Uutiset & Artikkelit

04.11.2016 08:18
Vilpasvikings.fi

Pyrintö vei huikean Salohallin trillerin

Suuri yllätys ei ollut, että Vilpas ja Pyrintö vetivät tasaisen ottelun keskiviikkona Salohallissa. Kotiyleisölle kahden pisteen tappio ei tietenkään ollut se toivottu vaihtoehto, mutta viihdettä tarjottiin taatusti koko rahan edestä. Ratkaisu nähtiin vasta toisen jatkoerän jälkeen eli joukkueet taistelivat parketilla harvinaiset 50 minuuttia. Loppunumerot vieraille 93-95 (34-39, 76-76, 82-82) ja yleisöä oli paikalla taas mukavasti, 1390 katsojaa.

Joukkueiden välistä pelihistoriaa muistellessa jatkoaikataistot eivät ole harvinaisia. Keskiviikkona Pyrintö saapui Saloon vajaalukuisena, sillä pitkäaikaispotilas Petri Heinosen ohella Ville Pekkola seurasi pelin siviileissä ja jenkkiosastolla mentiin kolmella. Kakkosjoukkueen vahvistus Terrell Vinson ei ollut enää kokoonpanossa. Vilpas sai puolestaan Nate Bussin peliluvan päivällä Saloon.
206-senttisestä Bussista ei vielä ollut suurta apua kotijoukkueelle, sillä Iowan mies saapui Saloon vasta tiistaina ja vastuu jäi reiluun 13 minuuttiin.
- Kun Nate tuli mukaan, eilisten treenien laatu kärsi ja fokus siirtyi vähän vääriin asioihin. Se on ongelma näissä muutoksissa, sillä ne tuhoaa kemiaa. Nyt toivon, että muutokset ovat tässä ja päästään rakentamaan tällä joukkueella, totesi Joonas Iisalo isosta miehestään.
Buss ei ollut ymmärrettävästi vielä samalla sivulla joukkueensa kanssa. Neljä ensimmäistä heittoa suhahti ohi ja vasta viides löysi tiensä koriin kaaren takaa. Illan saldoksi neljä pistettä ja kaksi levypalloa.
Valmentaja ei ollut tyytyväinen joukkueensa tahtotilaan eikä luonnollisesti lopputulokseen.
- Me ei saatu missään vaiheessa momentumia ja flowta pelaamiseen. Aina kun oli mahdollisuus ottaa runi, ei kuitenkaan pystytty sitä tekemään. Joku hyökkäyslevypallo, yksi vastaan yksi puolustus, vapaa kolmonen ohi... Lassi Kilpisen viisi hyökkäyslevypalloa satutti meitä aika paljon, harmitteli Iisalo.
Toinen ihmetyksen aihe oli heittopeli.
- Me ei kauhean usein tulla heittämään kolmosia 6/26. Ollaan heitetty lähemmäs 40% kolmoset tällä kaudella ja saatiin luotua aika hyviä paikkoja, päävalmentaja silmäili tilastoja.
Mikko Koivisto osui kolmesti yhdeksästä, Matias Ojala kahdesti kuudesta ja Nate Buss kerran kolmesta. Muilla oli hiljaisempaa. Pyrintö osui 7/24 ja suurin tuhlari oli J´Nathan Bullock (1/7).

Ilta tarjosi myös paljon hyvää. Pyrinnön valmentaja Ilkka Palviainen tyhjensi tunnelmat hyvin.
- Todella huikea korismatsi ja mahtava tunnelma Salohallissa. Pelaajat antoivat kaikkensa ja ottelu oli todella fyysinen, Palviainen ihasteli.
Ja oikeassahan mies oli, sillä viihdearvoa löytyi rutkasti. Vilpas johti alussa 8-2 ja Pyrintö karkasi pahimmillaan 11 pisteen karkumatkalle. Tunnelma huipentui varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä, jolloin Juwan Staten nosti Vilppaan tasoihin 10 sekuntia ennen loppua ja Antero Lehdon ohiheitolla siirryttiin jatkoerään.
Sen ratkaisupaikka siunaantui Justus Kilpiselle, jonka kakkonen ponnahti ulos renkaasta ja Wally Judgen tippiyritys jäi myös vajaaksi. Edessä lisää jännitettävää yleisölle. Ajassa 48:48 Minard vei vaparillaan Pyrinnön 89-90 johtoon, jonka Mikko Koivisto kuittasi toisessa päässä viivalta 91-90. Judgen ohiheiton noukki Lassi Kilpinen, joka vapautti Topias Palmin kolmoseen 91-93, kun kellossa oli aikaa 40 sekuntia. Statenin tasoituksen jälkeen Pyrinnölle jäi aikaa yhteen hyökkäykseen ja se päättyi Bullockin kakkoseen 93-95. Mikko Koiviston viimeinen yritys kolisi rautoihin ja Pyrintö kuittasi pisteen kotitappion lokakuulta.

Aika moni katsoja tuumasi 40 minuutin jälkeen, että peli on pelattu. Joonas Caven ja Antero Lehto olivat penkillä virhetilien täyttymisen vuoksi ja kentällä näkyi väsyneitä ja isoja minuutteja raataneita miehiä. Ihmeesti Pyrintö kuitenkin sinnitteli ja väänsi lopulta voittoon. Voisi vannoa, että etenkin Minard ei turhia askeleita pelin jälkeen enää halunnut ottaa. Hatunnoston arvoinen suoritus!
Parhaana palkittu Minard (18/6/6 syöttöä) raatoi lähes 43 minuuttia, ratkaisuheiton upottanut Bullock (13/11) pisti vieläkin paremmaksi 48:44 minuutillaan. Myös ulottuva Wally Judge (20/16) pelasi yli 42 minuuttia. Ikävin piikki Vilppaan lihassa oli kuitenkin vasta viidennen liigapelinsä pelannut, Pyrinnön divarijoukkueen 185-senttinen takamies Lassi Kilpinen (5/7). Nuori mies pisti painetta Vilppaan takamiehille ja raapi peräti viisi irtopalloa Vilppaan korilta.
- Ei ollut paljon vaihtoehtoja, kun Antero otti viidennen virheen ja joku oli heitettävä kentälle. Menin vaan levypalloihin ja niitä tuntui putoavan käteen, vaatimaton riparimies ihmetteli.

Vilppaan parhaana palkittiin Juwan Staten (24/4), joka oli mukana hyvässä ja pahassa. Vilpas nousi loppuhetkillä Statenin kovilla ratkaisuilla jatkominuuteille. Allonzo Coleman (11/14) joutui virhevaikeuksiin, mutta pysyi urhoollisesti kentällä loppuun saakka. Desmond Williams (13/6), Mikko Koivisto (18/0) ja Matias Ojala (14/3) pelasivat myös isot minuutit.

Keskiviikon kierros oli muutenkin kutkuttavan jännittävä. Kobrat voitti kotonaan Kotkan 73-71, Korihait hävisi Pohitullissa BC Nokialle 87-89 ja Karhu haki jatkoaikavoiton Kouvolasta. Tasaista on...


Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit