Seminaari

Ilmiöiden evoluutio synnystä hyödyntämiseen

 

Finnish Basketball Hall of Fame ja Salon Vilpas järjestävät ilmiöitä eri näkökulmista käsittelevän seminaarin Salo IOT Campuksella 27.3. klo 12.15-16.15. Seminaarin avulla verkotetaan ihmisiä yhteen ja tuetaan goodwill-hengessä molempia toimijoita. Seminaarin hintaan kuuluu pääsylippu illan Korisliigaotteluun Vilpas -Korihait. Lisäksi järjestetään mahdollisuus osallistua seminaariin myös etäyhteyden kautta.

 

Seminaarin esiintyjinä:

 

  • Jari Raitanen (Puheenjohtaja, Work Pilots oy): Jakamistalous ilmiönä
  • Anssi Vanjoki (Professor of Practise): Ilmiöt teknologian ja digitaalisuuden näkökulmasta
  • Petri Hyökyranta (Chief Technology Officer, Rovio): Rovio-ilmiöt
  • Ari Tammivaara (Pääsihteeri, koripallon EM-kisat 2017): Susijengi-ilmiö ja EM-kisojen asiakastyytyväisyys/yritysyhteistyö
  • Juho Nenonen (Toimitusjohtaja SportSpot Oy ja Susijengi & Salon Vilpas): Vilpas-ilmiö

 

Sivun alaosassa tarkempi esittely esiintyjistä

 

 

 Ilmoittaudu seminaariin alla olevalla lomakkeella

 

 

Esiintyjät

 

 

Jari Raitanen, Work Pilots        

 

Jari Raitasella on kokemusta useiden start up-yritysten perustamisesta, kehittämisestä ja myymisestä. Luovalla ajattelulla ja sosiaalisilla kontakteilla hän on ollut luomassa erilaisia innovatiivisia konsepteja, kuten yhteistoiminnassa ideoita synnyttävä Yllätetään yhteiskunta / Devoi.

 

Eurostatin tilaston mukaan 2017 Suomen alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli toukokuussa työtä vailla 20,4 prosenttia, kun EU:ssa keskimäärin vastaava lukema oli 16,9 prosenttia. Jari Raitasen synnyttämä Work Pilots on pyrkinyt löytämään matalan kynnyksen ratkaisua tähän negativiseen ilmiöön.

 

Jakamistalous on moderni termi, jossa limittyy perinteinen yhteisöllisyys ja moderni teknologia. Jakamistaloudessa voi syntyä erilaisten resurssien vaihdantaan keskittyviä luottamukseen perustuvia yhteisöjä. Raitanen esittelee jakamistalouden ilmiöitä seminaarin omassa alustuspuheenvuorossaan.

 

 

 

 

 

 

Petri Hyökyranta, CTO, Games, Rovio Entertainment Corp.

 

Vuonna -96 työuransa yrittäjänä aloittanut Petri on työskennellyt koko työuransa pilvipalveluihin liittyvän liiketoiminnan johto- ja kehitystehtävissä. Viimeisten kuuden vuoden aikana tehtävä on ollut Rovion pelipalveluiden palvelualustan rakentaminen. Palvelualusta on tänä päivänä kaikkien Rovion julkaisemien pelien taustalla ja se käsittelee kymmeniätuhansia tapahtumia sekunnissa toimialalla, joka perustuu datan hyödyntämiseen.

 

Esityksessään Petri käsittelee pelialan ilmiöitä Rovion tarinan kautta. Siinä kohdataan fanit ja fanikulttuuri, intohimo parhaan tekemiseen, sosiaalisten- ja vaikuttajaverkostojen voima ja vahvat tekijätiimit sekä loistavat taustajoukot, jotka kaikki ovat myös niin menestyneiden pelien, kuin myös menestyneiden joukkueiden ja yksilöurheilijoiden takana

 

 

 

Anssi Vanjoki, Professor of practise

 

 Professor at Lappeenranta University of Technology. Anssi has 40 year career as specialist, executive, chairman and board director in large corporations. He is also chairman, anchor investor and individual multicontributor in several technology based growth and start up companies. His interest are in applying  technology  and analytics in sports, health and wellbeing.

 

 

 

Juho Nenonen, Salon Vilpas & Sportspot

 

 

 Juho Nenonen on opiskellut ja opettanut urheilujohtamista, sekä urheilumarkkinointia. Kauppatieteiden maisteri perusti viime vuonna Sportspot-nimisen urheilupalveluiden markkinapaikan, joka tarjoaa urheilupersoonia erilaisiin tilaisuuksiin. Start up-yrityksen toimitusjohtajan työn lisäksi Nenonen pelaa Vilpas Vikingseissä Korisliigasa ja on miesten Susijengin pelaajaringissä. Vilppaassa syntynyt fani-ilmiö on ainutlaatuinen suomalaisessa urheilukulttuurissa ja Nenonen on päässyt seuraamaan sen muodostumista kolmen kauden aikana niin pelaajana kuin analyyttisemmin urheilumarkkinoinnin näkökulmasta.

 

 

 

Ari Tammivaara, Eurobasket2017 & Susijengi

 

 

Ari Tammivaara on maineikas koripallovalmentaja, joka aloitti tammikuussa 2018 Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön joukkuepelien vastuuvalmentajana. Kotoisessa miesten Korisliigassa Tammivaara on valmentanut Lahden NMKY:tä ja Kauhajoen Karhua.

 

Tammivaaralle on kertynyt myös kokemusta ulkomailta, kun hän on ollut kahdesti rakentamassa koripallo-ohjelmia Saksassa – Freiburgissa (USC Freiburg) ja Weissenfelsissä (Mitteldeutscher BC). Suomen nuorten maajoukkueissa Tammivaara on monivuotinen vakiokasvo ja hän oli mukana rakentamassa koripalloliiton maajoukkuetoimintojen rytminmuutosta 2000 -luvun. Hän on myös toiminut miesten maajoukkueen päävalmentaja vuosina 2001-2003.

 

Jo valmentamisurallaan Tammivaaran vahvuus oli organisaattorin työ, joten jäätyään ilman työpaikkaa Karhu-pestinsä jälkeen vuonna 2014, hänet palkattiin Suomen Koripalloliiton palvelukseen valmennusjohtajaksi. Kun Suomelle napsahti kunnia järjestää koripallon EM-kisat Helsingissä kesällä 2017, niin Tammivaara oli ilmiselvä valinta kotikisojen pääsihteeriksi.

 

Helsinki Areenassa otteluita seurasi n. 88 000 ihmistä, joista kansainvälisiä vieraita oli lähes 16 000. Paikan päällä otteluita seuranneet katsojat antoivat tunnelmalle arvosanan 4,9/5. Taloudelliset vaikutukset pelkästään Helsingin alueella olivat kansainvälisen koripalloliiton teettämän tutkimuksen mukaan 41,3 miljoonaa euroa. Suomen koripalloliitto nettosi kisoilla noin 600 000 euroa. Voidaankin todeta, että kisat olivat kaikilla mittareilla valtava menestys. Tyylilleen uskollisena Tammivaara jakoi kiitosta kaikille muille organisaattoreille, joilla varmasti oli suuri rooli kisojen onnistumisessa. On kuitenkin selvää, että rautaisella otteellaan pääsihteeri Tammivaaralla oli myös kiistaton vaikutus olosuhteiden luonnissa menestyksen mahdollistamiseksi.

 

Tarkasta ja järjestelmällisestä luonteestaan Tammivaara on ansainnut lempinimen ”Datavaara”, joka kuvaa häntä kirjaimellisesti. Ei ole joukkuetta, projektia, organisaatiota tai tapahtumaa, jota Tammivaara ei pystyisi loogisesti johtamaan – niin koripalloparketeilla kuin toimistoissa.Tammivaara pohjaa johtamisensa joukkuepeliin, pelikavereiden tukemiseen ja luottamukseen. Hän luottaa avoimuuteen, yhteistyöhön ja positiivisuuden voimaan.

 

 

 

 

Seminaarin hinta

Seminaarilippu 190€

  • Seminaari
  • Seminaarin tauolla kahvitarjoilu
  • Verkostoitumislounas tapahtuman jälkeen Salo IOT campuksella
  • Pääsylippu illan Korisliigaotteluun Vilpas-Korihait

Etäyhteyspaketti 75€

  • Seminaari etäyhteytenä, johon saa linkin kyseisenä päivänä.

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit