Uutiset & Artikkelit

06.02.2018 09:33
Mikko Koivisto, Pelaajasopimus
Vilpasvikings.fi

Ilouutiset jatkuvat Vilppaassa - Mikko Koivistolle jatkosopimus

Vilppaan edustusjoukkue kauden 2018-2019 Korisliigaan näyttää varsin iskukykyiseltä. Uusin lenkki ensi kauden rosterissa on Susijengin tarkkakätinen heittolinko Mikko Koivisto (30), joka solmi Vilppaan kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Pussihukkien 194-senttinen kasvatti aloittaa syksyllä kolmannen kautensa Salossa ja seuran kannalta hyvä uutinen on, että sopimukseen ei sisälly ulkomaan optiota.

Koivisto teki jo hyvissä ajoin saman liikkeen, kuin Teemu Rannikko, Juho Nenonen, Aatu Kivimäki, Riku Laine ja Miikka Luosmaa ovat tehneet  aiemmin kauden aikana.  

- Jatkaminen Vilppaassa ei ollut vaikea päätös, sillä asiat Salossa on hoidettu erittäin ammattimaisesti. Iso syy jatkosopimuksen tekoon oli jatkuvuus joukkueen sisällä. Päävalmentaja Joonas Iisalo ja lähes koko joukkue ovat jo sitoutuneet jatkamaan yhdessä seuraavalle kaudelle. Nälkää tulee olemaan taatusti myös jatkossa, toteaa Koivisto.

 

Kovakätinen laituri on edelleen kahden isännän palvelija, sillä Susijengin MM-leiritys kutsuu taas helmikuun 19. päivä. Suomi kohtaa Korisliigan maajoukkuetauon aikana Islannin vieraissa (23.2) ja Bulgarian kotona (25.2). Vilppaan riveissä Koivisto on pelannut kuluvalla kaudella vain 16 ottelua 7.9 pisteen ja 2.0 levypallon keskiarvoilla, sillä kautta ovat hidastaneet valitettavat loukkaantumiset. 

Loppukesän EM-kisaurakka päättyi murheellisesti nilkkavammaan ja Koivisto joutui seuraamaan yhdeksän ensimmäistä liigapeliä katsomon puolelta. Paluu liigaympyröihin tapahtui marraskuun alussa ja iloa ehti jatkua vain vajaan kuukauden, kun peukalon murtuma marraskuun lopulla toi kauteen toisen kilpailutauon. Comeback  tapahtui aivan vuodenvaihteen kynnyksellä ja sen jälkeen "Koivari" on ollut mukana 11 ottelussa. Niistä yhdeksän on päättynyt Vilppaan voittoon eikä heittokädessä ole ollut ongelmia. Kolmostarkkuus on noussut 47.1 prosenttiin ja pistekeskiarvo 9.0 pinnaan.

 

Päävalmentaja Joonas Iisalo ei voisi olla tyytyväisempi ensi kauden joukkueestaan.

- Toivon mukaan saamme pidettyä koko suomalaisen rungon kasassa ensi kaudelle. Se olisi melko poikkeuksellinen tilanne ja antaisi meille ison etulyöntiaseman pelillisesti kauteen 2018-2019, pohtii Iisalo.

Koiviston jatkopaperi saa päävalmentajan hymyilemään.

- Mikon sainaaminen on erinomainen asia jatkuvuuden kannalta ja kaikki tietävät hänen pelillisen merkityksen joukkueelle. Mikko on sarjan kovimpia heittäjiä, mutta tuo peliin myös monta muuta asiaa, jotka jäävät erikoisosaamisen takia vähemmälle huomiolle. Hän on rautainen ammattilainen, jolle joukkueen menestyminen on etusijalla ja liigasta saa hakea älykkäämpää pelaajaa molemmissa päissä kenttää. Hienoa, että pääsimme jatkosopimukseen jo tässä vaiheessa kautta, iloitsee Iisalo.

Koivisto on edustanut Vilppaan lisäksi Korisliigassa Vantaan Pussihukkia, Torpan Poikia, Loimaan Bisonsia ja Kauhajoen Karhua. Otteluita on kertynyt yhteensä 261, pistekeskiarvo on 10.4 ja uran kolmosprosentti kunnioitettava 40.0. Ulkomaan kentiltä kokemusta Koivistolle on kertynyt USA:sta, Turkista ja Saksasta. Miesten maaotteluita tilillä on 129 ja pisteitä niissä on syntynyt 631.

 Pelaajakortti #4 Mikko Koivisto

 

 

 

Yhteistyökumppanit