonen 15/4, Tobin Carberry 13/4, Teemu Rannikko 8/4/7 syöttöä, Aatu Kivimäki 8/1, Matias Ojala 8/4, Miikka Luosmaa 5/2, Mikko Koivisto 1/2, Topias Kuukkanen 1/2.

 

Ottelun kulku jaksoittain

1) Korinteon aloitti Vilpas ja Teemu Rannikkko, mutta Korihait pelasi pirteästi ja siirtyi pian 11-6 johtoon. Viimeisten minuuttien aikana Vilpas kairasi itsensä johtopaikalle. Iisalo peluutti ryhmäänsä kahdella viisikolla ja loppujakson miehistä Aatu Kivimäki paukutti kaksi peräkkäistä kolmosta sisään. Tauolle lukemista 21-27 ja Korihait upotti kolmosensa 5/6. 

2) Vierasjohto oli parhaimmillaan 13 pistettä, mutta puoliajalle Vilppaan johto kasvoi vain kahdella pinnalla, sillä Korihaiden heittopeli pysyi uomissaan ja 12 kolmosesta oli uponnut kahdeksan. Vilppaasta Aaron Jones söi Korihaiden uuden vahvistuksen Julius Brooksin elävänä ja kokosi 12 pistettä yhdellä ohiheitolla. Kolmospyssyjen ohella kotijoukkojen sytyttäjä oli Matt Gibson hyvällä pelinjohdollaan.

3) Heti alkuun ero taas 13 pisteeseen, mutta Marius van Andringan kolmosilla Uki nousi vielä seitsemään pinnaan. Loppujaksolla vieraat juoksivat karkuun ja ero kasvoi pari minuuttia ennen loppua jo 20 pisteeseen. Vaikka Korihait jatkoi vakuuttavasti kaarella (5/5), voittaja alkoi selvitä. Jonesilla koossa 19 pistettä, yleisön "suosikiksi" nousseella Nenosella 15.

4) Sadan pisteen raja rikkoontui jo jakson puolivälissä Hawkinsin heitolla eikä Vilppaan voitto ollut enää uhattuna. Kunnia kuitenkin Korihaille ryhdikkäästä esityksestä ja loistavasta heittopelistä. Vastaavalla esityksellä aika moni muu joukkue olisi kaatunut Pohitullissa. Summerin soidessa taululla Vilppaan 20 pisteen voitto, järjestyksessään numero 24 tälle kaudelle.

 

Ottelun ratkaisu

Vaikka Korihaille osui huikea heittopäivä (kolmoset 17/25), Vilppaan voitto ei ollut oikeastaan missään vaiheessa uhattuna. Iisalon ryhmän suoritustaso on ihailtavan korkealla, illasta toiseen. Pohitullissa peliajat jakaantuivat taas tasaisesti ja suurimmat minuutit keräsi Aaron Jones (25:24). Heikkoa lenkkiä ei porukasta löytynyt ja kaikki yksitoista pääsivät taas pisteille. 

 

Parhaat pelaajat

Raati palkitsi vieraista Aaron Jonesin, joka isännöi korin alustaa alusta lähtien. AJ osoitti taas kerran, kuinka hyvä syöttäjä hän on muiden avujen ohella. Rauhallisuus paistaa miehen otteista. Korihaiden parhaan palkinnon nouti ansaitusti Marius van Andringa, joka missasi kahdeksasta kolmosestaan vain yhden. Kova oli myös Teemu Sulonen, joka osui kaarelta 4/7.

 

(Aaron Jones oli jälleen Vilppaan tehokkain pelaaja 21/6/7/3 teholukeman ollessa +34! Kuva Markus Moisio 30.12.2017 Korihait-Vilpas)

 

Erikoishuomiot

Korihaiden peli on muuttunut melkoisesti Damion Dantzlerin tultua peräsimeen. Eikä suinkaan heikompaan suuntaan. Lehdistötilaisuuden suurin jännitys oli lopputuloksen odottelu Lapualta. Huonoja uutisia sieltä tuli, sillä Kobrat otti neljän pisteen kotivoiton KTP:stä Nick Kelloggin (45) huippupelillä ja taistelu suorasta säilymisestä jatkuu tiukkana. Muuten keskiviikon peli oli melko erilainen kuin viimeksi, sillä Ultrasin oma nurkka paistoi tyhjänä. Korihait-voitto oli muuten Vilppaalle kahdeksas tällä kaudella, jossa sadan pisteen raja rikkoontui. Yksi ennätys sekin.

 

Coach corner

Damion Dantzler: "Pelasimme liigan parasta joukkuetta vastaan. He olivat selvästi fyysisempiä ja jouduimme peruuttelemaan liikaa."

Joonas Iisalo: "Korihait näyttää hyvin erilaiselta joukkueelta kuin alkukaudesta ja syy siihen löytyy tästä vierestä (Dantzler). Joukkue taistelee ja kun kolkit putoaa tähän malliin niin näytti, että tästä voi tulla vaikea peli. "

 

Kovakuntoinen BC Nokia Salohalliin lauantaina

Vilpas pääsee kotikentälle lauantaina, jolloin helmikuun ainoassa kotipelissä vastaan asettuu kovakuntoinen BC Nokia tammikuun pelaajaksi valitun Dragan Labovicin johdolla. Nokia voitti tammikuussa seitsemästä pelaamastaan ottelusta kuusi ja se viilettää neljän ottelun voittoputkessa. Vilpas-BC Nokia alkaa Salohallissa kello 17:00.

 

 

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit