Uutiset & Artikkelit

22.05.2017 10:23
Juho Nenonen, Pelaajauutiset, Pelaajasopimus
Vilpasvikings.fi

Juho Nenonen ja Salon Vilpas jatkosopimukseen

(kuva Katariina Ojala)

 

Iloisia pelaajauutisia Vilppaan kannattajille. Tuore hopeamitalisti on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Juho Nenosen (29) kanssa. Salohallin suursuosikiksi noussut Nenonen aloittaa täten kolmannen kautensa Vilppaan paidassa. Vilppaan kannalta iso asia on, että sopimuksessa ei ole ulkomaan optiota.

Jo 12 kautta Korisliigaa tahkonnut kauppatieteiden maisteri siirtyi ensimmäistä kertaa Saloon kaudella 2015-2016, jolloin hän pelasi 40 ottelua liki 30 minuutin peliajalla uransa parhailla tehoilla 11.4 pistettä ja 5.4 levypalloa. Kauden päätteeksi "kapteeni Nenonen" valittiin vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi Korisgaalassa. Liigakauden päätyttyä 202-senttinen Nenonen suuntasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Argentiinan pääsarjaan ja loppukevät Club de Regatas Corrientesin riveissä sujui tehoin 11.0/2.9.

Hieno loppukausi poiki Nenoselle jatkosopimuksen Argentiinaan ja joukkue vaihtui mestariehdokas Ciclista Olimpicoon. Uusi kausi osoittautui kuitenkin vaikeaksi ja päättyi lopulta sopimuksen purkuun 23 ottelun jälkeen. Paluu Vilppaan paitaan tapahtui tammikuussa ja hän ehti pelata Salossa 22 ottelua 7.2 pisteen ja 3.1 levypallon keskiarvoilla. Upea kausi päättyi komeasti hopeamitaliin, joka on tarkkakätiselle nelospaikan miehelle jo viides Korisliigassa. Neljä aikaisempaa tulivat Joensuun Katajan mukana. Nenosella on lisäksi kaksi SM-kultaa Hongan paidasta vuosilta 2007 ja 2008 sekä yksi Kataja-pronssi. Hän nousi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengiin ja kuuluu myös viikolla julkaistuun uuteen maajoukkueryhmään.


Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo näkee tarkkakätisen Nenosen mielellään taas Salohallissa.

- Juholla oli varsin rikkonainen kausi johtuen ensin joukkueen vaihdoksesta ja sen jälkeen loukkaantumisesta, joka vaivasi häntä koko loppukauden. Nyt Juholla on aikaa saada paikat kuntoon sekä vetää erinomainen preseason ennen liigakauden alkua. Jokainen tietää, kuinka arvokas Juho on joukkueelle sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Hän on kokenut pelaaja ja sopii täydellisesti joukkueemme ajatustapaan, jossa joukkueen menestys tulee aina ensimmäisenä. Olemme erittäin onnekkaassa tilanteessa, sillä meillä on neljä erinomaista isoa kotimaista pelaajaa joukkueessa eli Matias, Juho, Miikka ja Riku. Juhon sainauksen myötä etsimme isoon päähän ainoastaan yhtä ulkomaalaisvahvistusta, puhdasta vitospaikan pelaajaa, toteaa Iisalo.

Salolaisfanien keskuudessa vankan suosion saavuttanut Nenonen palaa mielellään Salohallin tunnelmaan.

- Päätin tehdä sopimuksen hyvissä ajoin ja nyt pysytään tuleva kausi varmuudella kotimaassa. Menen tiistaina urheilijatyräleikkaukseen ja toipumisaika on 4-6 viikkoa. Kesä-heinäkuun vaihteessa aloitan treenit Susijengin kanssa ja kesä kuluu Helsingissä. Vilpas oli minulle helppo valinta ja on mahtavaa olla taas osa Salon upeaa korisbuumia. Fasiliteetit Salossa ovat kunnossa, samoin valmennus ja organisaatio ja kaiken kruunaa Suomen parhaat fanit. Ei ollut paljon mietittävää, kun jatkopahvia tarjottiin. Nyt on helppo lähteä tappelemaan kirkkaimmasta mitalista ja näin itseasiassa pari yötä sitten jo unen, jossa kuudennessa finaalissa Hjallis Harkimo haastatteli minua mestaruudesta, hehkuttaa Nenonen.

Vilppaalla on nyt koossa kuusi pelaajasopimusta ensi kaudelle. Juho Nenosen lisäksi muut sopimuspelaajat ovat Matias Ojala, Miikka Luosmaa, Riku Laine, Aatu Kivimäki ja Topias Kuukkanen.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit