Uutiset & Artikkelit

11.01.2018 20:29
Otteluraportti, Voitto, Kouvot
Vilpasvikings.fi

Mikko Koiviston kolmostykitys siivitti Vilppaan kahdeksanteen peräkkäiseen voittoon

(Mikko Koivisto nousi Vilppaan sankariksi, kun joukkue haki arvokkaan vierasvoiton Kouvoista. Kuva Ville Vuorinen)

 

Ei tunnu löytyvän Vilppaalle pysäyttäjää Korisliigassa. Keskiviikkona sitä pääsi yrittämään sarjakakkonen Kouvolan Kouvot, mutta Jyri Lehtosen ryhmä jäi lopulta ilman palkintoa. Salolaiset voittivat päätösjakson 14-27 ja porskuttivat komeasti kahdeksanteen peräkkäiseen voittoon numeroin 67-81 (36-37). Maukkaalla vierasvoitolla Vilppaan sarjajohto kasvoi peräti 12 pisteeseen. Illan sankareita olivat 18 levypalloa raapinut Aaron Jones, 11 syöttöä jaellut John Jordan sekä viisi kolmosta upottanut Mikko Koivisto. 

 

Asetelma uuden vuoden kärkipeliin

Kouvolan illassa on sähköä, ovathan vastakkain liigaa johtava Vilpas ja sarjakakkonen Kouvot. Yleisöä valuu verkkaisesti Mansikka-aholle, mutta joukkueiden välinen värikäs historia on kaikkien muistissa ja latauksen puutetta ei taatusti ole. Vilpas on matkassa kymmenellä  miehellä, sillä vammojaan parantelevat Teemu Rannikko ja Juho Nenonen istuvat penkillä siviileissä. Kouvot lähtee kärkipeliin vain kahdeksan pelaajan voimin,  uusi jenkkivahvistus Brannen Greene ei ole vielä kokoonpanossa.

 

Lopputulos ja tilastot

Kouvot - Vilpas-KTP 67-81 (16-14, 20-23, 17-17, 14-27)

Kouvot: Thomas Gipson 18/8, Wayne Bernard 14/3, Tuomas Hirvonen 12/4/7 syöttöä, Ville Kaunisto 8/14, Teemu Knihtinen 8/5, Jamie Skeen 4/3, Severi Kaukiainen 3/1, Vili Nyman 0/1.

Vilpas: Mikko Koivisto 17/2, Aaron Jones 15/18, John Jordan 15/4/11 syöttöä, Tobin Carberry 12/7/4 syöttöä, Javontae Hawkins 12/8, Matias Ojala 5/1, Aatu Kivimäki 3/3, Miikka Luosmaa 2/1.

(Coach Iisalon suojatit paukuttivat 14 kolmosta eilen pussiin. Kuva Ville Vuorinen)

Ottelun kulku jaksoittain

1)Ottelu lähti käyntiin Wayne Bernardin kolmosella ja eteni tasaiseen tahtiin tauolle (16-14). Taso ei ollut kuitenkaan kärkikamppailun arvoista, vaan molemmin puolin nähtiin nihkeää palloilua. Gipson höyrysi korin alta kahdeksan pistettä, Koivisto kauempaa viisi. 

2) Gipsonia ei saatu millään kuriin. Iso mies teki hyvin tilaa itselleen maalatulla alueella ja nosteli vastustamattomasti 16 pistettä puoliaikaan mennessä. "Tuijotuskilpailussa" Jonesin kanssa molemmille lätkäistiin tekniset virheet, Aaronille se oli pelottavasti kolmas. Jordan vei viime sekunnilla Vilppaan taukojohtoon 36-37, levyissä Kouvot hieman niskan päällä 26-23.

3) Jakson puolivälissä Ojala onnistui vihdoin kaaren takaa (43-45), mutta Kouvot karkasi hetkeä myöhemmin viiden pisteen karkumatkalle 53-48. Koiviston ja Hawkinsin kolmosilla Vilpas nousi uudelleen pisteen johtoon ennen viimeistä jaksoa. Levyt tasan 34-34 ja pistekärjet Gipson 18, Jordan 12. 

4) Koiviston kolmonen, Jonesin kakkonen + vapari sekä Jordanin riisto ja lay-up reilussa minuutissa. Ero seitsemään ja viitteet vierasvoitosta vahvistuivat. Neljän minuutin kohdalla Hawkins kiskaisi kaksi peräkkäistä kolmosta pussiin ja välimatka kasvoi 12 pisteeseen. Ville Kauniston kolmella vaparilla Kouvot nousi vielä lukemiin 64-71, mutta Koivisto päätti kotijoukkueen pyristelyn kahdella kauniilla kolmosella. Tärkeä vierasvoitto. 


Ottelun ratkaisu

Vilpas harjasi kärkiottelun oikeastaan kahdella rintamalla. Puolustuspelin on oltava onnistunut, jos jättää Kouvot kotonaan 67 pisteeseen. Iso Thomas Gipson oli ensimmäisellä puoliajalla lähes pysäyttämätön ja dominoi korinalustaa 16 pisteellään. Toisella puoliskolla Aaron Jones sai Gipsonin sellaisiin pihteihin, että saaliina oli vain yksi kori ja levypallotkin jäivät kahteen. Iso juttu.

Hyökkäyspäässä Vilpas näytti, mikä on kolmen pisteen heittojen merkitys tämän päivän koripallossa. Eka puoliajalla kaukoheitot kolisivat etupäässä rautoihin (3/12), mutta Mikko Koiviston ja Javontae Hawkinsin johdolla tahti muuttui pitkän tauon jälkeen ja vieraat upottivat lähes puolet heitoistaan sisään (11/24). 

(Javontae Hawkins oli jälleen hyvällä pelipäällä ja tehtaili 12/8 tehot Kouvolan illassa. Kuva Ville Vuorinen)

Parhaat pelaajat

Jatke Areenan palkintoraati tykästyi John Jordanin otteisiin. Liukas takamies nousi Rannikon poissaollessa isoon rooliin, pelasi joukkueen suurimmat minuutit (35:37) ja jakeli taikurimaisesti 11 syöttöä pelikavereilleen. Palkintoja jaettaessa kyse on aina makuasioista ja joku toinen olisi voinut arvostaa Jonesin puolustusta Gipsonia vastaan, 15 pistettä ja 18 levypalloa. Joku kolmas olisi arvostanut Mikko Koiviston kolmosrumbaa, sillä Koivari nakutti toisen puoliajan seitsemästä yrityksestään neljä säkin pohjalle ja ratkaisi ottelun. Kouvoilta hienosti aloittanut Gipson hyytyi toisella puolikaalla ja parhaaksi arvioitiin yli 30 minuuttia pelannut Teemu Knihtinen.

 

Erikoishuomiot

Korisliigan kärkiotteluksi Mansikka-aholla oli yllättävän paljon tyhjiä paikkoja, sillä etenkin toinen pääty ammotti lähes tyhjyyttään. Eikä yleisöstä pieniä jaksoja lukuunottamatta löytynyt ihmeempää kannustusta. Vilpas Ultrasia olisi kaivattu paikalle... Tuomas Hirvonen (heitot 5/17) ja Thomas Gipson (8/19) eivät säästelleet heittokäsiään. Hirvosen ongelmat osuivat kolmoskaarelle (1/9), Gipsonin toisen puoliajan huolimattomaan viimeistelyyn (1/7). Vilppaalta Matias Ojala (kolmoset 1/6) eikä Aaron Jones (0/4) löytänyt Manskarin renkaan sisustaa, mutta Koivisto (5/10), Hawkins (3/4) ja Carberry (3/5) paikkasivat mainiosti. Vilpas voitti myös levypallot 44-45, mikä on hyvä saavutus liigan parasta levypallojoukkuetta vastaan. 

 

Coach corner

Jyri Lehtonen: "Voimassa olevalla materiaalilla olen erittäin tyytyväinen esitykseen. Koivisto on kova heittäjä, mutta siihen ei tänään hävitty. Ei saatu runeja eikä sitä kautta yleisöä mukaan. Vilpas teki 50/50 palloista ratkaisevat korit. Onneksi saadaan pian lisää heittovoimaa."

Joonas Iisalo: "Todella tyytyväinen voittoon, Kouvolassa ei ole koskaan helppoja pelejä. Kouvot oli niskan päällä 2,5 jaksoa, me 1,5. Gipson on liigan dominoivin post-pelaaja. Tehtiin tänään valintoja eikä Kaunistolle ja Skeenille haluttu antaa vapaita heittoja. Ensimmäisellä jaksolla meille tuli neljä menetystä ja liian nopeita heittoja. koko pelissä meille 21 syöttöä ja Jordanille niistä 11. Koivisto ja Hawkins ratkaisivat pelin heitoillaan. "

 

Seuraavaksi Karhunkaatoon

Vilppaan kausi jatkuu tiistaina, jolloin tappioputkeen ajautunut Kauhajoen Karhu saapuu Salohalliin kello 18:30. Viikon toinen peli onkin sitten hieman raskaampi. Perjantaina kutsuu luminen Joensuu.

Osta liput Vilpas-Karhu matsiin

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit