Uutiset & Artikkelit

20.12.2017 06:00
Vilpasvikings.fi

Ilouutiset jatkuvat - Teemu Rannikko jatkaa Vilppaassa myös ensi kaudella

Ilouutiset Salon Vilppaan kannattajille jatkuvat. Lauantaina julkaistun Juho Nenosen lisäksi Vilpas tarjoilee faneille myös toisen joululahjan, sillä Teemu Rannikko on Vilppaan mies myös ensi kaudella. Korisliigan kärkipaikalla jatkava Vilpas ja 37-vuotias Rannikko sopivat uudesta pestistä kaudelle 2018-2019 jo hyvissä ajoin. Teemun kummiyrityksenä jatkaa tulevallakin kaudella Finnfoam Oy.

Valmennuspuolellakin nähdään kaivattua jatkumoa, sillä Juuso Konttinen (27) jatkaa Joonas Iisalon aisaparina myös ensi kaudella.

Maajoukkuekuvioista omien EM-kisojen jälkeen sivuun jättäytynyt Rannikko on iso palanen päävalmentaja Joonas Iisalon palapeliä ja halu jatkosopimukseen oli molemminpuolinen. 

Teemu on lyhyessä ajassa tuonut johtajuutta, tietoa ja vaatimustasoa joukkueeseen. Se on siivittänyt meidät erinomaiseen alkuun tällä kaudella. Hänellä on poikkeuksellinen taito saada muut pelaajat ympärillään pelaamaan paremmin ja hän on pelaaja, jota kiinnostaa ainoastaan voittaminen ja joukkueen menestyminen. Itselleni on ollut myös erinomainen kokemus vaihtaa ajatuksia koripallosta hänen kanssaan joka päivä ja yhteistyömme onkin ollut oikein toimivaa. Hienoa, että hän jatkaa uraansa Vilppaassa. Teemun, Juhon ja Juuson sainattua olemme erittäin hyvällä mallilla ajatellen tulevaisuutta. Saamme mukavan jatkuvuuden, joka antaa meille ison edun myös seuraavalla kaudella, iloitsee Iisalo.

 

Teemu Rannikon meriittilista kotimaan kentiltä hakee vertaistaan. Mies on valittu neljä kertaa vuoden pelaajaksi Korisliigassa ja kaksi kertaa finaalien tärkeimmäksi pelaajaksi. Urheilutoimittajat ovat valineet Rannikon viidesti vuoden koripalloilijaksi ja maaotteluja tilillä on tasan 200. Niistä miesten pelejä on 149.

Turun NMKY:n kasvatti  ehti pelata 13 vuoden ajan ulkomailla ennen paluuta Suomeen ja Joensuuhun kaudelle 2013-2014. Ennen neljää Kataja-kautta tutuiksi ehtivät tulla Italian, Slovenian, Espanjan ja Venäjän kentät, mutta nyt "Taikurin" elämä on rauhoittunut ja kokenut takamies viettää vapaa-ajalla rauhallista perhe-elämää Kaarinassa, kotoisessa Varsinais-Suomessa.

Miltä elämä uudessa kotihallissa maistuu?

Fiilikset on todella positiiviset! Se on tietenkin tärkein syy, miksi tein jatkosopimuksen jo nyt. Asiat on hoidettu seuran puolelta todella ammattimaisesti. Halli on varmasti Korisliigan paras ja se on tärkeä asia niin harjoitusten kuin myös pelitapahtumaa ajatellen. Tunnelma peleissä on ollut positiivinen yllätys. Odotukset olivat korkealla, mutta ne on vielä jopa ylitetty. Ultras pitää kovaa meteliä peleissä ja täyden hallin edessä on aina hienoa pelata, kiittelee "Taikuri" salolaisia.

Rannikko on pelannut kuluvalla kaudella Vilppaan paidassa 15 ottelussa ja tilastomerkinnät näyttävät tutuilta. Korisliigan syöttätilaston kärkipaikka (6.5), 9.5 pistettä ja 1.5 levypalloa varmasti tyydyttävät, mutta entäpä minuutit (26:22) ja heittotarkkuudet?

-  Tyytyväinen olen siihen, että olemme sarjan ykkösenä 14/4 recordilla. Omassa pelissä on aina parannettavaa ja eihän noi heittoprosentit (3p 32.4%, vaparit 62.5%) tarpeeksi hyviä ole. Koitetaan, jos heitto alkaisi uppoamaan paremmin, toteaa joukkueen kapteeni. 

189-senttiselle Rannikolle elämä ilman europelejä tuntuu sopivan hyvin. Hän on säästynyt loukkaantumisilta leppoisemmassa pelitahdissa ja pelejä on jäänyt väliin vain tavallisten sairastumisten vuoksi. 

 Kausi on ollut erilainen verrattuna, millainen se oli viimeiset neljä vuotta. Europelit ovat hieno asia ja niitä oli mukava pelata, mutta niiden tuomaa rasitusta en ole kaivannut, myöntää Rannikko.

Vilpas johtaa Korisliigaa parhaillaan neljän pisteen erolla seuraaviin. Onko joku liigajoukkueista tehnyt sinuun vaikutusta omalla pelaamisellaan?

Kauhajoki on pelannut viime aikoina todella hyvin. Kouvot ollut hyvä koko kauden ja Espoo United parantanut selvästi vaikean alun jälkeen. Moni muukin joukkue on pelannut hyvää korista ja se tarkoittaa, että meidänkin on pystyttävä parantamaan, arvioi Teemu.

 Joulu on kohta ovella. Mitä Teemu Rannikko odottaa joulupukilta?

Että jouluna olisi lunta. Voi tosin olla, ettei joulupukki pysty siihen vaikuttamaan. 

Pelaajakortti #9 Teemu Rannikko 

Teemun kummiyritys 

 

 

Yhteistyökumppanit